Snorre: “Nye medspillere har givet os et friskt pust”

Efter fire point i forårets første to opgør, venter der nu endnu en nøglekamp for HB Køge, der fredag aften gæster Monjasa Park og FC Fredericia. Kravet er tre point, hvis forhåbningerne om en top-6-placering skal forblive intakte – og i blandt svanernes spillere er der stor optimisme forud for opgøret. Ikke mindst i målet, hvor keeper Oskar Snorre senest holdt buret rent imod rækkens tophold Vejle Boldklub, til trods for at han til årets første kampe har haft tre spritnye spillere foran sig i forsvaret. Netop de tre har ifølge Snorre en stor andel i, at HB Køge er kommet solidt fra land.

“De nye spillere er på rekordtid gået ind og har tilpasset sig truppen. Både Andreas, Charlie og Casper har virkelig været arbejdsomme i at komme til at passe ind på holdet. Der er kommet nyt blod til, og det har givet os et friskt pust. Og så havde vi brug for at komme fra start med en smule medgang for at få lokomotivet sat godt i gang. Det fik vi, så nu har vi momentum og skal bare fortsætte,” siger Oskar Snorre og uddyber, om hans nye medspilleres indvirkning på holdet:

“Vi har en mere spillende tilgang til det end tidligere, og deres roller har de fuldstændig gået ind og taget til sig. Og så er de jo ikke tynget af nogen af de skuffende resultater, vi andre havde i efteråret. De var ikke med i de perioder, hvor vi tabte nogle kampe eller spillede mindre godt. Det eneste, de har kendt til i HB Køge, er et hold, der har spillet rigtig godt i pre-season og i de første ligakampe, og så rider de videre på den bølge – og tager os andre med.”

Efterårssæsonen bød på blandede resultater for svanerne. Resultater, der betød, at holdet siden syvende spillerunde i august måned har indtaget rækkens syvendeplads uden at rykke sig fra den. Med et mål om at komme med i oprykningsspillet og top 6, har resultaterne altså indtil nu lige nøjagtigt ikke været gode nok. Det til trods for, at nogle af de underliggende parametre ellers har peget i den rigtige retning undervejs.

“Da vi gik på vinterpause, vidste vi godt, at vi havde potentialet til mere. Når vi kiggede på statistikkerne havde vi blandt andet et af de højeste antal xG (expected goals/forventede scoringer, red.) i hele rækken. Så vi vidste, at chancerne var der, og at vi ikke havde grebet mulighederne. Det håber jeg, at vi kan gøre i højere grad nu, ligesom vi har gjort det i de første to kampe,” siger Oskar Snorre med henvisning til 4-1-sejren i Helsingør i forrige uge og sidste uges 0-0-kamp mod Vejle.

HB Køge havde inden vinterpausen den tredjehøjeste xG i NordicBet Ligaen. Til trods for det lavede kun tre hold færre mål end svanerne.

Udekampen mod FC Fredericia, der inden opgøret befinder sig under nedrykningsstregen, sættes i gang fredag aften klokken 18.30.

FC Fredericia – HB Køge
NordicBet Liga, 20. spillerunde
Fredag d. 3. marts 2023, 18.30
Monjasa Park, Fredericia

Capelli Sport