Største ligasejr i klubbens historie mod AC Horsens

Kalenderen siger mandag d. 1. april, men det var altså ikke nogen aprilsnar. HB Køges herrehold sikrede sig 2. påskedag sin største ligasejr nogensinde, da Superliga-nedrykkerne fra AC Horsens blev sendt hjem fra Capelli Sport Stadion med et 5-0-nederlag.

Sejren blev først og fremmest sikret på en forrygende anden halvleg, hvor svanerne i flok bombarderede frem mod de gulklædte Horsens-spillere og effektivt omsatte chance på chance til scoring. Mike Jensens scoring var således den eneste i første halvleg – de sidste fire faldt i løbet af den sidste halve time af opgøret.

Alligevel er det værd at hæfte sig ved Mike Jensens scoring, da assisten kom på en flot, følt aflevering frem i feltet fra Joachim Rothmann, der var tilbage i kamp for HB Køge for første gang i 9 måneder. Offensivspilleren blev holdt ude af hofteproblemer i den lange tid og har derfor stadig lidt vej til fuld fitness. Kort inden pause lod han sig udskifte for at undgå at presse hans fysik for meget.

I anden halvleg blev målfesten skudt igang af Casper Jørgensen, der smadrede bolden ind fra 35 meter via underkanten af overliggeren. Et mål, der mindede ualmindeligt meget om Jørgensens scoring mod FC Fredericia for to år siden – et mål der blev kåret til årets bedste i HB Køge i 2022.

Efter midtbanespillerens 2-0-scoring var det angribernes tid. Den nykårede nordmakedonske U21-landsholdsspiller Erkan Semovski, der kom på banen i stedet for Rothmann inden pausen, stak afsted, trak ind i banen og sparkede bolden hårdt og fladt i det lange hjørne midtvejs i anden halvleg.

En god håndfuld minutter senere kom Mike Jensen til baglinjen og vippede bolden ind i panden på Jafar Arias, der gjorde det til 4-0 tæt under mål. Og der var ikke sat mange afleveringer sammen inden HB Køge-offensiven igen var på spil. Et godt indlæg fra Gabriël Culhaci endte hos indskiftede Niklas Jakobsen, der fra en spids vinkel fik afsluttet inden Horsens-keeper Matej Delac kom flyvende ind i ham. Den forseelse resulterede i et straffespark, som Jafar Arias satte i mål til de historiske slutcifre 5-0.

Indtil mandagens opgør lød den største ligasejr for HB Køges herrehold på 4-0. Et resultat, der er vundet med ved fem lejligheder over hhv. Hillerød, Nykøbing FC, Fremad Amager (x2) og Vendsyssel.

HB Køge 5-0 AC Horsens
1-0 Mike Jensen (24. min)
2-0 Casper Jørgensen (60. min)
3-0 Erkan Semovski (67. min)
4-0 Jafar Arias (75. min)
5-0 Jafar Arias (79. min)

HB Køge startopstilling
12. Berkant Bayrak
2. Marcus Mustac Gudmann
3. Gabriël Culhaci
6. Janus Seehusen
7. Mike Jensen
10. Christian Tue
11. Joachim Rothmann
13. Sebastian Larsen
16. Silas Hald
24. Casper Jørgensen
26. Jafar Arias

HB Køge indskiftninger:
Erkan Semovski for Joachim Rothmann (44. min)
Mattias Jakobsen for Silas Hald (46. min)
Niklas Jakobsen for Christian Tue (73. min)
Efe Bayrak for Gabriël Culhaci (80. min)
William Madsen for Marcus Gudmann (80. min)

NordicBet Liga kvalifikationsspil, 1. spillerunde
Mandag d. 1. april 2024, 15.00
Capelli Sport Stadion

 

Capelli Sport