Selma Svendsen rundede 100 HB Køge-kampe

Af Per Møller
Da HB Køges hold i Gjensidige Kvindeliga lørdag eftermiddag spillede topopgør mod Brøndby IF på Brøndby Stadion, rundende forsvarsspilleren Selma Svendsen sin førsteholdskamp nummer 100 for Svanerne.
22-årige Selma Svendsen kom til HB Køge fra B.93 i sommeren 2020 hvor HB Køge netop var rykket op i Kvindeligaen. Hun fik sin debut i sæsonpremiere den 9. august 2020 hvor HB Køge hjemme på Capelli Sport Stadion fik en drømmestart som ligaklub ved at pulverisere AaB med 7-2.
Siden har Selma Svendsen ikke set sig tilbage – og sammen med HB Køge har hun været med til at hjemføre tre Danmarksmesterskaber på stribe. En forrygende bedrift af den trods sin unge alder robuste og rutinerede forsvarsspiller. Desuden har hun fået sin debut i Womens Champions League og været med i opgør mod kæmpe klubber som FC Barcelona, Arsenal FC, Sparta Prag, Juventus og Hoffenheim.
Selma Svendsen, der endnu har sin første scoring for HB Køge til gode, har optrådt i alt 17 gange for danske ungdomslandshold, fordelt med 5 kampe på U23, 7 kampe på U19, 3 kampe på U17 og 2 kampe på U/16. Hendes debut i den rød-hvide landsholdsdragt løb af stablen i november 2016 i en kamp mod Tyskland i Flensburg. Resultatmæssigt forløb kampen ikke som Selma og de øvrige danske spillere håbede – Tyskland vandt med 4-0.
Et kæmpe stort tillykke til Selma Svendsen med de første 100 kampe for HB Køge – vi håber på mange flere i fremtiden.
Capelli Sport