Svanerne åbnede 2024 med vigtig sejr

HB Køges NordicBet Liga-hold åbnede kalenderåret med en vigtig sejr på 1-0 over FC Helsingør fredag aften. Tre point skilte de to hold ad på hver sin side af nedrykningsstregen inden opgøret – men med sejren blev svanernes forspring altså øget til seks point ned til helsingoranerne.

Sejren kom i hus på en straffesparksscoring fra den debuterende angriber Jafar Arias i starten af anden halvleg. Inden da var det dog HB Køges Berkant Bayrak, der havde taget rampelyset ved at redde et straffespark fra hjemmeholdet. Faktisk startede det hele med et helt tredje straffespark som FC Helsingør omsatte til scoring – men den blev helt korrekt trukket tilbage efter en FC Helsingør-spiller oksede rundt langt inde i feltet mens en anden tog sig af sparket. Trods de to Helsingør-straffespark mod HB Køges ene blev det altså svanernes, der afgjorde kampen.

Mens HB Køge var farligst i første halvleg, hvor Youssef Dhaflaoui blandt andet ramte stolpen, var hjemmeholdet ad flere omgange tæt på at få udlignet i løbet af den sidste halve time. Men både træværket, en Helsingør-udvisning og ikke mindst Berkant Bayrak stod i vejen – og banede dermed vejen for de tre livsvigtige point til HB Køge, der altså fik en drømmestart på 2024.

Det var desuden værd at bemærke, at HB Køge for fjerde gange i sæsonen spillede til nul. Det til trods for, at hele tre mand debuterede i svanernes defensiv i form af Gabriël Çulhaci, Hans Christian Bonnesen og Mattias Jakobsen.

Beklager den manglende kommentatorlyd.

FC Helsingør 0-1 HB Køge
0-1 Jafar Arias, straffespark (57. min)

HB Køge startopstilling
12. Berkant Bayrak
3. Gabriël Çulhaci
4. Hans Christian Bonnesen
6. Janus Seehusen
7. Mike Jensen
9. Youssef Dhaflaoui
13. Sebastian Larsen
19. Erkan SemovskI
22. Mattias Jakobsen
24. Casper Jørgensen
26. Jafar Arias

HB Køge indskiftninger:
Silas Hald for Mattias Jakobsen (77. min)
Christian Tue for Erkan Semovski (85. min)
Ifenna Dorgu for Jafar Arias (85. min)
Niklas Jakobsen for Youssef Dhaflaoui (90. min)

NordicBet Liga, 19. spillerunde
Fredag d. 23. februar 2024, 19.00
904 tilskuere på Helsingør Stadion

Capelli Sport