Tilfreds Auri efter Fredericia: “Ild i øjnene”

HB Køge leverede sin hidtil klart bedste præstation efter genstarten af dansk fodbold da det onsdag aften endte med 2-2 i hjemmekampen mod NordicBet Ligaens nummer to, Fredericia.

Til kampen havde cheftræner Auri Skarbalius rystet posen godt og grundigt. Hele seks nye ansigter var der i startopstillingen i forhold til weekendens kedelige 2-1-nederlag i Næstved. Og det var et velovervejet valg, med så mange udskiftninger, og fra sidelinjen kunne Auri se sine 11 udvalgte – og de fire indskiftere – knokle og arbejde stenhårdt i alle tæt på 95 minutter.

“Da jeg overtager holdet efter nytår, der laver vi jo aftaler med Abdel Diarra og Pedro Silva og så kommer Lucas Rejnhold Steen til lidt senere som venstre back, da Christian Overby bliver skadet. Det betyder, at vi har konkurrence på alle pladser, og der er en balance mellem de ældre spillere, de mellemste spillere og de unge spillere. Og dem der er bedst på deres position, de skal have lov at spille. Der sker det, at de unge præsterer rigtig godt mod Vendsyssel (2-0-sejr i sidste kamp inden coronanedlukningen, red.). Vi fortsætter så med det, men det bliver lidt blandet mod Hvidovre, og så bliver det rigtig skidt mod Næstved. Det værste for mig var, at det jo er klubbens identitet, at vi som minimum leverer en stor mental og fysisk indsats i alt, hvad vi gør. Så kan vi tabe til et bedre hold, men jeg kan simpelthen ikke acceptere, at den mentale og fysiske indsats mangler, og det sagde jeg også til spillerne. “Det der, det er uacceptabelt, drenge”. Så vi har haft et stort tema efter Næstvedkampen, om at i går, mod Fredericia, var det vigtigt med passion, fightervilje, energi og ild i øjenene, uanset hvad der sker, og hvordan resultatet går”, fortæller Auri Skarbalius til HBKoge.dk om baggrunden for de mange udskiftninger i start-11’eren, og fortsætter:

“Det vil sige, at de andre, som har stået i kø, de fik chancen. Balancen i går mod Fredericia var at finde ud af, hvor mange, der skulle skiftes. Man kan ikke bare skifte 11, for så bliver det kaotisk, så det var balancen. Ligesom jeg har taget ansvaret efter Næstvedkampen, til at sige okay, der ramte spillerene og forberedelsen ikke godt nok, så kan jeg nu sige, at det var den rigtige beslutning, vi har truffet i trænerteamet, fordi dem der kom ind i går mod Fredericia, de præsterede. Og så det bedste, der skete var, at dem som var med fra start i Næstved, og som kom ind mod Fredericia i går, de leverede også i den grad. Blandt andet Jubril Adedeji, der fik meget ros inden Næstved, fik skældud efter Næstved, og nu i går, der udligner han og løber frem og tilbage for holdet og tackler. Der kunne jeg mærke, at der var sket den forandring, at nu ved de, at vi skal være der hver gang”.

Den opmærksomme tilskuer til onsdagskampen mod Fredericia bed måske mærke i at Auri Skarbalius stod på sidelinjen iført pæn, nystrøget hvid skjorte. Det har han ikke tidligere gjort i HB Køge, men skiftet fra træningstøjet og fodboldstøvler var bevidst, og skulle sende et signal.

“Signalet var, at når de her små modgangsperioder kommer, så skal man som leder og træner prøve at trykke på forskellige knapper. Signalet var også, at det var en festdag, fordi vi kunne have tilskuere på stadion igen, og selvom vi har en hård periode, så skal vi huske, at vi er meget privilegerede, at kunne spille fodbold. Jeg var også meget dirigerende og råbende, positiv, og i hvid skjorte, så man også kunne se mig, og se at jeg går forrest som leder, og forhåbentlig smitter det af på drengene, så det var meningen med det”.

På søndag spiller HB Køge endnu en vigtig kamp i det komprimerede kampprogram når det kl. 13.00 går løs i Roskilde Idrætspark mod FC Roskilde. Og her vil Auri Skarbalius igen se den rigtige fysiske og mentale indstilling.

“Generelt når vi har spillet en kamp, så kigger vi på de fire vigtigste ting: fysisk, teknisk, taktisk og mentalt. Fysisk og mentalt, er der aldrig undskyldninger for ikke at præstere, så når der ikke bliver leveret fysisk og mentalt, så er det uacceptabelt. Så det skal vi fortsætte i alle kampe. Ikke kun i næste kamp. Hvad angår det taktiske og tekniske, der bliver det forskelligt fra kamp til kamp. Jeg var ude og se FC Roskilde mod Fremad Amager, og jeg ved, at banen er forfærdelig. Tør og ujævn, og det vil sige, at det sandsynligvis bliver en slåskamp. Vi starter først og fremmest mentalt og fysisk, og derfra, hvis vi kan sætter os på kampen og kan spille, så spiller vi, men de andre ting først”, understreger Auri.

Capelli Sport