HB Køge sælger Alexander Bah til Superligaklub

Alexander Bah skifter fra HB Køge til SønderjyskE.

20-årige Alexander Bah, skifter fra HB Køge til Superligaklubben SønderjyskE, der har købt offensivtalentet ud af kontrakten.

Sportsdirektør Per Rud om salget af Alexander Bah;

– Allerede da vi for to år siden lykkedes med at hente Alexander til klubben fra Næsby i 2. Division var det i meget tæt kamp med flere klubber fra Superligaen, og vi har hele tiden været bevidste om, at han på et tidspunkt skulle videre. Det tidspunkt er kommet nu efter to sæsoner som fast mand hos os, og med blot et år tilbage af kontrakten.

– Alexander har udviklet sig rigtig meget de seneste to år, har været med omkring ungdomslandsholdene og har været en rigtig god spiller for os. Der er ingen tvivl om at de to år i vores unge elitemiljø har været gode for Alexander, der har nydt stor tillid og derfor har haft mulighed for at fortsætte den udvikling han allerede var i gang med, da han kom til HB Køge.

Det blev til 66 kampe for Alexander Bah i HB Køge-trøjen.

– Vi er selvfølgelig enormt kede af at skulle sige farvel til Alexander, da han virkelig har gjort en forskel her, og er en super sympatisk fyr. Overordnet er vi dog endnu engang glade for, at vi igen har været med til at udvikle en spiller, der har tiltrukket interesse fra større klubber, og som nu har sikret os en økonomisk god transfer. Han er helt klart en spiller, vi vil komme til at savne, og jeg vil ønske ham al mulig held og lykke i den fremtidige karriere. Vi glæder os til at følge ham, siger HB Køges sportsdirektør Per Rud. “Selvfølgelig ville vi gerne have haft Alexander til at fortsætte her i klubben, men Superligaen trak i ham, og så er det med at reagere. Vi har vidst det her i lang tid, og har derfor med rettidig omhu kunnet forberede os på Alexanders afgang. Det gør altid ondt, når gode spillere forlader os, men samlet set bliver fundamentet her i klubben hele tiden stærkere og stærkere og også med nyt stadion på vej går pilen i den rigtige retning for HB Køge”.

Alexander Bah kalder sin tid i HB Køge for en god rejse, og er glad for at han for to år siden valgte at rykke til HB Køge, hvor han ved siden af fodbolden ligeledes fik mulighed for at færdiggøre gymnasiet i Køge.

– Det har været en rigtig god rejse. Jeg fik ret hurtigt etableret mig i startopstillingen, og så har jeg haft skolen ved siden af, og har fået det hele til at fungere. Jeg har udviklet mig rigtig meget, og været utrolig glad for min tid i HB Køge, fortæller Bah og fortsætter:

– Det betød meget, at det ikke var et for stort skridt, jeg tog dengang, og HB Køge var den perfekte mulighed. Henrik Lehm og Per Rud havde lagt en en utrolig god plan for mig, som vi har fulgt til punkt og prikke, så det har været fedt, siger Bah, der nu glæder sig til at prøve kræfter med landets bedste række.

– Jeg tager til Superligaen for at bevise noget, og vil gøre det samme, som jeg har gjort i HB Køge. Vist ydmyghed og arbejdet hårdt – og så er jeg sikker på, at det nok skal komme, lyder det fra Alexander Bah, der kom til HB Køge fra Næsby i sommeren 2016 og nåede at spille 66 kampe og score 8 mål.


Alexander Bah og Malte Amundsen er de to sidste spillersalg i HB Køge.

Capelli Sport