Træner på CS Skills: “Okay” er ikke godt nok

I midten af september kunne HB Køge i samarbejde med Herfølge Boldklub og Køge Boldklub præsentere det nye træningskoncept CS Skills, der foregår hver tirsdag og torsdag eftermiddag og fungerer som et supplement med fokus på den individuelle spiller til den normale træning for U8-U12-spillere. CS Skills er skabt med Capelli Sport som tæt sparringspartner og leverandør af det tøj, som drengene til hver træning møder op i.

Efter den første måneds træning kan træner Dan Rasmussen se tilbage på en start, der har givet gode erfaringer og allerede har kastet et teknisk og taktisk afkast for de mange fodboldglade drenge. Rasmussen træner U9- og U10-drengene der kommer til CS Skills.

“Selve konceptet synes de er fedt. Det er nyt, der er andre farver og andre trænere. Derudover har alle vi trænere fra første træning haft fokus på, at der bliver stillet nogle højere og anderledes krav. Det har umiddelbart passet godt, til de spillere, der kommer, da det alle er nogle, som gerne vil hæve deres niveau og gøre det endnu bedre”, siger Dan Rasmussen.

“Generelt kan man sige, at “Okay” er ikke godt nok. Vi vil gerne fremelske den førsteberøring eller “Ajax-trekant” som er så god, som det overhovedet kan lade sig gøre”.

Der er til CS Skills fokus på at levere og have et højt niveau blandt såvel trænere som spillere. Det kræver selvsagt også, at trænerne altid er velforberedte og møder op til træningerne med en klar intention om at hjælpe spillerne samt møde dem i øjenhøjde, for at kunne give den enkelte den matchning, der er brug for. Derfor fremhæver Dan Rasmussen også vigtigheden af, at trænerne har et smil på læben – også når de giver konstruktiv kritik til de unge drenge.

” Kan de godt lide at være sammen med dig, kan du godt stille nogle højere krav til dem. Til vores træningskoncept er det nemmere at lære dem at kende end til almindelige træninger, fordi der er færre spillere per gruppe og dermed nemmere at sætte fokus på den enkelte og hans udfordringer og styrker. De kan ikke gemme sig, hvilket så stiller krav til, at vi som trænere er opmærksomme på den enkelte”.

Læs også: Næsten udsolgt efter første træning

I mindre grupper som Dan Rasmussens med 10-14 deltagere er der grundet det individuelle fokus også mulighed for at matche spillerne på det niveau de passer til – og det ikke afhængig af alderen. Således træner spillerne på det niveau, de kan følge med på, men samtidig udfordres af. Det er med til at give et træningsmiljø, hvor spillere såvel som trænere oftest møder ind til træningerne med højt humør og endnu højere træningsglæde. Og når det samtidig er de samme trænere, med højt niveau, der er til stede fra gang til gang, giver det mulighed for en stor grad af genkendelse. Det har netop været et vigtigt punkt for Dan Rasmussen, at dem der afholder træningerne er med til at sætte en hvis standard.

“Fra start af har vi sagt, at det er vigtigt for projektet og spillernes læring, at det er trænere med en stor faglighed. Heldigvis er der en god blanding af trænere med højt niveau og ungdomsspillere, der har trænerpotentiale som får lov at prøve det af. De unge trænere, der også spiller i klubben, har bare en anden evne og måde at komme ind under huden på hos spillerne, der er til træningerne. De forstår dem og er med på beatet. Det giver en hel særlig dynamik og er noget, som vi kan se skaber glæde og læring hos drengene”, slutter Dan Rasmussen af.

Hvis du vil høre mere om CS Skills, samarbejdet med Capelli Sport og hvordan man kan tilmelde sig, kan du kontakte Head of Coaching i HB Køge, Steen Knudsen på sk@hbkoge.dk

Capelli Sport