Stamenic: Vi må være modne

For otte måneder siden debuterede Marko Stamenic for HB Køge i et 4-3-nederlag i Pandrup mod Jammerbugt. Søndag venter endnu en tur til det nordjyske for at møde oprykkerne, og for Stamenic og resten af HB Køge-mandskabet kommer dén kamp til at handle om ikke at begå de samme fejl, som der blev begået i hans debutkamp. Her blev HB Køge nemlig straffet hårdt af hjemmeholdet, der på eget ujævne græs udnyttede flere fejl i svanernes defensiv.

“Jeg forbereder mig, som jeg ville gøre mod alle andre modstandere. Men vi har forberedt os lidt ekstra på deres bane og hvordan, vi skal gribe den an. Der kommer situationer, hvor jeg normalt ville forsøge en dribling eller en kort aflevering, men måske vil det være bedre at aflevere lidt længere. Jeg vil stadig gøre mit bedste for at spille som jeg plejer, men under bestemte forhold kan vi blive nødt til at sparke langt. Vi må være modne i vores spil og træffe de rigtige beslutninger, så vi ikke løber store risici de forkerte steder på banen,” fortæller Marko Stamenic.

Han og holdkammeraterne byttede fredag Capelli Sport Stadions kunstgræs ud med ‘rigtigt’ græs på en af Køge Idrætsparks træningsbaner, for at være bedst muligt forberedt på opgaven søndag.

Tilpasning efter formationsskift
De seneste kampe har Stamenic og HB Køge spillet en anden formation end de gjorde i størstedelen af grundspillet. Men det ændrer ikke på de overordnede opgaver for Marko Stamenic på den centrale del af midtbanen.

“Jeg har stadig mine faste opgaver og forventninger fra trænerne. Jeg skal være aggressiv og træffe de rigtige beslutninger. Så det er mere nogle små taktiske ændringer. Hvordan jeg skal positionere mig defensivt og den slags. Det er det, jeg arbejder med i løbet af ugen,” siger Stamenic og uddyber:

“Det er vigtigt i fodbold, at kunne tilpasse sig efter hvilke spillere vi har til rådighed, og hvilke spillere modstanderne har. Det gælder også med formationen. Alle i truppen er professionelle omkring skiftet og gør alt hvad de kan, for hurtigt at lære deres nye roller og opgaver at kende. Trænerne gør sig umage for at fortælle, hvordan det hele skal gribes an. Så vi er godt forberedte, når vi når hen til kampene.”

Marko Stamenic er med i den 20-mand store trup, der er udtaget til kampen. Jon Flanagan er stadig småskadet, mens Jubril Adedeji og Martin Koch Helsted ikke er kampklar endnu efter deres respektive skadesforløb.

Truppen til kampen mod Jammerbugt FC:
1. Oskar Snorre
4. Nemanja Cavnic
5. Luka Racic
6. Lasse Petry
7. Mike Jensen
8. Mathias Nielsen
10. Pierre Larsen
11. Joachim Rothmann
13. William Madsen
15. Max Sauer
16. Daniel Thøgersen
17. Oscar Buch
18. Jacob Trenskow
20. Emilio Simonsen
22. Janus Seehusen
24. Casper Jørgensen
26. Marko Stamenic
28. Effiong Nsungusi
31. Frederik Mehder
33. Sebastian Larsen

NordicBet Liga Kvalifikationsspil
Jammerbugt FC – HB Køge
Søndag den 1. maj kl. 14.00
Sparekassen Vendsyssel Arena

Capelli Sport