Ugens Olsen: Bronze eller sølv og en Europa-billet?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Alt kan ske i fodbold, siger man. Og når vi nu fokuserer direkte på afslutningen i Gjensidige Kvindeligaen 2023-24 lørdag eftermiddag, kan vi konstatere, at det er sandheden lige til sidste fløjt i Brøndby og på Capelli Sport Stadion i Køge.

Førerholdet FC Nordsjælland (47 point) kan sagtens på en dårlig dag smide guldet væk på udebane mod Brøndby (45 point), der indtager andenpladsen i tabellen. Men, her hos os i Herfølge og Køge vil vi selvfølgelig helst have, at Farum-holdet vinder. For så må Brøndby – formentlig – nøjes med bronzemedaljerne.

Kim Daugaards HB Køge-hold (42 point) vil jo i så fald med en hjemmesejr over Fortuna Hjørring overhale ’vennerne’ fra Vestegnen i kraft af en bedre målscore og snuppe sølvmedaljerne i sidste øjeblik.

Sker det, giver det Kim Daugaard og hans hold adgangsbilletter til deltagelse i UEFA Women’s Champions League-kvalifikationen, hvor Danmark får to pladser i den kommende sæson.

Derfor er det en pligt for HB Køge-spillerne, som jo er sikre på i hvert fald at få bronze at slutte med en hjemmesejr. Det må ikke kikse.

 

FANTASTISK SEJR HOLDER LIV I HÅBET OM SØLV

HB Køge har smidt ’dumme’ point væk i løbet af sæsonen – men det har de andre tophold også. Det, vi kan fryde os over nu, er at Kim Daugaards tropper på det seneste har vist stærkt sammenhold og vilje og givet os på tribunen eller foran tv-skærmen nogle gode oplevelser.

Der går år mellem præstationer, som Cornelia Kramer (hun må da gerne smile og juble noget mere, når hun scorer) og Co. brillerede med i anden halvleg mod AGF i Aarhus. HB Køge-spillerne rejste sig fra de døde. Kramers tre energimål gjorde aarhusianerne møre til sidst.

Og så kunne Cecilie Fløe sikre den imponerende, spektakulære 4-3-sejr. Hun er aldrig bange for noget, altid klar til at få blå mærker på benene og fighter som vel ingen andre. Hun piver sjældent, når hun bliver væltet omkuld af barske forsvarere og er så god til at juble og glæde sig over en scoring.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Cornelia Kramer, hvis hun er på toppen igen på endnu en god dag i sidste runde, kan komme på siden af eller måske overhale FCN’s Emilia Ásgersdóttir (10 mål), der fører på topscorerlisten. Kramer har nettet ni gange.

 

FLOT ROS: VI SÅ CECILIE FLØES STORE FIGHTERHJERTE

Det var ikke overraskende, at kvinde-divisionsforeningen udnævnte Fløes 4-3-scoring som ’rundens mål’ med denne beskrivelse:

’Der er flere årsager til, at netop dette mål er kåret til rundens mål. Olivia Garcias solotur over en halv banelængde var høj klasse, og afslutningen havde fortjent bedre end undersiden af overliggeren. Til gengæld så vi igen Cecilie Fløes store fighterhjerte, da hun med høj risiko headede bolden over stregen.

En sidste grund til, at målet er rundens bedste, er, at det var kronen på værket i HB Køges exceptionelle comeback fra 3-0 til AGF ved pausen til en 4-3-udesejr’.

 

BRØNDBY OG FCN SPILLER OGSÅ POKALFINALE  

Hvis FC Nordsjælland bare får ét point i Brøndby lørdag eftermiddag, vil Farum-klubben vinde guld for første gang hos kvinderne, hvor Brøndby IF er rekordholder med 12 mesterskaber. Fortuna Hjørring har vundet ligaen 11 gange, IF Hjortshøj Egå 10, B1909 5, Ribe Boldklub 5, Femina 3, HB Køge 3 og Odense BK 2.

Det er selvfølgelig megaærgerligt, at HB Køge ikke kan vinde guld for fjerde år i træk. Men det vil vel være endnu mere trist for Brøndby, hvis kvindeholdet fra klubben, hvor mændene smed guldet væk i sidste kamp i Superligaen, skal nøjes med bronze – og bagefter måske taber årets pokalfinale til FC Nordsjælland.

Den spilles i Herning onsdag i næste uge. (I parentes bemærket kan det selvfølgelig også ske for FC Nordsjælland, at sæsonens to sidste kampe bliver tabt).

 

DET ER IKKE OVERRASKENDE, AT FLØE SIGER FARVEL

Ved sæsonafslutningen er der altid spillere, vi skal vinke farvel til – og bagefter sige velkommen til nye spillere. Det er ærgerligt, at vi nu skal tage afsked med Cecilie Fløe. Hun har i høj grad været med til at få HB Køge på landkortet hos kvinderne.

Fløe har haft stor andel i HB Køges succes, flotte resultater og debut på den europæiske scene gennem årene som top- og mesterhold.

Nu skal hun videre. Og det er vel ikke så overraskende, at andre klubber i både ind- og udland meget gerne vil have hende på holdet.

Sådan er det jo i fodbold, hvor alt kan ske.

Capelli Sport