Trupopdatering: Nowak på vej tilbage

Godt halvvejs inde i den to måneder lange forårsopstart nærmer HB Køges Gjensidige Kvindeliga-mandskab sig efterhånden kampformen.

Indtil nu har opstarten budt på et nederlag mod FC Rosengård og sejre mod Sundby, AGF, B93 og senest FC Nordsjælland i lørdags.

Udover de overordnet gode resultater, er en af de gode nyheder fra kampene, at Julie Nowak har gjort comeback og efterhånden begynder at nærmer sig fuld kampform. Mod både B93 og FC Nordsjælland har hun således fået 45 minutter i benene.

”Det går godt. Jeg har fået den her halvleg i hver af kampene, men senest mod FCN følte jeg sagtens, jeg kunne have fortsat længere endnu. Så det tænker jeg, er et godt tegn og jeg føler, jeg er godt med på alle punkter,” siger Julie Nowak.

Generelt er hun vendt tilbage til en opstart, hvor klubbens fokus har været at få bygget spillernes fysik op til et endnu højere niveau, end de tidligere har været på. Og det har tilbagevendte Nowak også kunnet mærke.

”Det var lidt et kondichok, da vi kom tilbage fra juleferien. Jeg følte selv, jeg var i ret god form og at jeg havde holdt min træning godt ved lige. Men alligevel var jeg konstant øm, når jeg stod op om morgenen og væltede ud af sengen de første to uger. Men det er fedt. Vores styrketræning er hårdere. Vores træning er hårdere. Vores løb er hårdere. Så det hele er bare på et andet niveau.”

Fløe og Jankovska med småskader
Mens den hårde træning har bidraget til at Julie Nowak ventes at kunne bidrage til holdet på fuldt blus i den kommende tid, er der midlertidige spørgsmålstegn omkring et par andre HB Køge spillere.

Cecilie Fløe har den seneste tid døjet med irritation fra en væskeansamling i knæet, og hun træner derfor i øjeblikket udelukkende i styrkelokalet.

Sarah Jankovska pådrog sig i kampen mod FC Nordsjælland lørdag en blodtå, der har gjort hende ukamp- og utræningsdygtig i denne uge. Hun ventes snart at vende tilbage til banen igen.

Maddie Pokorny deltager ikke i træning og kampe pt., da hun i øjeblikket venter på fornyelse af sin danske arbejdstilladelse. Hun holder i øjeblikket formen ved lige hjemme i USA.

Alle klubbens øvrige Gjensidige Kvindeliga-spillere er kampdygtige og godt på vej mod den fornødne kampform, der skal til for at kæmpe med om det danske mesterskab i foråret.

Mens der i den forestående weekend spilles intern træningskamp i klubben, venter Kolding IF i næste officielle test. Opgøret mod Kolding IF spilles lørdag den 12. marts klokken 16.00 i Bramdrupdam.

Mesterskabsspillet kickstartes med en hjemmekamp mod Brøndby IF fredag d. 25. marts. Find din billet til kampen her.

Capelli Sport