Stephan Petersen før Fredericia: “Hjemmebanen skal være en fordel”

Stephan Petersen og holdkammeraterne måtte i weekenden tage fra Hobro uden point og med et nederlag på 3-1 i bagagen. Og selvom det var en stærk modstander, så ærgrer Stephan Petersen sig over, at man lukkede tre mål ind mod Superliganedrykkerne.

“Det var en kamp mod et Hobrohold, som har nogle gode spillere, og spillere med Superligaerfaring. Det er altid svært at møde et nedrykkerhold, men alligevel – vi lukker for mange mål ind. Den kamp er heldigvis glemt nu, og vi er heldige, at vi allerede har en kamp i morgen”, lyder det fra kantspilleren, der altså har rettet blikket mod onsdagens hjemmekamp mod Fredericia, som er et hold, som der er respekt for i HB Køge-truppen.

“Fredericia er et godt spillende hold, som vi også mødte i sidste sæson, og som vi havde problemer mod. De gør lidt af det, som jeg godt kunne tænke mig, at vi også gjorde. At være kølige på bolden og turde spille lidt mere igennem kæderne. De er et hold, som gerne vil spille fremad og kreere mange chancer, spiller nogle gode kampe og har nogle gode spillere. Det bliver måske ligeså svært som mod Hobro – måske sværere”.

Og uden at røbe alt for meget fra det taktiske oplæg, så har Stephan Petersen noteret sig et par punkter, hvor der skal ske en forbedring i forhold til sidste kamp.

“Vi har jo statistikkerne fra kampen i Hobro, hvor vi kan se, hvad der ikke var godt nok, og at vi skal forbedre os på vundne dueller og løbne meter. Det er hårdt arbejde at spille fodbold, og det er hårdt arbejde at vinde fodboldkampe”, siger Petersen, der tror på at der er point i sigte når kampen mod Fredericia er fløjtet af onsdag aften.

“Vi spiller hjemme, og det skal være en kæmpe fordel for os at spille hjemme på vores egen bane og på kunstgræsset. Jeg er glad for at vi møder Fredericia på vores hjemmebane frem for på deres, for det skal give os noget, at vi er på hjemmebane i morgen”.

HB Køge er efter syv spillerunder placeret på ottendepladsen i 1. Division med fire point op til top 6, som er første delmål for langt de fleste klubber i denne sæson, hvor der er indført slutspil efter 22 spillerunder. Og som spiller har man da også fokus på tabellen og netop top 6.

“Ja, 100 %. Det er jo det alle holdene vil. Det er det, der giver billetten til en sæson mere, men også at man undgår at komme ned og ligge i det nedrykningsspil, som jeg ved, at de fleste hold ikke vil ned i. Jeg tror, vi også skal tænke på nu, at det er også er okay at spille uafgjort. Det handler om at få point. Hvis vi lukker så mange mål ind som vi har gjort i de seneste kampe, så bliver det svært bare at spille uafgjort”, understreger offensivspilleren, og fortsætter:

“Vi skal måske tænke lidt mere over at det er lettere at få point, hvis vi forsvarer bedre. Vi må kigge indad og så erkende, at vi ikke har været gode nok til at forsvare vores mål. I sidste ende så skiller rækken snart, så vi skal ud og have de point som gør, at vi kan komme i top 6. Det må være det ultimative mål her og nu”.

Stephan Petersen har spillet 32 kampe for HB Køge.

1. Division

HB Køge – Hobro

Onsdag den 21. oktober kl. 19.00

Capelli Sport Stadion

 

Capelli Sport