Tobias Christensen: “Rotation har været positivt for holdet”

Tirsdag aften endte lykkeligt for HB Køge da Martin Koch Helsted dybt inde i overtiden sparkede tre point hjem til HB Køge i kampen mod Kolding. Inde på banen stod Tobias Christensen og han kunne dermed være med i fejringen af scoringen fra første parket da bolden strøg i nettet.

“Det var en kæmpe forløsning endelig at kunne snuppe tre meget vigtige point, og synge sejrssang igen efter kampen. Jeg måtte kigge væk da Koch skulle til at gå til bolden, men den gik jo sikkert ind, så det var fedt. Specielt også når man ser på vores seneste periode, hvor vi efter en hård og blandet start efter pausen har kæmpet os tilbage og leveret gode præstationer, men alligevel har haft mere stolpe-ud end stolpe-ind. Specielt i de seneste to kampe mod Vendsyssel og Kolding, så det var perfekt, at kunne tage alle tre point til sidst”, lyder det fra Tobias Christensen, der nyder at kunne spille en masse fodbold i et tætpakket program.

“Det stiller selvfølgelig høje krav til os spillere, i forhold til hele tiden at skulle omstille os på at være fysisk og mentalt klar til kampene i et så tætpakket program, som det nu engang er. Men når det er sagt, så er det jo bare fedt at spille så mange fodboldkampe som muligt. Og at vi nu igen ser vores fans på lægterne, det gør alt andet lige situationen både sjovere og federe”.

Foto: Michal Frimundt Petersen

De seneste uger har cheftræner Auri Skarbalius flere gange talt om vigtigheden af en stærk og bred trup, og han har flere gange nævnt, at han er glad for at der i HB Køge-truppen er god og sund konkurrence på alle pladser. Tobias Christensen nyder også den store konkurrence, og mener at de muligheder for rotation, som truppens bredde giver, har været positivt for holdet. Også selvom det blandt andet har betydet, at han også selv – for første gang i sæsonen – har haft et par kampe uden spilletid.

“Det er klart, at konkurrencen er stor, for vi har en god trup med mange dygtige spillere, så selvfølgelig skal man præstere. Det har Auri blandt andet også nævnt, at det måske har haft betydning for de seneste gode præstationer. Og i sidste ende handler det jo om point og sejre, så det har også været positivt for holdet, at der har været rotation, selvom det blandt andet også har betydet, at jeg selv har siddet ude. Det er bare med at være klar til at hjælpe holdet nu, hvor vi generelt over hele linien også ser gode, individuelle præstationer”.

Ved siden at det tætpakkede fodboldprogram har Tobias Christensen også nok at se til i sin fritid. Uddannelsen i Sports Management skal passes og færddiggøres, og så skal Tobias Christensen også lige falde til i sin nye lejlighed i ved søerne i København.

“Jeg har haft travlt med at falde på plads i mine nye lejlighed, og så er jeg i gang med det sidste halve år og færdiggørelsen af min bachelor, så der er rigeligt at se til, mens sommeren står på, udover fodbolden”.

Alt det bliver dog sat på pause på lørdag den 27. juni, hvor HB Køge på udebane møder Viborg FF, rækkens nummer to, der kæmper en brav kamp for at indhente Vejle i toppen af NordicBet LIGAEN. Det er en svær modstander på en svær udebane, men Tobias Christensen er positiv forud for kampen.

“Det bliver først og fremmest en hård kamp i den høje temperatur, og jeg tror, det kan komme til at betyde noget for kampens intensitet. Det bliver en spændende og underholdende kamp, tror jeg, da det er to mandskaber, som gerne vil spille fodbold langs græsset. Viborg er et godt hold med mange profiler, men vi har selvtillid med i bagagen, og går 100 % efter sejren ved at holde os til vores styrker”.

De to første indbyrdes opgør i denne sæson mellem HB Køge og Viborg er endt med en sejr til HB Køge og en uafgjort.

NordicBet LIGAEN

Viborg – HB Køge

Lørdag den 27. juni kl. 14.00

Foto: Martin Håkan / Coverganda.dk

Capelli Sport