U19-cheftræner forfremmes til førsteholdsassistent

30-årige Asger Vielsted, der det seneste halve år har været cheftræner for HB Køges U19-mandskab, er ny assistenttræner for klubbens NordicBet Liga-hold. Asger forfremmes med øjeblikkelig virkning og overtager jobbet som assistent for cheftræner Nicklas Pedersen efter Gregg Ryder ved årsskiftet blev cheftræner for islandske KR Reykjavik.

“Vi har arbejdet med to spor i vores jagt på en ny førsteholdsassistent. Enten skulle vi finde en rutineret ræv eller også ville vi rekruttere internt, fordi vi har så mange dygtige ungdomstrænere, der gør det fremragende. Undervejs har vi haft en del samtaler med mere erfarne, eksterne kandidater, men vi har alligevel konkluderet, at Asger er den bedst kvalificerede mand til jobbet. Han er struktureret, fodboldklog og kender alt til klubben og vores spillermateriale – og så ved vi, at han arbejder fremragende sammen med Nicklas,” siger direktør i HB Køge Per Rud.

Inden Asger overtog styringen af klubbens U19-hold i sommer var han i to år assistent for Nicklas Pedersen på klubbens U17-hold. Sammen vandt de U17 Divisionen i både 2022 og 2023 med nuværende førsteholdsspillere som Efe Bayrak, Silas Hald, Berkant Bayrak, Vinicius Faloni og Ifenna Dorgu på holdet undervejs.

Allerede som 15-årig begyndte Asger trænerkarrieren i Herfølge Boldklub, og selvom han kun lige har rundet de 30 har han altså alligevel opsparet 15 års erfaring med trænergerningen. Alle årene er tilbragt i Herfølge Boldklub og HB Køge-regi, og i 2018 blev han kåret som Årets Træner i HB Køge.

“Jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg kender spillerne, jeg kender klubben og medarbejderne – og jeg kender i særdeleshed Nicklas og de andre trænere rigtig godt. Så der er ikke så meget dér, det er bare lige på og i gang. Rollerne kommer helt af sig selv. Jeg er stærkest på områder som defensiven og dødboldene, og det er også dem, jeg først og fremmest skal koncentrere mig om her, så det er helt ideelt,” siger Asger Vielsted, der forlader sit U19-hold på en delt førsteplads i U19 Divisionen.

Forfremmelsen af Asger betyder samtidig, at der laves en mindre rokade i den øvrige trænerstab omkring klubbens drengeungdomshold. Læs mere om den her.

Capelli Sport