Thøgersen om sine frispark: “Tredje gang må være lykkens gang”

Daniel Thøgersen skiftede denne sommer fra Kolding IF til HB Køge på en 2,5-årig kontrakt. Her er det blevet til godt med spilletid. Den 21-årige venstreback har blandt andet gjort sig bemærket ved sine gode frisparksforsøg. Senest ramte han overliggeren, da HB Køge besejrede Horsens med 2-0. Overliggeren stod også i vejen for et af hans frisparksforsøg, da HB Køge spillede 2-2 imod Vendsyssel tidligere på sæsonen. Vendsyssel venter igen på søndag.

“Nu må den jo snart komme. Vi har joket lidt internt på holdet om, at mit frispark næsten er ved at blive for ringe. For jeg skyder jo åbenbart hele tiden lidt for højt, når jeg inisterer på at ramme trekantssammenføjningen, så jeg skal arbejde på at få den lidt ned. Men tredje gang må være lykkens gang, er det ikke dét, man siger?”, sagde Daniel Thøgersen med et smil på læben efter fredagens træning. 

Det skyldes dog ikke hverken held eller ren talent, at Daniel Thøgersen har været farlig på frispark denne sæson, hvis du spørger ham selv. Det er kommet af mange timer på træningsbanen og mange timers selvtræning.

“Jeg har altid trænet frispark en masse. Jeg gør det i hvert fald to til tre gange om ugen. Så det kommer helt sikkert af, at jeg har brugt masser af tid på at træne mine frispark. Derudover har jeg været heldig, at jeg har fået lov at sparke frispark en del steder i min karriere, så jeg også får trænet det, når det rigtig gælder – nemlig i kamp. Nu har jeg selvfølgelig været lidt uheldig i år. Især mit frispark senest vi mødte Vendsyssel, hvor den jo nok var inde, men det ikke blev dømt. Så nu håber jeg snart, at jeg får lov at juble med mine holdkamerater over et frisparksmål”, forklarer Daniel Thøgersen. 

Herunder kan du se de omtalte frisparksforsøg af Daniel Thøgersen.

Daniel Thøgersen startede sæsonen med masser af spilletid, men gled så i en periode ud på bænken. I mandagens 2-0 sejr over AC Horsens var Thøgersen dog tilbage i startopstillingen på venstreback. Det var Thøgersen glad for, men han føler også, at perioden uden for holdet har givet ham noget:

“Selvfølgelig ville jeg gerne have spillet så mange kampe som muligt. Det er klart. Det er ikke sjovt, når man ikke spiller. Men jeg føler også, at perioden hvor jeg ikke har spillet, har givet mig meget. Jeg har haft nogle gode snakke med Daniel og Lars, hvor de har peget på nogle ting, jeg skal udvikle. De ting har jeg så haft fokus på til træning. Jeg har trænet hårdt og så har jeg også lært af at se Marfelt spille positionen. Så jeg føler faktisk, at perioden på bænken har styrket mig” 

På søndag drager HB Køge til det nordjyske, hvor Vendsyssel FF endnu en gang venter. Daniel Thøgersen forventer, at det ikke bliver nogen nem kamp, men tror stadig på, at HB Køge henter alle tre point. 

“Jeg tror, at det bliver en tæt kamp, men jeg tror samtidig også, at vi kan få alle tre point. Nu vinder vi senest her 2-0 mod Horsens, hvor vi holder målet rent. Selvfølgelig lagde de et stort tryk på os i begge halvlege, men vi stod flot imod som hold. Generelt er der bare god stemning på holdet lige nu, og jeg føler virkelig, at vi som trup og hold er kommet tættere på hinanden. Vi har vundet tre i streg på hjemmebane, så nu skal vi som hold bevise, at vi også kan på udebane”, slutter Thøgersen.

Capelli Sport