Ugens Olsen: Bliver Daugaard mestertræner nummer tre?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Alt kan ske i fodbold. Det ved vi. Men der var måske nogen, som begyndte at tro på og drømme om, at det ikke ville ske? At HB Køges mesterlige kvindehold kunne tabe en hjemmekamp i ligaen. Og der var mange forventningsfulde tilskuere på tribunen, som fra startfløjtet bakkede hjemmeholdet godt op en kølig, regnfuld novemberaften på Capelli Sport Stadion og troede på en hjemmesejr i topopgøret mod Brøndby.

HB Køge-fansene gik skuffede hjem – ligesom spillerne og trænerne – efter nederlaget med to mål. Men alligevel, det er da voldsomt imponerende, at HB Køge siden debuten i august 2020 først efter 40 hjemmekampe på stribe med 35 sejre og 5 gange uafgjort lider det første nederlag på egen bane.

Undervejs i perioden 24. april til 2021-oktober 2022 brillerede guldholdet i øvrigt, bemærker statistikeksperten Per Møller, med en fantastisk serie. 39 kampe i træk uden nederlag overhovedet i den bedste hjemlige række. Hvem kan stikke den serie?

Til historien hører vel i øvrigt så også, at HB Køge-holdet på hjemmebane har lidt nederlag i den hjemlige pokalturnering, i kvalifikationsturneringen til Champions League og i gruppespillet i den største europæiske klubturnering, da modstanderne var storholdet fra Barcelona, Arsenal og tyske Hoffenheim.

 

MESTRENE HAVDE FORTJENT POINT MOD BRØNDBY

’HB Køge startede forrygende, ligesom de gjorde, da vi slog dem 2-0 på hjemmebane for ikke så længe siden. Og Kim Daugaards hold kunne godt have ført og fortjent point i begge indbyrdes opgør’, sagde Brøndbys assisterende træner Lars Olsen. Altid rolig og fornuftig i sine udtalelser og sjældent helt oppe og køre selv efter en spektakulær og meget vigtig sejr i Køge.

’Det er dejligt at vinde – så man kunne komme bedre igennem en aften med kulde og dårligt vejr’, bemærkede eks-landsholdsspilleren, der for alvor startede sin fine spillerkarriere som Køge-spiller i starten af 80’erne.

’Det gælder om at være skarp, når chancerne for at score kommer. Det var vi, det var HB Køge-holdet ikke. Nu fører vi ligaen, men det ser jo ud til, at vi er fire hold, der skal spille om mesterskabet og medaljerne. For mig er det fint nok, og det bliver sikkert spændende til foråret. FC Nordsjælland og Kolding er også rigtig gode. HB Køge kan i øvrigt, tror jeg, sagtens få det svært på en dårlig græsbane i Kolding søndag’, vurderer Lars Olsen.

 

DEN BEDSTE JULEGAVE ER EN FØRSTEPLADS

HB Køge-spillerne, der på det seneste har haft problemer med at ramme plet, når store scoringsmuligheder er opstået, må koncentrere sig bedre og tro mere på sig selv. Bare én scoring i tre kampe på stribe er ikke ’hverdagskost’, når det handler om holdet, som har vundet guld tre sæsoner på stribe.

Forsvarsspilleren Agnete Marcussen var HB Køges bedste på et hold, der gik noget i stå midt i første halvleg, da spillet var stoppet et par gange, fordi skadede spillere skulle behandles nogle minutter. Hjemmeholdet tabte momentum og manglede så ideer og slagkraft i offensiven.

Det gode er, at der er fire kampe tilbage i år i kvindeligaen, som må spille videre næsten lige frem til juleaften. Den bedste julegave vil naturligvis være en førsteplads i tabellen efter kampene mod Kolding IF, AGF, Fortuna Hjørring og AaB. Der er lang vej til målstregen, og selvfølgelig har man lov til at tro på, at Kim Daugaard kan blive mestertræner nummer tre i HB Køge efter Peer Lisdorf og Søren Randa-Boldt.


TRE NEDERLAG EFTER DEN STORE GYSERKAMP

Daugaards hold vil, formentlig, aldrig tabe tre ligakampe i træk, som 1. divisionsholdet i NordicBet Ligaen lige har gjort. Tre nederlag lige efter den vilde 3-2-gyser mod Næstved med en samlet målscore på 3-10 har været skuffende. Men, det er selvfølgelig også en urimelig, unfair sammenligning. Kvindeholdet er tophold i den bedste række, Nicklas Pedersens unge hold ligger i bunden i den næstbedste hos mændene.

I 1-4-mødet på hjemmebane med oprykningskandidaterne Sønderjyske var der nærmest klasseforskel. Gæsterne var gode. Og noget af forklaringen på det er givetvis, at Haderslev-klubben har ambitioner om at komme tilbage til Superligaen straks og har en trup med mange ret erfarne og rutinerede spillere. Det modsatte er jo tilfældet for HB Køges vedkommende, kan man sige.

Det kan blive en overlevelseskamp for HB Køge lige til det sidste i en række, hvor vest-holdene indtager de øverste syv placeringer. Øst-holdene ligger på de fem nederste pladser inden de to sidste runder i 2023. Det er iøjnefaldende, at Hillerød er nummer syv med en positiv målscore på 23-21 og 20 point. Godt trænerarbejde af chefen Christian Lønstrup.

 

DA HB KØGE LÅ PÅ FØRSTEPLADSEN

Vi kan stadig huske, at Hillerød blev slået 4-0 (målscorere: Erkan Semovski og Jubril Adedeji med hver to kasser) af HB Køge i premiererunden, hvor Nicklas Pedersen debuterede som cheftræner. Det var 21. juli på Right to Dream Park i Farum. HB Køge indtog førstepladsen og bevarede den med en 3-1-hjemmesejr over Vendsyssel på hjemmebane i anden runde.

Efter den runde lå Hillerød og rodede helt nede på 11. pladsen uden point og en målscore, der hed 1-6. Det var stort og en sand fornøjelse at se HB Køge-holdet ligge nummer ét med maksimumpoint og den bedste målscore, 7-1, foran AaB, Hobro, FC Helsingør og Kolding IF. De havde også høstet hver seks point til at starte med.

Det bliver ikke nemt at få point på udebane mod Vendsyssel i næste weekend og i hjemmekampen mod AaB i de sidste efterårsrunder. Formentlig er der trænet meget forsvarsspil i landskamppausen hos Nicklas Pedersen. Hos Kim Daugaard har man nok set en del på og snakket om, hvordan man afslutter bedre og er mere skarp foran mål, når de gode chancer for at score kommer.

Heldigvis kan alt ske i fodbold. Også, at HB Køge er nummer ét i kvindeligaen, når der fløjtes til julepause. Men det er vel klart, at det bliver vanskeligere for HB Køge end i de tre foregående sæsoner at vinde DM-guldet.

En søndags-sejr over Kolding IF er en pligt. Og hjemmeholdet må vel have ganske stor respekt for Kim Daugaards hold, der jo vandt det første indbyrdes opgør med overlegne 5-0 på hjemmebane.

Capelli Sport