Søren Randa-Boldt skal opereres

Når HB Køges kvindelige fodboldspillere onsdag den 15. december møder FC Barcelona i Champions League, bliver det uden den normale cheftræner Søren Randa-Boldt på sidelinjen. Søren Randa-Boldt skal i næste uge opereres for tyktarmskræft.

”Jeg har på det seneste været igennem en række undersøgelser, og de viste desværre, at jeg har en svulst i maveregionen. Derfor skal jeg opereres i næste uge. Heldigvis har kræften ikke nået at sprede sig, og det danske sundhedsvæsen er kompetent, så jeg føler, at jeg er i trygge hænder,” siger Søren Randa-Boldt, der har besluttet at være åben omkring sin sygdom for at undgå ‘snak’ og for at få rene linjer.

Søren Randa-Boldt vil være på bænken, når HB Køge torsdag spiller hjemme mod den tyske klub Hoffenheim. Herefter overtager Kim Daugaard formelt set cheftræner-rollen. De to har arbejdet sammen side om side sæsonen igennem.

”Alt handler om, at Søren kommer godt igennem operationen. I den kontekst er fodbold helt ligegyldig. Men vi er så privilegerede, at relationen mellem Kim Daugaard og Søren i forvejen er stærk. De arbejder som en enhed og er fælles om næsten alle beslutninger. Så det er helt naturligt at lade Kim vikariere som cheftræner, indtil Søren er helt klar igen,” forklarer HB Køges direktør Per Rud.

Søren Randa-Boldt vil efter operationen gennemgå et forløb med efterbehandling, herunder kemoterapi.

”Aftalen med Søren er, at han i perioden efter operationen kommer i klubben og deltager i træning og til kamp, når han har lyst – og kun hvis det giver ham energi. Der er ingen forpligtelser fra hans side. Han skal passe på sig selv, og vi skal passe på ham,” siger Per Rud.

HB Køge appellerer til, at offentligheden behandler oplysningerne om Søren Randa-Boldts sygdom med respekt.

Capelli Sport