Selvforskyldt nederlag: “Enormt store fejl i vores forsvarsspil”

Cheftræner for HB Køges NordicBet Liga-hold Nicklas Pedersen ærgrer sig over, at lørdagens opgør mod B.93 endte med et nederlag på 3-1. Svanerne havde ellers pænt med chancer for at score, men tog dem ikke og sløsede til gengæld selv i defensiven. Det blev afgørende for kampen, mener cheftræneren.

“Der er passager af kampen, hvor vi er gode. Vi slutter første halvleg rigtig godt af, og i løbet af hele kampen får vi sådan set kreeret masser af chancer og bør score flere mål. Til gengæld laver vi så nogle enormt store fejl i vores forsvarsspil ved deres mål,” siger cheftræneren og udpensler:

“Dårlig opdækning ved det første, katastrofalt og sløset forsvarsspil ved nummer to, hvor vi burde have fået tacklet af flere gange, og så dårligt teknisk opbyningsspil ved det sidste, som presser os ud i en dum situation, som dommeren så dømmer et straffespark på. På den baggrund kan jeg kun konkludere, at nederlaget var selvforskyldt.”

Nicklas Pedersen ærgrer sig især over kampens udvikling efter hans mandskab i løbet af første halvleg fik et større og større spil- og chancemæssigt overtag. Dét overtag blev ikke udnyttet og i stedet formøblet ved de to B.93-scoringer i starten af anden halvleg.

“Vi kom til pause og syntes, vi havde styr på tingene. Vi skulle ud og forsøge at holde momentum i anden halvleg og det havde vi også til at starte med. Ligesom i første halvleg burde vi nok også have scoret på en af de store chancer, vi fik. Det gjorde vi ikke. Og så scorede B.93 til gengæld på de åbninger, de fik i samme periode af kampen,” siger Nicklas Pedersen.

Med nederlaget har HB Køge nu syv point op til B.93 på niendepladsen i NordicBet Ligaen, mens der er seks point ned til holdene under nedrykningsstregen.

“Vores mål er at overleve, og det er jeg stadig overbevist om, at vi kommer til. Vi fokuserer på den næste kamp og ikke så meget på, hvor mange point der er til de andre hold over eller under os. Nu er vi skuffede over udviklingen i dag og så er det ellers fuldt fokus på Hillerød-kampen,” slutter Nicklas Pedersen.

Kampen mod Hillerød er årets første hjemmekamp for HB Køge. Den spilles på fredag klokken 18.30 på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport