U18-cheftræner vil udvikle de bedste spillere og mennesker

Efter i en række år at have været en fast bestanddel af HB Køges bedste kvindeseniorhold, er David Lee Rigelsen nu blevet ansat i en halvtidsstilling som cheftræner for klubbens U18-hold, så HB Køges pigeafdeling nu rummer tre halvtidsansatte svarende til DBUs licenskrav for to stjerner. Her skal han som det sidste led i ungdomsudviklingen klargøre de talentfulde piger til at begå sig på højest mulige seniorniveau.

Det er en ny rolle, som David Rigelsen glæder sig over at påtage sig i en tid, hvor eliteungdomsmiljøet er i rivende udvikling.

“Det sjoveste ved at være træner i HB Køge er, at der sker en masse fede tiltag, der gør os attraktive som klub; herunder også at være spiller på U18-holdet, “, fortæller David Lee Rigelsen og uddyber alt det, der sker i ungdomsafdelingen, der for alvor har taget hul på den organisatoriske udvikling siden årsskiftet, hvor Rigelsen sammen med resten af den 17-mand store organisation i ungdomsafdelingen, blev præsenteret som en ny gren af HB Køges pige- og kvindeafdeling.

“At være med til at bygge organisation samt udvikle pigerne er en stor fornøjelse. Lige nu har vi på U18 et lidt blandet hold årgangsmæssigt med nogle, der banker på til eller som faktisk allerede har været omkring vores kvindesenior, mens elitefodbold for nogle få først blev en realitet indenfor de sidste par år. Så det sjove lige nu er at få tingene til at passe sammen, at blive ved med at bygge på det sportslige og få nye spillere til at falde godt til. Der kom flere spillere til klubben i sommers og i vinters, og vi tror på, at der kommer flere til sommer. På den måde bygger vi hele tiden på, som vi har gjort det i løbet af de sidste par år”.

Det er en kendsgerning, at man i alle klubber og alle ungdomsafdelinger maksimalt kan ende med at udvikle en lille håndfuld spillere på hver årgang til førsteholdet. Derfor har eliteungdomsarbejdet i løbet af de sidste par år også indeholdt et arbejde med at sikre udviklingen af det hele menneske – og ikke blot at gøre pigerne til dygtige fodboldspillere. Med en pædagogisk uddannelse og en kandidatgrad i pædagogik og psykologi, en igangværende A-licens samt en fortid som assistentræner på HB Køges kvindeligahold, føler David Lee Rigelsen sig godt klædt på til rollen som U18-cheftræner, hvor han i sin nye halvtidsstilling har endnu bedre mulighed for at kunne optimere på rammerne omkring spillerne.

“Noget af det, som vi faktisk snakker en del med potentielle nye spillere om er, at vi selvfølgelig gerne vil uddanne og udvikle gode fodboldspillere til spillet på banen, men vi lægger også et stort fokus på at gøre pigerne gode til “spillet” udenfor banen. Vi vil rigtig gerne arbejde med det hele menneske, og ikke kun fodboldspilleren. Derfor handler det også for os om at hjælpe pigerne til at kunne navigere i et hverdagsliv, hvor fodbold på højt niveau oftest skal kombineres med en uddannelse og et arbejde.”

“Eftersom jeg nærmest har været med siden vi startede det her projekt for flere år siden, har jeg været både omkring førsteholdet, men også trænet bredde-, subelite- og elitespillere, og jeg har fået nogle erfaringer, som jeg prøver at bruge hver dag i arbejdet med ungdomsspillerne. Dét kombineret med min faglige baggrund, giver mig nogle gode redskaber til at udvikle pigerne”.

Som det næste led i opstarten og den videre udvikling af HB Køges pigeafdeling, har klubben ansøgt om at blive en del af den nye licensordning i DBU, der starter med indgangen til den nye sæson. Her har det for HB Køge været naturligt at søge om at blive en del af de bedste ungdomsrækker i landet for at sikre den store talentmasse den rigtige matchning samtidig med, at David Lee Rigelsen, og resten af staben, også fokuserer på det langsigtede træk for klubben.

“Drømmen for mig er, at vi i HB Køge i løbet af de næste par år kan bide os fast i toppen af dansk pige- og kvindefodbold. Nu vil vi gerne være licensklub, men rejsen stopper jo ikke der. Vi skal have pigerne og klubben fast med i toppen, så vi kan spille med i top-3 for både pigerne og kvinderne.” Men topfodbold er så langt fra det eneste og mest altoverskyggende for den nyslåede U18-cheftræner, der slutter af med at understrege, at det er for både ham og resten af klubben også handler om mere end at vinde fodboldkampe.

“Vi er godt klar over, at det ikke er alle pigerne på alle årgange, vi kan gøre til seniorspillere på klubbens førstehold, så i virkeligheden handler det om at give spillerne en masse redskaber og værktøjer, der både kan hjælpe dem længst muligt med fodbolden, men som også kan give dem færdigheder, de kan bruge fremadrettet, den dag de måske vælger at stoppe med at spille fodbold” slutter David Lee Rigelsen af med.

Capelli Sport