Talent solgt til Brøndby IF

HB Køge har solgt 16-årige Rasmus Lynder til Brøndby IF. Transferen effektueres med øjeblikkelig virkning og overgangssummen er den største HB Køge nogensinde har modtaget i forbindelse med et salg af en ungdomsspiller.

“Vi havde meget gerne beholdt Rasmus i klubben for han er en talentfuld spiller, som vi er lykkedes med at udvikle rigtig godt på i vores ungdomssetup de seneste år. Det har de også kunnet se i Brøndby, og de har givet os et tilbud vi ikke føler, vi har kunnet sige nej til. Så det her er en god handel for alle parter. Vi ønsker Rasmus stort held og lykke i Brøndby,” siger direktør i HB Køge, Per Rud.

Rasmus Lynder kom til HB Køge i efteråret 2021 fra Greve Fodbold.

Allerede som 15-årig fik han sine første kampe på svanernes U19-hold og i fredagens NordicBet Liga-kamp fik han sin officielle seniordebut for klubbens førstehold, da han blev indskiftet og spillere de sidste fem minutter af 4-0-sejren over Hillerød Fodbold.

Med indskiftningen blev han i en alder af 16 år og 5 måneder klubbens næstyngste debutant nogensinde kun overgået af Efe Bayrak, der var to måneder yngre, da han debuterede for klubben imod Nykøbing FC i foråret.

Salget er det første efter HB Køge præsenterede en øget satsning på talentudvikling med den opdaterede sportslige strategi HB Køge for the Future tidligere på sommeren.

Capelli Sport