Tilbage efter skade: Regan klar til sæsonstart

Den canadiske landsholdsspiller Emma Regan blev i november måned skadet under en træning på Capelli Sport Stadion. En skade, der desværre også holdte HB Køge-profilen ude af de sidste kampe i det forgangne år i Gjensidige Kvindeligaen. Nu er der dog endelig gode nyheder til fansene i HB Køges. Emma Regan er tilbage og klar inden ligaopstart.

I testkampen mod B93 kunne Emma Regan nemlig for første gang efter skaden snøre støvlerne og trække HB Køge-trøjen over hovedet igen. Her kom hun – til stor glæde for fremmødte fans og holdkammerater – på banen i det sidste kvarter af kampen. Også i weekenden blev det til spilletid, hvor hun fik de første 45 minutter i testkampen mod svenske FC Rosengård.

“Det føltes fantastisk at være tilbage igen. Det var virkelig en god og speciel følelse at mærke støtten fra alle, da jeg kom på banen igen i B93-kampen. Mine holdkammerater har været helt vildt fantastiske, støttende og opmuntrende hele vejen igennem, hvilket naturligvis har været en kæmpe motivationsfaktor for mig. Og så er jeg bare helt vildt taknemmelig for det setup og arbejde, som vores ‘medical team’ har udført for at få mig tilbage på banen igen,” fortæller Emma Regan.

Emma Regan pådrog sig under en træning tilbage i november en skade i sin ankel. Hun troede først, at det var en forstuvning, men det viste sig senere hen via en MR-scanning at være et brud. Det har været en lang genoptræningsproces for den canadiske landsholdsspiller, hvorfor glæden over endelig at være tilbage igen er enorm.

“Genoptræningen har føltes som en lang proces. Den føltes særligt tung i begyndelsen, hvor jeg var meget begrænset i, hvad jeg kunne gøre for at holde mig i form. Men i den seneste måneds tid har udviklingen været markant bedre og hurtigere, hvilket naturligvis også gav mig endnu mere blod på tanden og gåpåmod til at tage de sidste steps for at komme hundrede procent tilbage. Jeg er selvfølgelig ovenud lykkelig for at være tilbage på banen og tilbage med holdet igen,” siger Emma Regan.

Skaden har været den længste pause i Emmas karriere, og selvom det har været en hård proces at komme igennem, så har det også bidraget til noget mental læring, mener HB Køge-profilen.

“Efter at have været væk fra alting i nogle måneder, blev jeg så glad og motiveret, da jeg igen kunne tage selv de mindste skridt. Løb på banen og træning har været to ting, som jeg førhen har taget for givet, og jeg har derved nu fået et helt andet perspektiv på tingene,” fortæller Emma.

Selvom skader aldrig falder belejligt, faldt denne på et ekstra hårdt tidspunkt, hvor Emma Regan netop oplevede momentum i både HB Køge og på det canadiske landshold.

“Jeg tror aldrig, at der er et godt tidspunkt at blive skadet på, men det var særligt hårdt på grund af det momentum, som jeg havde efter at have været med landsholdet. Det var også utroligt hårdt og svært at gå glip af årets sidste kampe i ligaen og ikke være i stand til at bidrage til holdet.” fortæller Emma Regan.

Målet har siden skadens indtog dog stået klart for den canadiske kriger. Hun ville være klar til sæsonstart, hvor hun og holdkammeraterne igen vil gå efter guldet for fjerde gang i træk.

“Jeg er mere spændt end nogensinde før på sæsonopstart. Jeg kan bare sige, at jeg er topmotiveret og så klar på at tage hul på resten af sæsonen med det her hold. Holdet har virkelig haft en god pre-season, og jeg synes virkelig, at truppen ser stærk ud. Der er selvfølgelig et hårdt arbejde foran os, men vi føler os alle parate til at gå ud og kæmpe for guldet igen,” slutter Emma Regan.

Emma Regan og resten af HB Køge-truppen skyder sæsonen i gang i næste uge d. 17. marts, hvor de tager imod AGF på Capelli Sport Stadion kl. 13:00.

Capelli Sport