Tilfreds cheftræner: I dag var indstillingen der

Cheftræner for HB Køges NordicBet Liga-hold Nicklas Pedersen var stærkt utilfreds med indsatsen fra hans spillere i sidste uges 0-4-nederlag mod Hillerød Fodbold, men i lørdagens 2-2-kamp i Fredericia, føler han at spillerne fandt tilbage på sporet og fik rettet op på tingene selvom et par halvsene scoringer kostede svanerne to point.

“Vi er ærgerlige over, at vi ikke fik alle tre point med hjem, når vi var foran med to undervejs. Men overordnet er jeg positiv og tilfreds med mange ting. Vi kom tilbage på sporet efter den dårlige indsats mod Hillerød i sidste uge. Drengene lagde alt derude i dag og er helt færdige her efter kampen. De kæmpede røven ud af bukserne for at holde fast i det ene point, da modgangen kom,” siger Nicklas Pedersen.

“Vores hovedfokus igennem kampen i dag var få leveret en arbejdsindsats, vise den rette indstilling, hjælpe hinanden og udvise løbevillighed og den rette udstråling. Alt det, der er basen for at vi kan få resultater i vores fodboldkampe. Det gjorde vi ikke i sidste uge, men det gjorde vi i dag, og det er dét, der betyder mest for mig her efter kampen.”

På scoringer tidligt i hver af de to halvlege var svanerne kommer to mål i front, men på tre minutter fik FC Fredericia først reduceret på en afrettet afslutning og efterfølgende udlignet på en dødbold.
Derfra handlede det først og fremmest om at krige det ene point hjem – og ikke gå op i limningen og indkassere et tredje mål.

“Efter de scorer til 2-2 må vi jo være tilfredse med at få det ene point. De er tættere på målet end vi er i slutningen, hvor vi ikke får nok ud af vores omstillingsmuligheder. Det gjorde vi i virkeligheden ikke igennem hele kampen, og det må vi så hjem og arbejde på. Men det var en god modstander og en svær vind at spille kampen i. Alligevel gennemførte vi vores defensive gameplan ret godt og fik lukket ned gennem midten, hvor de er stærke. Desværre fik de startet comebacket og så sov vi måske lidt ved 2-2-målet. Det er både hårdt og skuffende, når vi havde været solide og ført hele kampen, at det så koster, da vi slukker i to sekunder. Men vi stod imod til sidst og jeg er overordnet tilfreds med vores udtryk hele vejen igennem,” siger Nicklas Pedersen.

Efter at have stillet med de samme 11 mand i startopstillingen til de tre første kampe i foråret havde han rystet posen og givet chancen fra start til to nye i form af Silas Hald og Christian Tue. De to kvitterede med gode indsatser. Christian Tue scorede som bekendt målet til 2-0 direkte på frispark, mens Silas Hald i første halvleg var tæt på at komme på tavlen med et hovedstød, der ramte stolpen.

“Vi valgte at gå med kontinuiteten i de foregående kampe, og det synes jeg ikke blev belønnet i sidste uge. Når det ikke bliver belønnet, er der andre der står på spring og det viste Tue i hvert fald også i dag, hvor han fik vist sine kvaliteter godt frem ligesom Silas gjorde det. Tue havde en god opstart og jeg har faktisk haft det lidt dårligt med, at han ikke har fået en chance fra start lidt før. Silas har efterhånden bevist, at han kan være med på det her niveau. Han er kun 17 år, men viste igen i dag, at han er klar og var uheldig ikke at få scoret. Så det er også et positivt element, vi kan tage med fra i dag,” slutter Nicklas Pedersen.

Nu venter en landskampspause, hvor Erkan Semovski og Efe Bayrak er afsted på landsholdstjeneste, men hvor cheftræneren ellers kan fokusere på at gøre sit mandskab klar til NordicBet Ligaens kvalifikationsspil. Kampprogrammet for kvalifikationsspillet ventes offentliggjort i de kommende dage.

Capelli Sport