Stephan P. før Vendsyssel: Alle forstår alvoren

34-årige Stephan Petersen er en af HB Køges mest rutinerede spillere med et hav af Superligakampe for FC Nordsjælland, AGF og Silkeborg.  Efter et skadesplaget efterår har kantspilleren fået masser af spilletid i alle de foreløbige seks kampe i forårssæsonen. Her har han bidraget med både mål og assists.

HB Køge har ikke helt fundet melodien efter coronapausen, men efter den nedslående indsats på udebane mod Næstved, ser Stephan Petersen alligevel positive tendenser i spillet og ikke mindst i indstillingen. Først i 2-2-kampen hjemme mod Fredericia, og senest i udekampen mod FC Roskilde, hvor HB Køge dog indkasserede et sent mål og måtte nøjes med 2-2.

“Jeg synes, at tændingen og intensiteten har været god de sidste par dage. Selvfølgelig var vi skuffede efter Roskilde-kampen, men det er sådan noget, der kan ske. Det var lidt vores egne fejl i den kamp, der afgjorde det. Vi skulle have været klogere, da de får en mand smidt ud og have fået dem til at løbe mere. Men sådan noget sker i fodbold – jo, det var noget lort, at vi ikke fik tre point. Men der kommer en ny kamp fredag mod Vendsyssel, og der må vi så hente tre point”, fortæller Stephan Petersen.

Stephan Petersen fortæller desuden at man har stort fokus på den aktuelle situation i bunden af rækken, og at det er noget som alle arbejde benhårdt på at ændre.

“Vi har fået snakket om tingene, set på video og diskuteret, hvad vi ikke lykkedes med. Hvis folk ikke kan se det nu efter det møde, vi havde i starten af ugen, så er det helt galt. Nogle gange er det helt små detaljer, som gør, at vi eksempelvis ikke vinder mod FC Roskilde. Men jeg har fornemmelsen af, at alle ved, at det er piv vigtigt. Vi går ind i en periode nu, hvor pointene ikke kommer af sig selv”, slår kantspilleren fast og fortsætter:

“Vi har ligget i bunden i noget tid og det har i lang tid været tæt i tabellen. Jeg er ret sikker på, at alle har forstået det. Vi skal ikke dertil, hvor vi SKAL vinde de sidste fire kampe eller noget. Vi skal hurtigst muligt have skrabet de point sammen, der skal til, så vi ikke ender der. Det er også derfor det er ekstra irriterende ikke at få to point mere mod FC Roskilde. For i sidste ende kan ét point blive afgørende”.

Med sine mange år i toppen af dansk fodbold, og mere end 200 Superligakampe har Stephan Petersen masser af erfaring. Fokus er på at tage en kamp ad gangen, og det er sådan, resten af sæsonen skal gribes an.

“Der kan ske meget lige for tiden, så det er klart, at man holder et ekstra øje på de andre kampe. Det har trænerteamet også været tydelige om, at vi tager en kamp ad gangen. Det passer mig rigtig fint – jeg har jo prøvet det et par gange og desværre også prøvet at rykke ned. Jeg har spillet mange kampe, hvor der er noget på spil. Auri bruger udtrykket livskvalitet og det dækker over, at vi kan mærke, at det påvirker os og at vi har noget at bevise i hver eneste kamp. Det er jo klubben, vi spiller for og repræsenterer, og HB Køge skal ikke rykke ned”, slutter Stephan Petersen, der sammen med holdkammeraterne møder Vendsyssel FF på udebane fredag kl. 19.00.

Sidst de to hold mødtes vandt HB Køge med 2-0. Det var i sidste kamp inden coronapausen.

NordicBet LIGAEN

Vendsyssel FF – HB Køge

Fredag den 19. juni kl. 19.00

Nord Energi Arena

Foto: Martin Håkan // Coverganda

Capelli Sport