Ugens Olsen: Cheftræneren og anføreren bytter pladser

Holdet er stjernen, siger man, og fodbold er en holdsport. Men der findes spillere i mange klubber, som har ekstra betydning for holdet. Og ofte kan man måle det på resultaterne, når den bedste, mest erfarne spiller, en leder og anfører, der går forrest midt på banen og nægter at tabe, er sat ud af spillet. Det har vi lige mærket og oplevet i HB Køge.

Med Mike Jensen i startopstillingen i sæsonens to første kampe i NordicBet Ligaen blev udbyttet seks point og en smuk førsteplads i tabellen. 4-0 over Hillerød på udebane i Farum. Og 3-1 hjemme på Capelli Sport Stadion over Vendsyssel FF. En overraskende superstart i den næstbedste række med Nicklas Pedersen som ny cheftræner og mange debutanter og unge spillere på holdkortet.

I de følgende seks kampe er det kun blevet til to point – og et par pokalsejre ind imellem – mens Mike Jensen har siddet udenfor med en knæskade. Det har pint og plaget ham. Nu er han heldigvis ved at være spilleklar igen. Måske han kan være med på holdet fra start i torsdagens hjemmekamp mod Kolding IF’s oprykkere, som vel har overrasket mange og indtager en top-seks-placering med 13 point.

Mike Jensen brænder for at vise, han er helt klar og i orden igen, og han kan helt sikkert hjælpe holdet med sin tilstedeværelse på banen, selv om han har været ude i mange uger. Han ser meget frem til at spille kampe igen efter en periode, hvor hans humør og tålmodighed er blevet testet grundigt.

 

DET ER VIRKELIG SVÆRT BARE AT SKULLE SE PÅ

Efter hjemmekampen mod Vendsyssel, hvor det viste sig, at han var blevet skadet i det ene knæ, var han igennem en periode med usikkerhed, håb og bekymring.

’Jeg var bange for, at det var en alvorlig korsbåndsskade, som kunne have holdt mig ude i meget lang tid. De første billeder fra undersøgelserne af knæet var ’slørede’, og det så ikke godt ud. Det var meget frustrerende at skulle vente på nye svar efter nye scanninger’, fortæller han efter en søndagstræning, hvor ingen kunne se på ham, at han har været tvunget til en længere pause.

’Jeg rørte ikke en bold i fem uger. Det var min anden store skadespause i karrieren. Da jeg spillede i Brøndby, prøvede jeg at være ude af spillet i fem måneder, så det var trods alt meget værre’.

’Jeg hader som tilskuer at se mit hold spille. Jeg vil spille hver kamp. Det er frustrerende at være sat ud af spillet. Så jeg har haft det svært på tribunen. Jeg vil jo bare kunne give alt for holdet som en topmotiveret spiller. Jeg elsker at være sindssygt glad, når det går godt for holdet, og det hører med at være sindssygt skuffet efter en dårlig præstation og så sætte sig selv op til at rejse sig med holdet igen’.

’Men når man er skadet, er man ikke rigtigt en del af holdet, man kan ikke gøre noget, det er virkelig svært bare at skulle se på’, siger Mike Jensen og glæder sig vildt til at gøre comeback.

 

OTTE POINT I OTTE KAMPE ER VEL OK

Hvordan har han så set spillet og præstationerne, mens han har været tilskuer? ’Jeg var ked af det efter hjemmekampen mod B.93. Det var et grimt nederlag. Der har været gode ting at glæde sig over i andre kampe.  Nu står vi så med otte point for otte kampe, og det er vel ok. Det var strålende at hente Næstveds 3-1-forspring og få uafgjort med hjem fra den kamp. Vi kommer ikke i top-seks, og når man kan se, at alle slår alle på kryds og tværs, er det noget svært at spå om, hvordan rækken vil udvikle sig’.

Mike Jensen ser AaB som rækkens bedste hold, siger han, og han har også lidt fidus til, at SønderjyskE kan være med til at spille om oprykning.

’Man kan måske sige, at for os er udvikling lige nu næsten vigtigere end resultaterne med de mange unge spillere, vi har. Efe og Silas ser godt ud, og Jubril fighter, tager ansvar og har gjort det fint. Vi har skadede spillere, og det er ærgerligt, men vi har en trup med god energi og talent’.

 

HB KØGE VAR MED TIL AT FYRE PETER BONDE

Man taler stadig, vel forståeligt nok, om Næstved-kampen, hvor HB Køge-holdet på imponerende vis indhentede hjemmeholdets 3-1-føring og fik ét point med hjem fra en kamp, der syntes tabt midt i anden halvleg. Det var en opløftende og stærk præstation – og resultatet var givetvis medvirkende til, at Næstved måtte fyre cheftræner Peter Bonde.

Bonde så nedtrykt ud efter slutfløjtet, mens Nicklas Pedersen jublede sammen med spillerne. Nicklas er en trænertype, der lever stærkt med i kampene. Han har svært ved at sidde stille hele tiden og får måske af og til ude ved sidelinjen sagt lidt for meget, lidt for højt i kampens hede? Og det kan give nogle ’skrammer’ i form af advarsler m.v.

Nu ser det jo ud til, at han har karantæne i to kampe, efter at Køge-dommeren Frida Klarlund gav ham rødt kort, da HB Køge-holdet var i Ringsted og efter forlænget spilletid løste billet til næste runde i pokalturneringen. Og det er selvfølgelig ikke så smart, men det får dog næppe indvirkning på spillernes præstation.

Men når HB Køge laver afgørende mål i de næste to kampe, kommer de til at undvære, at cheftræneren sprinter lidt ind på banen og deltager i omfavnelserne ude ved sidelinjen.

NU SKAL VI HAVE TO SEJRE OVER KOLDING-HOLDENE

Det er vel både svært og spændende at være debuterende cheftræner og stå med det største ansvar i spidsen for en trup, når man har været henholdsvis assisterende træner under Søren Randa-Boldt og U/17-træner for talentfulde drenge, der har vundet de fleste kampe – men lidt mere i ’stilhed’ i forhold til det nu at være rykket op i landets næstbedste række.

At Kim Daugaards mesterhold kiksede med at kvalificere sig til de afgørende kampe om at løse billet til Champions League, hvor HB Køge kunne tjene store penge og spillerne få store oplevelser og høste vigtig erfaring, var en stor skuffelse.

Nu er det virkelig vigtigt, at Cecilie Fløe og Co. vinder pokalkampen på Fyn midt i denne uge og på lørdag på hjemmebane slår Kolding IF. Og det er jo et topopgør, eftersom de jyske oprykkere lige nu indtager førstepladsen i tabellen.

Torsdag aften i HB Køge-Kolding-kampen i 1. division har Nicklas Pedersen og Mike Jensen måske byttet pladser. Cheftræneren sidder, ufrivilligt, på tribunen, og anføreren er – efter alt at dømme – klar til kamp i centrum på midten af banen. I så fald: Velkommen tilbage, Mike.

Capelli Sport