Svendsen har lært at kæmpe for pladsen

Selma Svendsen var til forårets første kamp igen at finde i startopstillingen, da Fortuna Hjørring kom på besøg på Capelli Sport Stadion. Her har hun i vinterens opstart arbejdet sig tilbage gennem en målrettet og hård indsats.

Svendsen som kom til HB Køge i sommers, spillede en afgørende rolle i den flotte sæsonstart, som senere var medvirkende til, at HB Køge kunne overvintre på en førsteplads i landets bedste fodboldrække. Men konkurrencen er også stor på holdet og derfor måtte den unge midterforsvarer i perioder i efteråret også se sig selv henvist til en plads på bænken. Det har hun dog angrebet med en positiv indgangsvinkel og lært meget af.

Cecilie Buchberg (tv.) og Kelly Fitzgerlad (th.) støtter Selma Svendsen (i midten), der også i opstarten arbejdede hårdt på banen. Her mod B.93.

“Siden min ankomst i sommer har jeg virkelig lært vigtigheden af at kæmpe for sin plads på holdet. Der er en stor konkurrence, så man skal præstere hver gang til både træning og kamp. Alligevel er vi alle sammen rigtig gode til at støtte og hjælpe hinanden”, fortæller Selma Svendsen efter forårssæsonen er begyndt med sejr og flot spil i en svær kamp mod det notoriske tophold.

“Kampen mod Fortuna Hjørring var udfordrende, for det er et virkelig godt hold og de laver mange offensive løb. Det er altid svært at spille mod Fortuna og vi har enorm respekt for dem og det, de kan. De har både et rigtig godt hold og har samtidig nogle dygtige individualister. Det tvinger os til at stå tæt og i weekenden var vi gode nok til, at det endte med en sejr til os. Det er altid tætte kampe”.

Pladsen i startopstillingen kommer som nævnt efter en periode, hvor Svendsen sammen med resten af holdet har arbejdet intenst og hårdt på at blive klar til sæsonstarten. Her har U19-landsholdsspilleren arbejdet meget med den mentale del af fodbolden samtidig med, at hun og resten af holdet hele tiden har støttet hinanden for at opnå det fælles mål om succes på fodboldbanen. Tegn på et sundt miljø, som Selma Svendsen er glad for at være en del af, hvor alle hele tiden udvikler sig.

“Den første del af efterårssæsonen var jeg meget med i startopstillingen, mens jeg til sidst sad mere på bænken. Nu har vi så haft en rigtig god opstartsperiode, hvor der har været en rigtig god og sund konkurrence om pladserne, som har betydet, at vi alle har skulle præstere hver gang til træning”,

‘”Selvfølgelig har det været lidt mentalt hårdt at det hele tiden er på spil, hvem der skal starte inde. Men jeg har virkelig lært meget om at arbejde hårdt. Har man en dårlig træning mandag, skal man klø på tirsdag og hele tiden tro på, at man godt kan starte inde i weekenden, men det gælder virkelig om at blive ved.”

Som en moderne og velreflekteret fodboldspiller er Selma Svendsen udmærket klar over, hvor der ligeledes er plads til forbedring. Hver dag arbejder hun stenhårdt på at forbedre sig og når man snakker med hende, er der ingen tvivl om, at passionen for fodbolden er stor hos Svendsen, som drømmer om succes sammen med resten Gjensidige Kvindeligaens førerhold. Selvkritisk og velovervejet har hun et klart mål for, hvor hun skal udvikle sig.

“Det næste stykke tid vil jeg rigtig gerne forbedre mit duelspil og generelt mine evner i en-mod-en-situationer. Derudover er der også plads til forbedringer i mit hovedspil samtidig med, at jeg gerne vil være endnu bedre til at være en hård hund i forsvaret, der kan kommunikere med de andre”, slutter Selma Svendsen af.

Capelli Sport