Tobias Christensen: “Vi skal give den fuld gas mod AaB”

I sommerpausen skiftede 24-årige Tobias Christensen til HB Køge fra Næstved. Siden har den kreative og teknisk stærke midtbanespiller markeret sig med flere gode indsatser.

– Jeg har været rigtig glad for mit skifte. Jeg havde en rigtig god opstart, hvor jeg lærte folk at kende, og kom godt ind på holdet, og hurtigt lærte den måde man spiller fodbold på i HB Køge, fortæller Tobias Christensen, der har fået spilletid i 16 af 17 kampe i denne sæson.

Selve indledningen på sæsonen har dog langt fra været som man på forhånd havde håbet og ønsket sig.

– Der er ingen tvivl om at den første tredjedel af sæsonen ikke er gået, som vi havde sat næsen op efter. Vi har ikke fået de point, vi havde håbet og forventet. Men uden at det skal lyde som en undskyldning, så føler vi nok også, at vi har haft stolpe ud og været uheldige i flere kampe, hvor vi i kampen har været det bedste hold på banen, men alligevel ikke har vundet kampen. Men det kan vi ikke bruge til noget nu. Omvendt har vi også haft kampe hvor vi må være ærlige at erkende, at vi ikke har været dygtige nok til at lukke kampene i begge felter, slår Tobias Christensen fast.

Tobias Christensen har været fast mand siden sit sommerskifte til HB Køge, og man mærker tydeligt, at der er tale om en godt skolet, og teknisk stærk midtbanespiller, som samtidig har et godt blik for den afgørende aflevering.

– Personligt føler jeg, at jeg er en af dem, der skal tage ansvar igennem gode præstationer på banen og være med til at præge vores offensive spil. Og for at være ærlig, så har jeg ikke rigtig fået vist den allerbedste udgave af mig selv endnu. Der har været gode kampe, men jeg føler ikke, at jeg for alvor har vist mit topniveau over flere kampe.

– Min og de enkelte individuelle præstationer, ville måske se bedre ud, hvis flere af vores kampe var tippet over til vores fordel, men sådan er fodbold. Jeg trives i HB Køge og føler, at vi udvikler os som hold, og så arbejder jeg selvfølgelig hele tiden på at mit niveau bliver bedre under kampene. Der skulle også gerne falde nogle mål af fra min side, og så gør jeg alt for at gøre mine medspillere bedre, og forsøge at lave den sidste, afgørende aflevering.

Spændende opgave mod AaB

Onsdag aften spiller HB Køge på hjemmebane mod Superligaholdet AaB. Det sker i 1/8-finalen i Sydbank Pokalen. Det er en opgave, som Tobias Christensen glæder sig til.

– Pokalkampe er bare noget andet end at spille kampe i NordicBet LIGAEN. Man ved, at det er vind eller forsvind. Det handler for os om at ramme en god dag og ramme vores topniveau, hvis vi skal kunne vinde over AaB. Vi går ind til kampen som underdogs, og det bliver super sjovt og spændende.

– Da jeg i sidste sæson spillede for Næstved mødte vi også AaB i pokalen, og endte med at tabe 3-1. Min erfaring fra den kamp er helt klart, at der er mere tempo og intensitet, og det skal vi være indstillet på. Vi skal være kyniske. Der er ikke råd til fejl, for de bliver ofte straffet med det samme, når det er spillere fra Superligaen, man møder. Jeg prøvede det på egen krop da jeg tidligere spillede i Superligaen med Helsingør. Fejl bliver straffet med det samme.

– AaB har været igennem en hård uge på de indre linjer, og selvom et par af deres profiler udgik med skader i deres kamp mod SønderjyskE i søndags, så fik de til sidst en flot sejr med hjem. Det har sikkert givet dem et boost op til pokalkampen. Vi har til gengæld en lille fordel ved at have mere friske ben end dem, da vi spillede vores seneste kamp i torsdags.

– Vi kan gå ind til pokalkampen med optimisme efter vores kamp mod Fredericia i sidste uge. Vi skal være tro mod vores spilkoncept, og selvfølgelig har trænerteamet nogle taktiske ting, som vi tager med ind i kampen, og så er der ikke andet for end at give den fuld gas og gøre vores bedste. Det kunne jo være dejligt at have en stor pokalkamp i foråret at se frem til. Det bliver spændende, slutter Tobias Christensen.

Sydbank Pokalen
HB Køge – AaB
Onsdag den 30. oktober kl. 18.00
Capelli Sport Stadion

Foto: Martin Håkan / Coverganda.dk

Capelli Sport