Thomas Gravesen til bold i Køge

66 landskampe, 149 Premier League-kampe, 49 optræderne for Real Madrid og 58 kampe for Vejle Boldklub er blot nogle af de statistikker, man kan grave frem på Thomas Gravesen. En spiller der i mere end et årti gjorde sig bemærket og frygtsom på stadions rundt om i hele Europa og Danmark. Onsdag aften fik han sat endnu et kryds på listen over stadions, han har besøgt. Selvom Capelli Sport Stadion muligvis ikke var øverst på ønskelisten, så lagde han alligevel vejen forbi, da Vejle Boldklub onsdag aften var på besøg.

Læs også: Kampreferat fra HB Køge – Vejle Boldklub

For som gammel “VB’er” kommer han gerne forbi – og onsdag var det til et underholdende opgør. Og i mellem forskellige snakke og korte samtaler med HB Køges partnere i Nordea Loungen, bragte nostalgien så småt minder frem. For som helt ung har Gravesen nemlig været på Køge Idrætspark for at spille en ungdomslandskamp. Meget er sket med stadion og området siden, men kampen kom alligevel frem til overfladen.
Da de af parterne, der ønskede at hilse på – og ikke havde nået det inden kampen – havde været forbi, blev der tid til et par korte bemærkninger om kampen mod Vejle Boldklub og HB Køge:

– Så snart VB spiller, så bliver jeg alt for subjektiv, haha. Jeg synes, at begge hold spillede en god første halvleg – men selvfølgelig synes jeg, at Vejle var bedst, siger Thomas Gravesen
– Når jeg kan nyder jeg at komme ud og se Vejle spille. Nu passede det fint at komme til Køge. Men du får mig ikke til at sige, at HB Køge var bedst eller have scoret flere mål. Selvom det har været en god kamp, siger Thomas Gravesen inden han tager hul på et af sine karakteristiske grin.

Efter mere end 13 år på højeste niveau trak Thomas Gravesen sig i 2008 tilbage. Både fra fodboldscenen og fra mediernes søgelys. Sidste sommer annoncerede “The Craziest Guy in Football” sit comeback til fodboldverdenen, da han blev præsenteret som ny ekspert hos Discovery Networks. Det har bragt ham forbi endnu flere fodboldstadions i både ind- og udland. Her har han naturligt nok fået et indblik i, hvad det vil sige at sælge fodbolden og hvordan relationen mellem fans, fodboldspillere og medier bliver bibeholdt. Noget, som han har en klar holdning til på en råkold onsdag:

– Det er så vigtigt, at spillerne kommer tæt på fansene. Det er det, fodbolden lever af. Man skal kunne mærke nærværet og spillerne – deres personligheder og dem som mennesker er det, der skal få folk på stadion, slutter Thomas Gravesen af, inden han drager op på de blå sæder på Capelli Sport Stadion til en mindst lige så underholdende anden halvleg.

Capelli Sport