Søren Randa-Boldt stopper som cheftræner

Lørdagens guldkamp mod Brøndby IF bliver den sidste med Søren Randa-Boldt som cheftræner for HB Køges bedste kvindelige fodboldspillere. Søren Randa-Boldt har besluttet ”at trække stikket” og give sig selv et pusterum efter et par intense år både fodboldmæssigt og personligt.

”Jeg er fodboldmenneske helt ind i knoglerne. Det har været mit liv, så længe jeg kan huske. Jeg holder meget af at komme i klubben og være sammen med alle de skønne mennesker i HB Køge, ikke mindst spillerne. Men jeg kan også mærke, at det er en klog beslutning lige at tage en pause og samle kræfter,” siger Søren Randa-Boldt.

Det er Søren Randa-Boldts anden sæson som cheftræner for HB Køge. Han sikrede HB Køge DM-guldet i 2021/2022. Og alt tyder på, at HB Køge kan fejres som dansk mester igen på lørdag efter kampen mod Brøndby IF. Undervejs er det blevet til kampe i Champions League mod velklingende klubber som Barcelona, Arsenal og Juventus. HB Køge-projektet har under Søren Randa-Boldt haft fart på med fokus på udvikling og resultater på samme tid. Undervejs måtte Søren Randa-Boldt tage en time-out, da han for et lille års tid siden blev ramt af kræft.

”Jeg har det godt i dag og er også erklæret helbredt, men jeg er nået frem til, at det er sundt lige at hvile kroppen og sindet nogle måneder, inden jeg eventuelt skal tilbage til fodbolden,” fortæller Søren Randa-Boldt.

”Det har været et privilegium at arbejde i HB Køge. Spillerne og staben har i fællesskab drevet fremgangen og skabt en stærk kultur. Men vi har ikke vundet noget endnu. Det ser fornuftigt ud, men vi skal stadig have fokus og være skarpe mod Brøndby IF. Det fylder mere i mit hoved end det at jeg har sidste kamp lørdag.”

HB Køges direktør Per Rud siger:

”Med sin ro og sin erfaring har Søren Randa-Boldt taget HB Køge til det næste niveau. Hans beslutning er ærgerlig, men jeg har også den største respekt og forståelse for, at han har mærket efter og nu tager en time-out. Jeg tror ikke, at han kan holde sig i ro ret længe, fordi fodbold jo er en livsstil og bliver en del af vores identitet. Vi kommer til at savne ham og hans drive i hverdagen, men Søren afleverer HB Køge et rigtig godt sted.”

HB Køge har udarbejdet en profil for jobbet som cheftræner for klubbens bedste kvindelige fodboldspillere. Søren Randa-Boldts afløser får første arbejdsdag den 18. juli.

” Vi går efter at finde en person, der kan fortsætte linjen under Søren og præge retningen, sådan at vi kan bevare førertrøjen som Danmarks bedste kvindelige klub,” siger Per Rud.

Der er kick-off kl 14:00 på lørdag mod Brøndby IF, og her vil Søren Randa-Boldt blive hyldet for sin indsats for HB Køge.

Capelli Sport