U17 taber snævert i velspillet opgør

Lørdag var U17-drengene på besøg i Viborg, hvor et af de så absolut formodede tophold bød op til dans. Opgøret udviklede sig hurtigt til en ekstremt velspillet og flot fodboldkamp, hvor begge mandskaber præsterede på højt niveau – også selvom det blev til et snævert nederlag til gæsterne, da Viborg FF vandt 2-1:

– Hvis alle kampe var som den her, så ville drengene udvikle sig endnu mere, siger U17-cheftræner Kenneth Høier,

– Der var nok ingen, der havde brokket sig, hvis den var endt uafgjort eller tippet til den anden siden. Derfor brokker vi os heller ikke, men efter kampen var drengene vildt trætte og stemningen i omklædningsrummet var på sit hidtil lavpunkt. Men de havde også spillet en rigtig god kamp hen af vejen og kæmpet til de var helt færdige.

Det var da også værterne, der kom først ud af starthullerne og efter 42 minutter fik scoret. Men talenterne fra HB Køge holdt fast og blot otte minutter senere scorede Kasper Westhoff til 1-1. Selvom U17-drengene spillede en ganske god kamp, så kan fodbold som bekendt blive afgjort på et splitsekund, og det var lige, hvad der skete, da Viborg FF scorede sejrsmålet til 2-1 efter 69 minutters spil:

– Der er to enkelte situationer, hvor vi ikke er helt oppe på tæerne – og det koster i dag mål. Men det er sådan en kamp, hvor vi på bænken havde en klar fornemmelse af, at drengene lærte noget. De skulle gøre alting grundt for at få noget med derfra,

– Når vi møder ind på mandag og kampen er kommet lidt på afstand, så banker vi hurtigt den nedtrykte følelse af, som drengene havde efter kampen. Der var rigtig mange ting, vi kan arbejde med fremadrettet – både for holdet og for de enkelte spillere, siger Høier.

Til trods for, at U17-divisionsholdet måtte tage fra Viborg med et nederlag, så var der rigeligt at lære og godt med positive takter. Ifølge Kenneth Høier lykkedes drengene fint med at kontrollere kampen i 60-70 minutter, når bolden var på HB Køge-fødder. Det næste, der skal lægges på spillet er en konstant parathed hele kampen i gennem og så skal der arbejdes en smule med presset, når modstanderen er i boldbesiddelse. Men som U17-cheftræneren afslutningsvis konstaterer:

– Vi leverede på det niveau, vi skal for at vinde sådan en fodboldkamp. Det tippede bare ikke til vores fordel i dag.

Næste opgave for U17-divisionholdet er den 24. august, hvor turen går til Næsby.

 

Viborg FF U17 2 – 1 HB Køge U17

42′ 1-0, Søren Ebdrup Krog
50′ 1-1, Kasper Westhoff
69′ 2-1, Anders Rousing Boe Nielsen

 

Capelli Sport