Silas Hald: “Relationerne falder på plads”

1-1 i Hillerød blev afløst af 0-0 i Helsingør. De to seneste spillerunder har vist et defensivt solidt HB Køge-hold og den 17-årige forsvarsspiller Silas Hald har spillet fuld tid i begge kampe. Defensivspilleren synes at holdet er lykkedes godt med de defensive intentioner i begge opgør.

“Vi er begyndt at tilpasse vores defensive planer og vores pres fungerer bedre og bedre. Og så er vi selvfølgelig også blevet reddet af Berkant i målet nogle gange. Berkant og jeg har spillet sammen i mange år, og nu er jeg også begyndt at kende ‘Bonne’ og Gudmann, og hvem jeg ellers har spillet sammen med, så relationerne har helt klart også noget at skulle have sagt.”

Søndag eftermiddag gælder det igen Hillerød, når de gæster Capelli Sport Stadion i Køge, og her håber Silas Hald, at HB Køge kan tage teten mod et det boldstærke nordsjællandske mandskab.

“Hillerød er gode til at flytte bolden og flytte sig på banen. Vi skal gå ud og presse højt, som vi også aftalte før sidste kamp, men hvor vi ikke lykkedes helt med det og endte med at stå lidt for langt tilbage på banen. Men jeg synes, at vi skal prøve at gå op og vinde boldene, og gøre det til vores kamp. Det er os, der er på hjemmebane,” understreger Silas Hald.

KØB BILLET: HB KØGE – HILLERØD FODBOLD

Netop hjemmebanen har været god for HB Køge i kvalifikationsspillet, hvor det indtil videre er blevet til sejre på henholdsvis 5-0 over AC Horsens og 5-3 over B.93. I sidstnævnte opgør tegnede Silas sig for sin første seniorscoring, da han gjorde det til 3-2 kort inde i anden halvleg.

Silas debuterede for klubben for et år siden i en alder af bare 16 år og forud for denne sæson blev han trods sin alder rykket permanent op i førsteholdstruppen. I denne sæson står den nu 17-årige forsvarsspiller noteret for 24 kampe, og i de seneste to er det blevet til fuld spilletid i bagkæden. Spørger man hovedpersonen selv, så er det en naturlig udvikling, at der kommer mere og mere spilletid hans vej.

“De seneste kampe synes jeg, at jeg har gjort mig fortjent til at spille. Jeg føler mig klar og tilpas på holdet og jeg kan tydeligt mærke både fysisk og mentalt, at jeg har udviklet mig. Det er et helt andet game at gå fra ungdom til senior. Jeg føler, at jeg er ved at få mere og mere erfaring, og at jeg begynder at forstå det her spil på en anden måde,” fortæller Silas Hald og sætter ord på, hvordan han selv oplever udviklingen.

“Mine beslutninger er klart det, jeg har udviklet mig mest på. Jeg kan tydeligt mærke, at mine beslutninger bliver meget mere modne, i forhold til da jeg var på U19. Og så er det klart, at både det mentale og fysiske også er noget, jeg har rykket mig på. Det er en dejlig følelse at mærke, at man rykker sig.”

Der er kick-off mod Hillerød Fodbold klokken 16.00 på søndag på Capelli Sport Stadion. Inden kampen møder HB Køges kvindehold FC Nordsjælland i Gjensidige Kvindeliga klokken 13.00, mens der dagen igennem også er HB KØGE OUTLET på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport