Stor portugisisk trænerkapacitet tilføjes trænerteamet

Den 36-årige Daniel Gonçalves er ny mand i HB Køges trænerteam, hvor han indgår som anden assistent med speciale i fysisk træning og analyse. Med erfaring fra mange års arbejde i en af Portugals største klubber, Sporting Clube de Portugal, er Gonçalves en træner med en stor rygsæk fyldt med erfaringer.

– At få Gonçalves ind var en mulighed, der normalt ligger uden for vores rækkevidde. Så da den mulighed bød sig via vores netværk i Capelli Sport var det helt naturligt at sige ja. Han har evner og erfaringer, der normalt ikke høre hjemme på dette niveau. Vi er derfor rigtig glade for at kunne byde velkommen til ham, siger adm. direktør Per Rud.

– Han har arbejdet med et hold i Europa League og i mange år været på et af de bedste talentakademier. Hos os skal Daniel være med til at hæve træningsniveauet på førsteholdet med fokus på den fysiske træning. Derudover skal han sammen med resten af trænerteamet forberede holdet bedst muligt på vores modstandere via grundig taktisk analyse.

Trænerteamets nyeste tilføjelse skal blandt andet have stort fokus på den fysiske del af træningen. Her styrer han opvarmningen.Varme breddegradder er skiftet ud med det kolde nord. Et talentakademi og en klub, der har forstret spillere som Ricardo Quaresma, Luis Nani, Luis Figo og selvfølgelig Cristiano Ronaldo er skiftet ud med dansk fodbold. Et noget markant skifte, men selv glæder Gonçalves sig over at få muligheden for at udleve en drøm, han har haft i mange år:

– Jeg har altid haft lyst til at bo i de nordiske lande. Her får jeg lov til at opleve fodbold på en anden måde og en anden fodboldvirkelighed. Da jeg fik muligheden for at komme på besøg, følte jeg mig fra første øjeblik velkommen, siger Daniel Gonçalves selv.

– Det er en god mulighed for at bevise noget og gøre noget for klubbens fremtid. Det er bedre at være en del af et projekt fra starten, end at komme ind til sidst. Ja, der er hårdt arbejde og mange sene timer, men ofringerne er noget værd, hvis man lykkedes og får lov til at være en del af en klub for altid.

Derudover fremhæver Gonçalves samarbejdet med de tidligere topspillere i trænerteamet, som særligt positivt i forhold til hans egen udvikling som træner.

Fra 2005 til 2011 arbejdede Gonçalves i Sporting Clube de Portugals ungdomsafdeling, inden han i 2011 blev en del af førsteholdet. Her var han i 2012 med til at nå semifinalen i UEFAs Europa League.

Via et grundigt og passioneret kendskab til fodbold, skal Gonçalves styrke trænerteamet med et særligt fokus på den fysiske træning i samspil med fysioterapeuterne tilknyttet holdet samt lægge yderligere til de taktisk forberedelser før hver kamp. Han vil ligeledes være med til at styrke ungdomssektoren, hvor han kommer til at spille en stor rolle angående den fysiske træning.

Capelli Sport