Ugens Olsen: Anfører fra Køge på sjældent besøg hos HB Køge

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

De fleste hverdage kører Marcel Rømer ved otte-tiden om morgenen forbi Capelli Sport Stadion på vej til arbejdet i Lyngby. Han bor centralt i Køge, hvor han er født og vokset op. Han kunne slippe for masser af timer på motorvejen frem og tilbage – hvis han i stedet for at spille fodbold for Lyngby Boldklub var ansat i HB Køge.

Men så spillede han jo i 1. division og ikke i Superligaen, og enhver kan naturligvis forstå og regne ud, at det på alle måder er mere attraktivt og spændende at optræde i landets bedste række.

Denne uges tirsdag kan Marcel Rømer blive hjemme det meste af dagen – for om aftenen tager HB Køge jo imod Lyngby i pokalturneringens tredje runde. Køge-drengen er anfører i Lyngby, altså en af de vigtigste spillere på holdet, som har gjort det fint i Superligaen efter oprykningen fra den næstbedste række i fjor.

Han er normalt en af de første, som træneren skriver på holdkortet før hver kamp. Men Lyngbys trup er større og stærkere end HB Køges, og det kan nok godt ske, at kaptajn Rømer fra start får en plads på bænken og kun skal på banen, hvis hjemmeholdet for alvor kan true gæsterne, der selvfølgelig er storfavoritter på papiret.

Marcel Rømer har kun spillet en enkelt gang på Capelli Sport Stadion, en 3-3 kamp i NordicBet Ligaen i starten af december 2021. Den glemmer han ikke lige med det samme. Ikke så meget, fordi HB Køge fik udlignet til sidst på den gamle kunstgræsbane, som mange kritiserede voldsomt. Men fordi han pådrog sig en slem knæskade, som i alt holdt ham væk fra at spille kampe i ni måneder.

 

101 FØRSTEHOLDSKAMPE FOR HB KØGE

Nu 32-årige Marcel Rømer var lilleputspiller i Køge Boldklub, før han skiftede til Herfølge Boldklub og blev der. I 2009 kom HB Køge til verden som overbygning til de to naboklubber, og Rømer var blevet voksen og fik superligadebut i et møde med Sønderjyske i efteråret. Han nåede at spille 101 førsteholdskampe for HB Køge og var bl.a. med til både at rykke op og ned med klubben.

I 2013 skiftede han til Viborg, tre år senere til Sønderjyske og var med til at vinde DM-sølv med Haderslev-klubben. I 2019 hentede Lyngby ham tilbage til Sjælland – og så kunne han bosætte sig i Køge igen.

Det har været supergodt for Lyngby-klubben og Marcel. Lyngby forlængede i oktober sidste år hans kontrakt, så den løber til sommeren 2024 og meget vel kan blive forlænget derefter.

Hvis en anfører skal være den, som går forrest – særligt, når det ser sortest ud, så er Marcel Rømer den helt rigtige til at bære kaptajn-armbindet i Lyngby Boldklub. Og anførerens betydning for klubben og omklædningsrummet kan ikke underkendes, forklarede Lyngby-direktør Andreas Byder.

’Det er både svært og nemt at beskrive Marcels betydning for holdet. Alle ved, hvad Marcel er gået igennem, og vi har som klub gjort alt i vores magt for at støtte Marcel.’ En henvisning til, at Marcel Rømer sidste år i februar pludselig mistede sin hustru, 30-årige Cecilie, og mor til deres to børn, formodentlig på grund af et hjertetilfælde.

 

ET ÅR ELLER FEM MERE I TOPFODBOLD?

’Vi har grædt, vi har grint, vi har sørget, vi har fejret, og vi har kæmpet sammen med Marcel. Den måde, Marcel har holdt sammen på sig selv og sin familie, fremkalder vores dybeste respekt’, sagde Andreas Byder. Marcel Rømer har sagt, at Lyngby er blevet en familie nummer to for ham.

På det sportslige plan føler han nu, at han spiller sin allerbedste fodbold. Han læser spillet godt og klogt, placerer sig med omtanke på banen og kan udfylde mange roller og pladser på holdet.

 ’Jeg er jo blevet mere erfaren og er glad og rigtig godt tilpas i klubben. Jeg mærker, jeg kan gøre en forskel, og at træneren og medspillerne ved, at de kan regne med mig og stole på mig’.

’Hvor længe jeg kan spille videre på højeste niveau? Det er svært at sige. Ét år – eller fem mere? Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at jeg gerne vil blive i fodbolden, når jeg ikke kan spille mere med de bedste. Og jeg ved, at jeg ikke planlægger at gå trænervejen’.

’Der er jo mange flere jobs af forskellige slags i branchen, end der var for få år siden. Jeg har et godt netværk. Man kan blive agent f.eks. Eller noget andet’.

 

RØMER OG SØREN LARSEN SOM TRÆNERE

Det hører med til historien om Marcel Rømer, at han dog har lidt med fodboldtræning at gøre ved siden af jobbet som anfører i Lyngby.

’Når jeg har tid, er jeg med til at træne U9-drengene i Køge Boldklub, hvor min otteårige søn Maximillian spiller. Så har jeg det godt sammen med bl.a. den tidligere landsholdsspiller Søren Larsen, der er ivrigt involveret omkring drengeholdene i Køge Boldklub’.

Om Marcel Rømers femårige datter Alexis på et tidspunkt får lyst til at spille pigefodbold – som bekendt en mere og mere populær sport her i kommunen – er svært at vide.

Marcel Rømers lillebror André spiller i Superligaen for FC Midtjylland. Brødrene har mødtes flere gange som modstandere i Superligaen og haft nogle ’gode’ dueller midt på banen. Rømer er et godt fodboldnavn her i kommunen, hvor Marcels farfar Alex Jacobsen, der spillede nogle kampe på Køge Boldklubs førstehold, opnåede at blive FIFA-dommer og styre internationale kampe med fløjten i munden.

HB Køge-spilleren Janus Seehusen er Rømer-brødrenes fætter. Han var forleden med til at levere en udmærket indsats i udekampen mod AaB’s oprykningsfavoritter, men måtte altså rejse hjem fra Aalborg med et 2-0-nederlag i bagagen.

 

RØMERS HOLD ER STORFAVORIT MOD HB KØGE

Det bliver svært for HB Køge at komme på sejrskurs, når Lyngby er på besøg i Køge. Lyngby er et godt pokalhold, som har været i fem finaler og vundet tre af dem i henholdsvis 1984, 1985 og 1990.

Uanset om Marcel Rømer kommer på banen eller ej, vil det være en klar overraskelse, hvis HB Køge – igen med cheftræner Nicklas Pedersen på bænken efter to karantænedage – kan spille sig videre i den turnering, som hverken Køge Boldklub, Herfølge Boldklub eller HB Køge har formået at vinde. Og i øvrigt heller ikke HB Køges kvindehold, der er blevet dansk mester tre sæsoner i træk.

Marcel Rømer forventer ikke en nem opgave for Lyngby, men en udesejr under alle omstændigheder, som han siger. Han ville som en erfaren spiller, der tænker sig om og altid præsterer og leverer godt på banen, pynte på HB Køge-holdet med de mange unge spillere. Om det bliver til virkelighed på et tidspunkt, står hen i det uvisse.

Hvad siger han selv til det spørgsmål: ’Man skal aldrig sige aldrig’. Det kunne da være flot at se ham i HB Køge-dragten, når han er færdig i Lyngby – og ikke mere skal køre forbi Capelli Sport Stadion mange gange hver uge.

Capelli Sport