To talenter forfremmes til førsteholdstruppen

HB Køge har skrevet kontrakt med 20-årige Martha Langskov Nielsen og 19-årige Anna Brændstrup. De rykkes samtidig begge permanent op fra klubbens U19-hold til Gjensidige Kvindeliga-truppen og er således en del af førsteholdet, der møder ind til træning for første gang frem mod 2024/2025-sæsonen d. 11. juli.

“Vores ungdomsafdeling har været igennem en enorm udvikling de seneste år, og Martha og Anna har været med på hele rejsen og udmærket sig som profiler på hver deres måde undervejs. Senest var de med til at sikre vores U19-hold DM-sølv i den forgangne sæson. De har gjort sig fortjent til at få chancen på seniorniveau. De har trænet med på førsteholdet mange gange, men vi glæder os til nu at få dem permanent med omkring holdet og se, hvordan de kan bidrage og hvad det kan gøre for deres fortsatte udvikling,” siger Sportsdirektør for HB Køges kvinder, Dennis Bauer.

Martha og Anna fik begge førsteholdsdebut for HB Køge i den forgangne sæsons pokalsejr mod NØFF, hvor Anna Brændstrup endda leverede to debutantscoringer.

Martha Langskov Nielsen
Martha rykkede i en ung alder fra hjembyen Rønne på Bornholm til sjælland for at jagte drømmen om at spille professionel fodbold. I første omgang gik hun på Københavns Idrætsefterskole, dernæst spillede hun for B93, men kom siden til HB Køge som en af de første spillere efter at have erhvervet pigelicensen for første gang. I den forbindelse flyttede Martha ind ved en fantastisk værtsfamilie og begyndte i gymnasiet. Nu er studenterhuen sat på hovedet, og Martha kan derfor nu dedikere sig fuldt ud til træningen i HB Køge.

På banen er Martha en teknisk dygtig og karismatisk defensivspiller, der helt naturligt leder og tager ansvar – og udenfor kridstregerne meget vellidt grundet sit altid gode humør.

Anna Brændstrup
Anna blev historisk i HB Køge, da hun i 2021 blev den første pigeungdomsspiller til at skrive kontrakt med HB Køge. Anna kom dengang til klubben fra FC Nordsjælland selvom svanerne på daværende tidspunkt end ikke spillede i landets bedste ungdomsrækker.

Det har som bekendt siden ændret sig: Med Anna som en af de tekniske, offensive profiler er klubbens ungdomshold siden blevet blandt landets stærkeste. Anna selv har fulgt udviklingen og spillet fast omkring Færøernes U19-landshold, hvor hun har udmærket sig i så stor grad, at hun nu også skal prøve kræfter med Færøernes A-landshold.

Capelli Sport