Ugens Olsen: Den perfekte HB Køge-start i det nye år

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Alle sejre i fodbold på topplan belønnes med tre point, uanset om sejren er fortjent eller ej, uanset hvordan spillets kvalitet har været. Det interessante, jeg vil pege på og påstå, er, at nogle sejre for vinderne kan være meget mere værd end blot de tre point til tabellen.

Sådan synes jeg godt, man sagtens kan vægte og vurdere betydningen af HB Køges 1-0-sejr i sæsonpremieren på udebane mod FC Helsingør. En god sejr for et hold med en række debutanter og mange unge spillere på banen. Det var en sejr, der løfter selvtilliden og sammenholdet i truppen. Styrker mentaliteten og troen på, at mission overlevelse vil ende godt, så HB Køge fastholder pladsen i landets næstbedste række.

En sejr, der givetvis har gjort træningsugen frem til næste udekamp, mod B.93 lørdag eftermiddag i Vanløse Idrætspark, præget af ekstra godt humør, stolthed og optimisme. Mange af spillerne og trænerne har nok kunnet lide lige at tage et hurtigt, ekstra kig på tabellen på vej mod den næste opgave.

Og fryde sig over, at det lykkedes med at lægge ud efter vinterpausen med en sejr over en konkurrent i bunden samtidig med, at Næstved på udebane spillede uafgjort med netop B.93. Det var et fint resultat set gennem HB Køge-briller.

Oprykkerholdet fra Østerbro kunne ikke spille på den sædvanlige hjemmebane ved siden af Parken. Sådan har Næstved det også her i foråret. Sydsjællænderne møder AC Horsens søndag på Slagelse stadion, hvor de skal spille frem til sommerpausen, fordi banen i Næstved er ubrugelig.

 

DEN FØRSTE SEJR EFTER FEM NEDERLAG I TRÆK

Det siger sig selv, at Nicklas Pedersens mandskab har fået en perfekt start i det nye år – med den første sejr siden det spektakulære 3-2-møde med Næstved 22. oktober på Capelli Sport Stadion. I de resterende kampe i efteråret var resultaterne grimme. Hobro-HB Køge 2-1, HB Køge AC Horsens 1-4, HB Køge-Sønderjyske 1-4, Vendsyssel FF-HB Køge 2-0, HB Køge-AaB 1-2. Fem nederlag på stribe.

En brutal nedtur for holdet, der lagde ud med at vinde de to første kampe i sæsonen og ligge nummer ét i tabellen. I fjerde runde gik det så helt galt, da B.93 kom til Capelli Sport Stadion og gennembankede hjemmeholdet, der ellers kom foran 1-0 på en scoring af Jubril Adedeji. 7-1 vandt københavnerne. Det var flovt for hjemmeholdet.

Hvor meget, B.93-holdet er værd nu, er svært at vurdere. Nicklas Pedersen og hans team ved det bedre end mig. Spillerne glæder sig til at vise, hvordan indstillingen på holdet er rigtig god og positiv. Og kampen i Helsingør viste blandt andet, at vi har fået forstærkninger fra Holland. Gabriel Culhaci og Jafar Arias er navnene.

Venstrebacken og angriberen, der uden tilsyneladende at være nervøs blev matchvinder i Helsingør med den meget sikre straffespark-scoring. Modigt gjort af Jafar. Det er to gode, erfarne spillere, to fine fyre, som man i øvrigt kan se og høre på HB Køges hjemmeside i et interessant, godt dobbeltinterview, som Anders Ebbesen, klubbens Head of Marketing & Media, har lavet i samarbejde med Køge TV & Podcast.

 

NY MÅLMAND MED SELVTILLIDEN I ORDEN

Der er tre runder, før de seks bedste hold skal i gang med oprykningsspillet, og de seks nederste hold skal slås om at undgå nedrykning. Foruden B.93, mangler HB Køge at møde Hillerød hjemme og FC Fredericia ude i grundspillet.

’Jeg tænker ikke så meget på det. Og jeg er 99 procent sikker på, at vi bliver oppe. Vi har bygget på i defensiven, jeg har selv forberedt mig ved at skabe nye relationer med de nye i forsvaret. Det handler om at snakke sammen på og udenfor banen og have et godt forhold, så man skaber venskaber, så man kæmper sammen, når man er i kamp’.

Det sagde Berkant Bayrak, den nye førstemålmand, til Dagbladet. Hans selvtillid er i orden. Han ser kompetent ud mellem stængerne. Og det var nogle flotte redninger, han diskede op med i Helsingør-kampen. Han er god med fødderne – og det er vigtigt. Han lærte det som markspiller i en periode i Herfølge Boldklub, da han var 12-13 år, fortæller han.

Berkant Bayrak viste klasse, da hjemmeholdet fik straffespark, som han reddede flot i opgøret, hvor begge hold havde nogle store chancer, som ikke gav udbytte. Det var en kamp, hvor spillets kvalitet var meget svingende. Men resultatet var perfekt. Og blandt debutanterne lignede den tidligere Fremad Amager-anfører Hans Christian Bonnesen en type, der kan forstærke defensiven.

 

MIKE BESTEMMER, HVEM DER SPARKER STRAFFE

Tilbage til straffesparket, som Jafar fik lov til at score på. Jeg var en af dem, som umiddelbart, da straffesparket blev dømt, undrede sig lidt over, at en debutant fik lov at sparke. Jeg regnede med, at anfører Mike selv ville score. Han har været straffesparkskytte i flere klubber. Og scoret på de allerfleste fra 11 meterpletten.

Men der er en lille interessant historie omkring HB Køge-straffesparkene. Det er ikke træneren, Nicklas Pedersen, der bestemmer. Det lader han anføreren gøre i kampens hede. Sådan var det i øvrigt også, da Daniel Agger/Lars Jakobsen var trænerduo i HB Køge. Mike skal vurdere og vælge. Han kan sige, ’jeg sparker selv’. Og han siger, han ved, hvordan han altid vil score fra pletten.

’Men straks efter, at der var fløjtet, var der flere spillere, der kom løbende til mig og bad om at få lov. Der er altid mange, næsten alle, som vil gøre det. Jeg havde mærket den selvtillid, som Jafar viste fra starten af kampen. Han sagde, at han nok skulle score. Han virkede sikker og rolig’, fortæller anføreren.

’Derfor sagde jeg ja til ham. Du sparker. Og det var godt at se ham sende bolden ind til 1-0-føringen så overlegent, som det skete. Og se ham glæde sig og få en fin oplevelse i sin første kamp for os. Det var vigtigt’.

 

CHEFTRÆNER OG ANFØRER SIGER TAK TIL FANSENE

Jafar løb straks efter scoringen ud til trænerne og reserverne på sidelinjen og delte glæden over 1-0-pletskuddet med dem. En scoring, som de imponerende mange, veloplagte HB Køge-fans, der havde taget den lange tur til Helsingør fredag aften, også fejrede på bedste vis.

Og selvfølgelig gjorde cheftræneren og anføreren det samme med armene i vejret. ’Det var megafedt, at vi fik den fantastiske opbakning’ fra fansene’, fryder Mike Jensen sig. Og Nicklas Pedersen siger også stor tak for ’samarbejdet’ mellem fansene og spillerne.

HB Køge-holdet håber på og har fortjent at få samme opbakning i Vanløse, når B.93, der ikke imponerede i 0-0-kampen mod Næstved, sagtens kan blive trukket ned og involveret i nedrykningsstriden i den næstbedste række. Og HB Køge, forhåbentlig, fjerne sig lidt længere væk fra de to nederste placeringer.

Capelli Sport