Succesfuld Store Trænerdag i HB Køge

Onsdag den 17.april blev ”Store trænerdag” afholdt med 50 deltagende trænere fra HB Køges samarbejdsklubber.

Aftenen startede med. at klubbens Talentchef, Steen Knudsen, bød velkommen til de mange trænere, hvorefter en række faglige oplæg med HB Køge som afsender fulgte. Udover Steen Knudsens introduktion til drengetalentarbejdet i klubben, gav Klaus Tøllbøll (Head of Coaching, Piger) et indblik i setuppet og hverdagen for klubbens pigeungdomsspillere, mens også klubbens mentaltræner for ungdomsafdelingen, René Nielsen, fortalte om sit arbejde og samarbejde med både trænere og spillere i klubben.

Med målet om at give ny indsigt, læring og inspiration præsenterede HB Køges trænere Dan Rasmussen (Skills), Casper Stub (U13 Drenge), Benjamin Lassur (ATK+ ansvarlig) & Patrick Povelsen (U13 Piger) efterfølgende de øvelser deltagerne skulle ud at observere på træningsbanen.

For at gøre øvelserne mest muligt relaterbare for trænerne og deres egne hold i ude samarbejdsklubberne, blev aftenens træning delt op i et børnespor og et ungdomsspor – som efterfølgende blev delt yderligere op i drenge- og pige-spor.

Efter træningspasset var der forberedt forplejning til deltagere og medier. Med sulten stillet var det for de deltagende trænere nu muligt at evaluere og stille spørgsmål til de øvelser, de havde været ude at observere. En spørgerunde der gav interessante input, som også førte til uddybninger af de grundlæggende tanker om akademiarbejdet i HB Køge.

Slutteligt fik trænerne sat ansigt på HB Køges kontaktperson for samarbejdsklubber, Thorina-Joy Schroeter. Thorina-Joy rundende aftenen af med at fortælle om de kommende begivenheder i HB Køge for samarbejdsklubberne.

HB Køge håber, at de fremmødte trænere havde en inspirerende aften og fik nogle brugbare træningstricks med hjem til deres klubber. Formålet var desuden at skabe et netværk mellem trænerne på tværs af HB Køge og samarbejdsklubberne samt internt samarbejdsklubberne imellem. Mange af trænerne mødes på kryds og tværs som modstandere til kampe i weekenderne og det er tanken at forhåndskendskab til hinanden, kan være med til at gøre det oplevelserne endnu sjovere for trænerne og skabe et endnu bedre miljø for de unge fodboldspillere at spille fodbold i.

Alle i HB Køge takker for den store opbakning til Store Trænerdag og klubsamarbejdet generelt fra samarbejdsklubberne. Der skal desuden lyde et stort tak til B73 Slagelse og HB Køges U13-drenge, som stillede medier til rådighed for træningen og øvelserne der blev udført på banen.

Skulle din klub også være interesseret i at blive samarbejdsklub med HB Køge, så kontakt Thorina-Joy Schroeter på tjs@hbkoge.dk

Capelli Sport