U17s unge kuld har overrasket stort: “Jeg har ikke haft så mange individuelle talenter før”

HB Køges unge U17-talenter har indtil videre præsteret over al forventning i U17-divisionen og ligger i skrivende stund på en andenplads med 9 sejre i 11 kampe, heriblandt flere storsejre.

Det har været en overraskelse efter en svingende opstart, hvor holdet havde det svært blandt andet ved sommerens Capelli Sport Cup, hvor det blev til nederlag i alle tre kampe.

“I de første tre træningskampe identificerede vi nogle problemer, vi godt kunne komme til at møde i og med, at vi har så ungt et hold. Fysisk ville vi blive udfordret, så snart vi mødte nogle, der var større og stærkere end os,” siger U17 cheftræner Nicklas Pedersen.

Men sådan er det ikke gået.

“Modstanderne har ikke været så meget større, som vi havde regnet med og vi har kunnet spille uden om dem, fordi vores spillere er så teknisk dygtige. De kampe, hvor vi rammer vores topniveau rent teknisk, får vi ikke særligt mange omstillinger imod os og der ser vi rigtig gode ud,” fortæller træneren.

U17-holdet, der består af to årgange (spillere født i 2005 og 2006, red.), er det yngste hold i divisionen, viser statistikker fra Wyscout. Ud af 21 spillere i truppen er blot syv født i 2005 og holdet har endnu ikke spillet en kamp med mere end fire andenårsspillere i startopstillingen.

“Det er flere individualister end jeg har haft tidligere på U17. Nu er det min tredje årgang, jeg har haft, mens jeg har været i klubben. Der har været nogle gode hold i mellem, men jeg har ikke haft så meget individuelt talent før,” lyder det fra træner Nicklas Pedersen.

Offensiv og underholdende fodbold

Holdet har ifølge statistikkerne haft mere end 60 procent boldbesiddelse i alle kampe, skabt flest chancer og er det mest scorende hold i divisionen.

For U17-trænerteamet, der foruden Nicklas Pedersen består af Asger Vielsted og Martin Engberg, er det vigtigste dog, at spillerne fortsætter deres individuelle udvikling.

“Jeg synes, vi træner rigtig godt og har en virkelig god træningskultur. Det er sjældent, at vi i trænerteamet skal irettesætte spillerne eller føler, vi har en dårlig træningssesion. Det gør, at vi har lettere ved at lære ting. I løbet af ugen kigger vi primært på spillernes udvikling. Men når vi kommer til weekenden skal de lære, at det handler om at vinde.”

Tilskuere til U17-holdets kampe vil den kommende tid kunne se, at holdet ikke længere spiller 4-3-3 som de har været vant til det, men derimod 3-5-2. Det sker, fordi spillerne skal uddannes til at kunne spille på flere positioner og i flere spilsystemer. Men uanset formation er spillestilen den samme.

“Vi spiller boldbesiddende, angrebsivrigt. Jeg håber man kan se, at formålet med vores opbygning er at få bolden ind i midten og angribe derfra. Når vi ikke har bolden er vi det hold, der presser hurtigst og højest,” siger Nicklas Pedersen.

Hans påstand bakkes op af statistikkerne fra U17 Divisionen. De viser, at netop HB Køges modstandere gennemsnitligt når færrest afleveringer inden HB Køge sætter ind med en defensiv aktion såsom en tackling eller en interception.

Ifølge træneren kan tilskuere og tilhængere godt have store forventninger til de unge spillere, der er på vej gennem ungdomsholdene.

“Vi har interessante fodboldspillere i svøb i vores U17 trup. Fodboldspillere, man skal glæde sig til at se,” slutter Nicklas Pedersen.

Capelli Sport