U17-drenge ekspederede FC København ud af ungdomspokalen

HB Køges U17-drenge leverede en pragtpræstation onsdag aften, hvor FC København blev sendt hjem fra Herfølge og ud af U17 Ungdomspokalen med et nederlag efter straffesparkskonkurrence.

De unge svaner, der er tophold i landets næstbedste U17-række, spillede en flot kamp og fik stresset københavnernes spil kampen igennem takket være en stærk defensiv organisation og en masse godt kreativt offensivt spil. Faktisk havde HB Køge chancerne til at få afgjort kampen til egen fordel allerede i ordinær spilletid, men FC København, der pt. ligger nummer seks i landets bedste U17-række, var effektive og udnyttede de få chancer, de havde.

Gæsterne tog føringen efter 25 minutters spil, men bare minuttet efter slog topscorer Alfred Gøthler til og udlignede efter oplæg fra Filip Vingaard. I anden halvleg bragte Vinicius Faloni svanerne på 2-1 på Ibrahim Figuiguis oplæg, men FCK nåede altså at få udlignet inden den ordinære spilletid udløb.

I straffesparkskonkurrencen scorede Albert Jeppesen, Vinicius Faloni, Alfred Gøthler og Victor Musse på HB Køges første fire spark, og da keeper Emil Niemann samtidig nappede FCK-spark nummer tre, kunne August Halling derfor lade jublen bryde ud på Herfølge Stadion, da han afgjorde tingene ved at sende det femte og sidste HB Køge-straffespark i netmaskerne.

“Jeg synes, vi med afstand var det bedste hold kampen igennem og det var helt fortjent, at vi avancerede videre. Det var en yderst flot holdpræstation fra drengene og på mange måder lignede det, at det var os, der var Liga-holdet og dem, der var Divisionsholdet,” sagde cheftræner Mathias Stenstrøm Knudsen efter kampen.

HB Køge er dermed videre til femte runde af U17 Ungdomspokalen.

Capelli Sport