Ti spillere forlader HB Køge ved kontraktudløb

Aftenens NordicBet Liga-opgør imod Fremad Amager bliver det sidste iført HB Køge-trøjen for en halv snes spillere.

Oskar Snorre, Frederik Mehder, Max Sauer, Abdul Arshad, Andreas Bengtsson og Jacob Trenskow forlader således alle klubben ved kontraktudløb, mens aftalerne med de fire lejede spillere, Leo Walta, Yousef Salech, Zean Dalügge og Charlie Weberg også udløber.

”Vi sadler om i vores projekt, og det indebærer også, at vi kommer til at sætte vores trup sammen på en anden måde fremadrettet. Med mange aftaler, der står til udløb nu, er det det eneste rigtige for os at udnytte det til at kickstarte vores nye projekt. Vi tager afsked med flere spillere på én gang, end vi har prøvet før, men det er vigtigt for mig at understrege, at det overordnet er helt efter vores plan og strategi,” siger HB Køge-direktør Per Rud.

Om tre af spillerne med kontraktudløb – Mehder, Sauer og Arshad – siger HB Køge-direktør Per Rud:

”De har alle hver især bidraget positivt til holdet og miljøet i den tid, de har været her. Men fælles for dem er, at ingen af dem har spillet fast for os gennem længere perioder i deres tid i klubben, og derfor er vi indbyrdes blevet enige om, at det giver bedst mening for alle parter, hvis de finder et andet sted at spille fremover.”

Jacob Trenskow har klubben været i dialog med om en mulig forlængelse, men det har ikke været muligt at indgå en aftale, og derfor forlader også han klubben.

”Jacob kom gratis hertil fra et ophold på Færøerne og har på rekordtid udviklet sig til en profil i vores setup – både for vores klub og men også for hele NordicBet Ligaen. Så ham er vi selvfølgelig ærgerlige over, vi ikke har kunnet nå frem til en aftale med,” siger Per Rud.

Forsvarsspillerne Weberg (Helsingborgs IF) og Bengtsson (Halmstad) har begge spillet fast i bagkæden siden de kom til klubben i vinter, ligesom Leo Walta (FC Nordsjælland) har det på den centrale midtbane.
Angriberen Zean Dalügge (Lyngby BK) har bidraget med flere vigtige scoringer undervejs, blandt andet i comebackkampene mod Nykøbing FC og FC Fredericia, mens Yousef Salech (Brøndby IF) har udmærket sig som klubbens topscorer med 13 mål i NordicBet Ligaen gennem hele sæsonen.

” De lejede spillere har gjort en stor forskel. De blev hentet ind for at styrke os i et forår, hvor vi klar over, at vi formentlig skulle kæmpe imod nedrykning. Vi har været rigtig glade for vores lejespillere og flere af dem vil vi også forsøge at forsætte samarbejdet med i den kommende tid. Det bliver bestemt ikke nemt, for deres ejerklubber kan jo også godt se, at de har gjort en god figur og udviklet sig i HB Køge. Men vi vil gøre, hvad vi kan,” siger Per Rud.

De øvrige HB Køge-spillere går efter aftenens kamp på sommerferie, inden holdet genoptager træningen forud for 2023/24-sæsonen i NordicBet Ligaen torsdag d. 22/6.

Capelli Sport