Status fra trænerstaben efter første uge: “Super fin kvalitet”

Tidligere på ugen vendte HB Køges NordicBet Liga-mandskab tilbage til træningsbanen efter en lang juleferie. Og spillerne er allerede godt i gang, og der er da også tilfredshed at spore i trænerstaben efter den første træningsuge på Capelli Sport Stadion.

“Vi har været fint tilfredse med den måde spillerne er kommet tilbage på, og generelt har de vist super fin kvalitet den første uges tid. Rent spillemæssigt har det også set rigtig fint ud på banen den første uges tid, hvor man ellers normalt kan forvente, at der er lidt mere “ballade” med bolden, og at fødderne lige skal rettes ud efter så lang en ferie. Det har været en rigtig, rigtig lang ferie, men man kan godt se, at spillerne har holdt sig i gang,” fortæller First Team Coach Lars Jacobsen og fortsætter:

“Efter lørdagens træning er vi igennem den første uge, og det tror jeg alle glæder sig til. Den første uge er altid meget indkøring, og selvfølgelig med noget fysisk træning også, men det har ligeså meget handlet om at komme ind i tingene og en rytme igen. Og så har vi holdt nogle møder, hvor vi har talt om hvad vi forventer af spillerne, og hvad spillerne kan forvente af os”.

HB Køge vil i opstarten justere en smule i den måde der trænes på, men udgangspunktet er, at bolden skal være med, så meget det overhovedet lader sig gøre.

“Vi forsøger så vidt muligt at lave alt, hvad vi kan med med bold – det har altid været udgangspunktet, men vi kommer til at skrue en smule op for det fysiske, og vi kommer til at ændre en smule i den måde vi træner på. Vi vil nok komme til at have flere træningspas, hvor vi har stor intensitet og output, og så vil vi også have andre træningspas, hvor vi har et mindre output end normalt. I sidste sæson havde vi flere “middel-træninger,” og der har vi nu ændret fokus lidt. Det har også noget at gøre med den måde, vi gerne vil spille på. Vi skal være mere dynamiske, og vi skal være i stand til at kunne sprinte mere og lave flere højintense løb, så det prøver vi at få implementeret bedst muligt i træningerne.”

Skadessituationen

I efteråret døjede flere spillere med skader, men skadessituationen er bedre end længe, selvom der stadig er et par opmærksomhedspunkter.

“Frederik Mehder er nu med på lige vilkår med de andre og ser ud til at være sin hovedskade kvit. Frederik Bay og er også fit igen selvom han mangler en smule rent fysisk. Men han er fit til at spille og deltager i det hele, mens han laver lidt ekstra for at indhente de andre. Max Sauer er fortsat i genoptræning, og vi forventer at han er med til træning igen i starten af februar – det er i hvert fald planen efter hans operation. Han er i virkeligheden den eneste, der ikke træner fuldt med endnu. Så indtil nu ser det altså fint ud, men vi ved også godt, at muskelskader og belastningsskader typisk kommer i uge 3-4-5, og der er vi jo stadig tidligt på den.”

Prøvespillerne

HB Køge har i løbet af den første uge haft tre prøvespillere med, og mens én af dem er taget videre, så er de to andre fortsat med på træningsbanen.

“Vi har haft Tobias Stagaard fra AC Horsens inde for anden gang, men har valgt at se andre veje. Tobias gjorde det rigtig fint, men han er ikke lige præcis den type midtstopper, som vi søger lige nu.”

“Vi kigger stadig på Gustav Kjeldsen. Han træner med indtil vi skal spille mod B.93 i næste uge og det samme med Tobias Pedersen. Så får vi et godt indblik i, hvad de kan og hvad de ikke kan, og så evaluerer vi. Det ser fint ud med begge to. Der er ikke tvivl om at det er dygtige spillere – det var Tobias Stagaard også – men om vi kommer til at skrive kontrakt med nogen af dem, det må tiden vise.”

Transfervinduet

“Vi må se, hvor mange nye det bliver til inden vinduet lukket, men vi skal i hvert fald have flere spillere, end vi har nu. Vi kommer ikke til at have en trup på 24 spillere, men mindre kan også gøre det – også fordi vi jo har et godt U19-hold, som vi kan supplere med.”

“Der er nogle unge spillere dér, som kommer til at tage nogle store skridt over det næste års tid – så dem er det også fint at have plads til. Men vi skal selvfølgelig have spillere nok. Det vigtigste for os er, at de spillere vi får hentet ind, er nogle der kan være med til at løfte vores niveau med det samme. Det er ikke så meget udviklingsspillere, vi kigger efter. Vi kigger på spillere, der kan hjælpe os på kort sigt, og så har vi også en masse spillere som vi tænker langsigtet med; William Madsen, Janus Seehusen, Casper Jørgensen – nogle af de unge spillere, der er kommet op fra U19, og jeg kunne nævne flere – så på den måde ser fremtiden lys ud for HB Køge,” slutter Lars Jacobsen.

HB Køges første testkamp i opstarten spilles på torsdag imod B.93 på Østerbro.

Capelli Sport