Udenlandske spillere er glade for hygge, rugbrød og cykelture

I løbet af 2020 er spillere som Kyra Carusa, Lauren Sajewich, Kelly Fitzgerald og Maddie Pokorny skiftet til HB Køge, hvor de er en del af klubbens hold i Gjensidige Kvindeliga.

Vi har sat de fire spillere stævne til en snak om, hvordan det har været at flytte på tværs af Atlanten og hvordan det har været at skifte eksempelvis Chicago ud med Køge.

I har nu boet i Køge i godt og vel et halvt år. Hvordan har I oplevet modtagelsen blandt køgegenserne?

Lauren: ”Folk i Køge har virkelig været velkomne. Vi har nogle rigtig søde naboer og møder ofte enten sponsorer eller andre fra klubben, når vi bevæger os rundt i midtbyen. Samtidig håber jeg også som holdet præsterer bedre og bedre, at der kommer der flere og flere på stadion for at støtte holdet når der åbnes endnu mere op for tilskuere igen”.

Kelly: ”Atmosfæren omkring og på vores hold har været fantastisk. Der har været en stor opbakning fra lokal- og erhvervslivet til vores hold. Jeg har endnu ikke selv prøvet at blive stoppet på gaden, men vi har altid vores HB Køge-tøj på, og vil hellere end gerne sige hej til folk”.

Hvad har været sværest at vænne sig til ved den danske kultur?

Lauren: ”Det er faktisk et svært spørgsmål! Altså, udover at lære sproget har der sådan set ikke været de helt store udfordringer. Jeg elsker at lytte til andre, der snakker dansk – men det er godt nok svært selv at begive sig ud i, haha”.

Kyra: ”Det har helt sikkert været at køre i en bil med manuelt gear. Efterhånden er vi kommet rimelig godt efter det og nu glæder jeg mig bare til at komme tilbage til USA og vise alle mine venner og familie, hvor god jeg er blevet”.

Er der noget særligt dansk, som er blevet en del af jeres liv og hverdag i Køge?

Kelly: ”Vi siger “er du klar?!” ret ofte i vores hus. Det var en af de første ting, vi lærte at sige på dansk, da det ofte bliver sagt eller nok nærmere råbt, inden vi skal ud til kampe. Vi er også blevet rigtig glade for rugbrød og jeg har et mål om at prøve de forskellige rugbrød fra alle bagerier i Køge.

Maddie: ”Hvis der er noget særligt, som vi har taget ind i vores lille hjem, så er det helt klart hygge. Jeg bruger også ordet, når jeg snakker med mine amerikanske venner og familie. Det er noget, alle kan lære af – og heldigvis er de også begyndt at bruge det”.

Udover Capelli Sport Stadion, hvad er så dit yndlingssted i Køge?

Lauren: ”Bortset fra det helt oplagte svar i Capelli Sport Stadion, så må det være Jans Kaffebar i Brogade. Af hvad jeg kan forstå, så er danskere rigtig gode til at nyde kaffe. Det passer også godt ind i “hygge”-kulturen at tage sig tid. Jans Kaffebar er mit yndlingssted – ikke kun på grund af kaffen, men også på grund af den fællesskab-orienterede stemning, der er i kaffebaren. Jeg kigger forbi mindst en gang om ugen. Det er et dejligt sted at fordybe sig, tage sig god tid og få skrevet en masse”.

Maddie: ”Hmm… Når nu jeg ikke må sige Capelli Sport Stadion er den lidt sværere. Men jeg tror, det må være havneområdet på Køge Marina eller Cafe Liyana. Et par gange er vi hoppet i havnen, da vi har hørt, at det rimelig normalt at gøre her og efter en tur i havet er der intet at varme sig på, som en kop varm kaffe fra Cafe Liyana”.

Hvis du kunne lære din familie én ting om dansk kultur, hvad skulle det så være?

Kelly: ”Hygge! Jeg er bare blevet så glad for hygge-tid. Det er helt sikkert noget, vi mangler i USA. Alle burde have tid til at hygge med både venner og familie. Det er bare noget særligt”.

Kyra: ”Så ville jeg gerne lære dem at cykle lige så meget, som folk gør her. Det er en dejlig og nem måde at komme rundt på. Alt er pludselig lige rundt om hjørnet”.

Capelli Sport