Tilfredshed efter sejr over AGF: “Vi har taget næste skridt”

Lørdag eftermiddag sikrede HB Køge sig endnu tre point til samlingen i toppen af Gjensidige Kvindeligaen med en 2-0-sejr over AGF. I den seneste ligakamp, 1-0-sejren over AaB i sidste weekend, var ingen omkring Køge-holdet tilfredse med indsatsen og tilgangen til kampen, men det blev der rettet op på i sejren mod AGF.

“Den her kamp var et eksempel på, hvordan vi forbedrer os og hele tiden tager det næste skridt. Det var skidt imod AaB i sidste uge inden Arsenal-kampen. Nu steppede vi op og og leverede i en af de her svære kampe midt i det tætte Champions League-kampprogram,” fortæller HB Køges Spar Nord Man of the Match Lauren Sajewich, og uddyber med opskriften på sejren i dagens kamp:

“Vi arbejder meget med det mentale i opgaverne lige nu. Vi ved, hvad vi kan på banen, så det vigtigste var at være beslutsom nok og sige ”Vi VIL altså vinde i dag”, og sørge for at vi udfyldte vores respektive arbejdsopgaver på banen ordentligt. Så det handler om mentalitet og kommunikation i truppen. Det er vigtigt, at vi løfter hinanden og hjælper med at fokusere på de rigtige ting,” siger Sajewich.

Cheftræner Søren Randa-boldt er enig i den udlægning og udviser stor tilfredshed med den ændring i udtryk, der blev vist i kampen mod AGF i forhold til AaB-kampen for en uge siden.

“Nu kan vi forhåbentlig konstatere, at det var en enlig svale imod AaB – en kollektiv offday, som irriterede os. Vi vandt stadig, men i dag var vi meget bedre. Vi kan godt lide at spille i Champions League og stræber selvfølgelig efter at skulle være med igen næste år, men for at det lykkes skal vi jo beholde vores momentum i ligaen og stadig levere et ordentligt stykke arbejde, så vi får vores point,” siger cheftræneren efter kampen.

Succesfuld rotation

Søren Randa-Boldt kunne desuden glæde sig over, at hans taktiske disposition med at skifte tre spillere fra startopstillingen imod Arsenal i onsdags til dagens kamp gav pote. I forsvaret var Ari Romero med fra start i stedet for Laura Guldbjerg Pedersen, mens Sofie Hornemann og Cornelia Kramer var valgt til i offensiven i stedet for Cecilie Fløe og Signe Markvardsen. Ændringer der både blev lavet af taktiske årsager og for at undgå skader i det tætte kampprogram.

“Det var fantastisk, at 3 nye kunne komme ind og gøre det godt, når de fik chancen fra start. Ari fik jo blandt andet sin første start i Gjensidige Kvindeligaen og gjorde det rigtig fint, så det var super godt for os,” siger Søren Randa-Boldt.

En sjælden målscorer – og jubelscene!

Udover de tre point kunne HB Køge glæde sig over at få en ellers sjælden målscorer i form af Lauren Sajewich på tavlen i kampen. Med et kvarter igen klaskede hun en nedfaldsbold utageligt ind fra kanten af feltet, og det blev fejret med et næsten lige så sjældent “knee slide” på Capelli Sport Stadions kunstgræs ud mod hjørneflaget.

“Jeg plejer at fortælle de andre, hvordan min jubelscene vil være, hvis jeg nu scorer i den næste kamp. Det holder mig på tæerne og gør mig sulten efter rent faktisk at få scoret. Så det var en planlagt jubelscene! Jeg ville hellere have gjort det i den ende, hvor vores egen udskiftningsbænk er, så alle fra holdet kunne være med, men så tit scorer jeg heller ikke, så nu måtte jeg hellere gøre som planlagt alligevel,” fortæller Sajewich efter kampen.

Bare en enkelt gang kom amerikaneren på tavlen i sidste sæson. En sæsontotal som hun altså nu har udlignet, og derfor går jagten nu ind på sæsonscoring nummer to. Dén regner hun med, snart kommer – og det forståeligt nok, for hendes formen er god lige nu. Bedst bevist ved titlerne som både målscorer og Spar Nord Man of the Match i kampen.

“Jeg tror aldrig jeg har prøvet begge dele i samme kamp før. Det må være første gang.”

“Hvornår kommer næste mål?”

“Imod Arsenal på onsdag. Eller i næste ligakamp imod FCN. Jeg holder stimen kørende!”

Capelli Sport