Selvforskyldt nederlag i Slagelse

HB Køge tabte søndagens lokalopgør mod Næstved Boldklub med 2-1. Opgøret, der var gjort mindre lokalt af Næstveds flytning af kampen til Slagelse grundet dårlige baneforhold på deres normale hjemmebane, blev afgjort i slutningen af første halvleg, hvor de grønklædte med to scoringer fik vendte kampen på hovedet foran 900 tilskuere og et hav af tomme røde sæder.

Svanerne havde ellers fået en god start på opgøret med en flot, flot scoring midtvejs i første halvleg. Helt nede fra egen baglinje blev bolden sendte fra Gudmann til Arias – videre til Tue og videre til Culhaci, som slog en flad hård bold ind foran Næstveds felt. Arias lod bolden passere forbi sig og Christian Tue fik i stedet prikket bolden med sig. Dé to aktioner snød modstandernes forsvarere og så kunne Tue udplacere Nicklas Dannevang i Næstveds mål.

Lige så proaktivt og kreativt målet var, lige så passivt var forsvarsspillet desværre i slutningen af halvleg. Først fik et højt indlæg lov at passere ind gennem det meste af feltet og dumpe ned i panden på Næstveds Frederik Christensen som fik udlignet efter en god halv times spil. Og i slutningen af halvlegen fik hjemmeholdet nemt lov at kombinere sig igennem i venstresiden og sende et fladt indlæg ind til Jesper Christiansen, som relativt let kunne score til 2-1.

HB Køge formåede ikke at komme tilbage i anden halvleg. Marcus Gudmanns to frisparksforsøg i slutminutterne var tættest på at skabe forløsningen som dog udeblev. Resultatet skaber ikke ændringer på stillingen i tabellen – men pointhullet mellem HB Køge og netop Næstved blev altså reduceret tre point og lyder nu blot på et enkelt.

Næstved BK 2-1 HB Køge
0-1 Christian Tue (23. min)
1-1 Frederik Christensen (31. min)
2-1 Jesper Christiansen (45. min)

HB Køge startopstilling
12. Berkant Bayrak
2. Marcus Mustac Gudmann
3. Gabriël Culhaci
6. Janus Seehusen
7. Mike Jensen
10. Christian Tue
13. Sebastian Larsen
19. Erkan Semovski
22. Mattias Jakobsen
24. Casper Jørgensen
26. Jafar Arias

HB Køge indskiftninger:
Casper Gedsted for Gabriël Culhaci (71. min)
Niklas Jakobsen for Sebastian Larsen (77. min)
Ifenna Dorgu for Jafar Arias (77. min)
William Madsen for Casper Jørgensen (77. min)
Youssef Dhaflaoui for Christian Tue (83. min)

NordicBet Liga kvalifikationsspil, 2. spillerunde
Søndag d. 7. april 2024, 13.00
Capelli Sport Stadion

Capelli Sport