Sønderjysk klasse og kynisme gav nederlag

Mortens aften blev ikke HB Køges aften. I NordicBet Liga-opgøret på Capelli Sport Stadion imod oprykningskandidaterne fra Sønderjyske Fodbold tabte svanerne med 1-4 i et opgør, hvor gæsterne var bedst. Især i felterne var gæsterne skarpest og viste stor kynisme hele vejen igennem kampen, mens HB Køge ikke fik nok udbytte af en ellers rigtig god periode i kampens anden halvleg.

Der var bare spillet 10 minutter da Daniel Gretarsson bragte Sønderjyske foran efter en offensiv dødboldsituation. Senere i første halvleg kom også ligatopscorer Peter Buch Christiansen på tavlen, da han var først over en løs returbold i HB Køge-feltet.
Med et dykkende hovedstød var Erkan Semovski tættest på at få scoret for svanerne i de første 45 minutter, men Sønderjyskes Nicolai Flø leverede en flot redning i målet på forsøget.

I anden halvleg var HB Køge bedre med i spillet og efter 63 minutter resulterede det også i en reducering. Indskiftede Sebastian Larsen kom med i feltet, hvor han blev væltet omkuld af en Sønderjyske-spiller og så måtte dommer Jacob Sundberg blæse i fløjten. Fra straffesparkspletten var Jubril Adedeji sikker og fik tændt nyt håb i HB Køge-tilhængerne.
Ganske få minutter senere var det også tæt på, svanerne fik udlignet. Mike Jensen forsøgte sig fra kanten af feltet, men i målet fik Nicolai Flø fingrene på bolden som derfor akkurat gik på overliggeren i stedet for i netmaskerne. Erkan Semovskis pande så ud til at være først over den efterfølgende returbold, men en Sønderjysk støvlesnude fik listet sig op på pandebrasken og forhindrede derfor en regulær afslutning fra Semovski. Det farlige spil havde Jacob Sundberg dog ikke lyst til at fløjte straffespark for og der blev derfor åndet lettet op på den sønderjyske bænk efter situationen.

Bedst som HB Køge altså med deres bedste periode i kampen pressede på for en udligning, viste gæsterne klasse og kynisme. De fangede en bold tidligt i HB Køges opspil og fra lang afstand lagde José Gallegos kuglen henover hovedet på Sebastian John og ind i hjemmeholdets mål. Scoringen tog gassen af ballonen og til sidst i opgøret kunne Peter Buch Christiansen så sætte kampens sidste scoring ind. En fortjent sejr til et stærkt Sønderjyske-hold efter en kamp, hvor HB Køge alligevel kan ærgre sig over, at det gode spil i anden halvleg gav pote.

HB Køge 1-4 Sønderjyske
0-1 Daniel Gretarsson (10. min)
0-2 Peter Buch Christiansen (30. min)
1-2 Jubril Adedeji (63. min)
1-3 José Gallegos (72. min)
1-4 Peter Buch Christiansen (80. min)

HB Køge startopstilling
1. Sebastian John
2. Marcus Mustac Gudmann
4. Nemanja Cavnic
5. Casper Gedsted
7. Mike Jensen
8. William Madsen
14. Jubril Adedeji
15. Efe Bayrak
19. Erkan Semovski
24. Casper Jørgensen
27. Ifenna Dorgu

HB Køge indskiftninger
Youssef Dhaflaoui for Ifenna Dorgu (59. min)
Sebastian Larsen for Efe Bayrak (59. min)
Christian Tue for Casper Jørgensen (87. min)
Niklas Jakobsen for Jubril Adedeji (87. min)
Silas Hald for Marcus Gudmann (87. min)

NordicBet Liga, 16. spillerunde
Fredag d. 10. november 2023, 19.00
1.012 tilskuere på Capelli Sport Stadion

Capelli Sport