U19 fører divisionen – men jagter næste niveau: “Vi vil have så meget intensitet som muligt”

Otte kampe inde i sæsonen og med holdet på førstepladsen i U19-divisionen, gør cheftræner for klubbens ældste ungdomshold, Lennart Kragh, status over sæsonstarten – og de vigtige opgaver, der venter forude.

HB Køges ældste ungdomshold er kommet solidt fra start med seks sejre i de første otte kampe og holdet fører i skrivende stund U19-divisionen.

“Sæsonstarten har været rigtig positiv. Vi startede med Capelli Sport Cup, hvor det handlede om at bringe to årgange sammen. Vi havde en masse prøvespillere og det gav nogle udsving i præstationerne”, siger U19-cheftræner Lennart Kragh og fortsætter:

“Det er en god gruppe og nogle gode spillere. Vi har ikke helt åbenlyse profiler, men vi har en gruppe, der arbejder hårdt sammen. De er klar til at træne hårdt fire gange om ugen, og det bringer os rigtig langt. De vil gerne forbedre sig”.

Men for trænerteamet – Lennart Kragh og Martin Christensen – er den vigtigste opgave en anden end at vinde i weekenden – at gøre spillerne klar til førsteholdet, når de om kort tid er seniorspillere. For knap halvdelen af truppen er dette allerede tilfældet til sommer.

“På U19 handler det både om resultater og om, at spillerne skal udvikle sig. Vi skal presse dem i forhold til, at de skal kunne yde mere og være opsøgende i forhold til at blive bedre. Men det er også læring at komme ind i en periode, hvor resultater betyder noget. Om lidt skal nogle af dem op at spille senior. Dér er resultater det vigtigste”, siger Lennart Kragh.

At spillerne inden for et eller to år skal kunne gøre sig gældende på klubbens førstehold har også betydning for, hvilken tilgang holdet har til de enkelte kampe.

“Vi vil gerne have så meget intensitet som muligt ind i kampene. Den fysiske profil skal være meget markant på U19. Vi skal løbe mere end vores modstandere”, fortæller Lennart Kragh.

Konkret forsøger holdet altid at presse højt og tage bolden fra modstanderne så langt fremme på banen som muligt – i tråd med klubbens spillestil.

Som U19-cheftræner er Lennart Kragh tæt på førsteholdet og han roser samarbejdet med divisionsholdets trænere.

“Jeg er ude til førsteholdets træninger næsten hver dag, snakker især meget med Gregg Ryder (transitionstræner, red.) og har en god dialog med Daniel Agger og Lars Jacobsen i forhold til, hvad de ser og hvilket udtryk en u19-spiller skal have for at kunne klare sig,” siger Lennart Kragh og uddyber:

“Som klub vil vi gerne være boldbesiddende, så spillerne skal være teknisk gode og pasningsstærke. Men man også skal kunne klare sig fysisk. Der skal vi lægge noget på,” lyder det fra træneren.

U19 har otte kampe tilbage i efteråret. Den næste kamp er lørdag d. 16 oktober kl. 15.30 ude mod Viborg, der i skrivende stund ligger nummer to i rækken. Holdet ser frem mod en periode med en del topkampe i den kommende tid.

“Nu skal vi finde ud af, om vi hører til helt oppe i toppen af rækken eller om vi bare har været gode i de otte første kampe,” siger Lennart Kragh.

Capelli Sport