Ugens Olsen: Det er den vigtigste kamp i sæsonen

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

HB Køge mod Næstved. Det er altid opgør, der tænder spillerne og tilskuerne fra første fløjt. ’Det er krig, kamp og nerver. Sådan bliver det også denne gang’, forudser anfører Mike Jensen. Han ærgrer sig over, at søndags-gyseren spilles i Slagelse – hvor Næstved jo afvikler alle hjemmekampe i foråret – på en bane, som vist ikke er særlig god.

Mike Jensen ser frem til, at mange HB Køge-tilhængere efter den spektakulære 5-0 hjemmesejr over AC Horsens tager turen til Slagelse. ’Vi har et rigtig godt publikum, tak for det, det giver point’.

Ingen af os har vist glemt, hvordan det forløb og endte i de to HB Køge-Næstved-møder i grundspillet i den næstbedste række. I Næstved lignede hjemmeholdet vinderen med en føring på 3-1. Jubril og Ifenna Dorgu sørgede for reduceringen og udligningen til 3-3.

På Capelli Sport Stadion førte Næstved 2-0 midt i anden halvleg, men en fantastisk slutspurt med to scoringer af Dorgu og én af Youssef Dhaflaoui blev sydsjællænderne nedlagt, så der stod 3-2 på måltavlen ved sidste dommerfløjt.

Det er to vinderhold fra første runde i nedrykningsspillet, der tørner sammen. Næstved fik jo sejr nummer to i sæsonen med 3-1 i Helsingør. Og det – hvis man skal være morsom – fejrede klubben ved at sælge angriberen Frederik Ellegaard. Han flytter øjeblikkeligt til den norske klub Stabæk

Det kan nok undre mange Næstved-fans, at en af de bedste spillere forsvinder nu, mens holdet kæmper for livet i 1. division. Men sagen er, forklarer ledelsen, at der har været en frikøbsklausul – og salget har antagelig givet Næstved omkring 2,5 millioner dejlige kroner til klubkassen.

 

EFFEKTIVT ANGREBSSPIL OG EN MODIG MÅLMAND

I HB Køge-lejren fryder man sig over, at flere spillere er blevet kampklar og kan kæmpe med om pladserne i startopstillingen, og at de yngste spillere får mere og mere rutine. Det var godt at se Marcus Gudmann, der har været savnet på holdet, tilbage som starter i bageste kæde i den fleksible 5-3-2-formation mod stakkels AC Horsens. Gudmann er robust, stærk og udstråler selvtillid.

Og spillere som Mattias Jakobsen og Efe Bayrak kom ind og nød det og optrådte klogt og fornuftigt på et hold, der efter pausen splittede et svagt Horsens-hold, som tidligt gav op. Derfor kunne hjemmeholdet lave flotte mål, som især Casper Jørgensen gjorde, og give opvisning i effektivt angrebsspil.

Mike Jensen roser målmand Berkant Bayrak bl.a., fordi han er god med fødderne. Men, på tribunen var nogle af os da lidt nervøse, når Berkant bevægede sig ud af feltet og langt op på banen. Han var lige ved at måtte indkassere et mål, mens han hastede hjemad efter en udflugt højt oppe, men slap med skrækken.

Og det var helt efter planen, at han så ofte var langt fremme på banen, forklarer cheftræneren.

 

DEN BEDSTE HB KØGE-HALVLEG I SÆSONEN

Nicklas Pedersen vil ikke have, at hans hold bare skal forsvare en smal føring, som den veloplagte, stærkt spillende anfører Mike Jensen sørgede for i første halvleg efter et fint opspil. Det kan blive for hektisk at trække sig langt tilbage, og det er HB Køge-holdet heller ikke designet til. Spillerne skal jagte den næste scoring og være offensive i tankegangen.

Det var HB Køge-holdets bedste anden halvleg i sæsonen, og man forstod godt, at Nicklas Pedersen og hans stab var glad og stolt over præstationen.

Nicklas var jo selv en målfarlig angriber i sin karriere herhjemme, på landsholdet og i udlandet. Og han er stadig indehaver af en fin rekord som målscorer i den næstbedste række. Nicklas scorede som Herfølge-spiller fem gange i en 8-1-hjemmekamp mod Fremad Amager i juni 2007. Det har ingen andre gjort.

 

GODE STATISTIKKER I 5-0-NEDERLAG

’Det bliver en lang tur hjem’, sagde buschaufføren, der skulle transportere de slagne Horsens-spillere hjem efter dukkerten i Køge. Det har det uden tvivl været. Det var et grimt nederlag. AC Horsens har fået et enkelt point i år og skal passe godt på ikke at blive indblandet i nedrykningsstriden.

Østjyderne klarer formentlig skærene. Det må man da håbe for dem selv og for Martin Retov. Den tidligere Køge-spiller har jo skrevet kontrakt med AC Horsens og skal være klubbens cheftræner i næste sæson.

De må være stærkt bekymrede i Horsens. Og så kan det ikke bruges til meget, at holdet egentlig leverede en godkendt indsats før pausen mod HB Køge. Gæsterne havde faktisk set over hele kampen flest skud og lige så mange skud på mål, som HB Køge havde, marginalt mere boldbesiddelse end hjemmeholdet og fire hjørnespark mod HB Køges enlige.

Det kan man læse i statistikkerne, som mange trænere, primært når de har tabt en kamp, ofte henviser til og snakker om.

 

ARIAS OG CULHACI SER GODE UD PÅ HOLDET

FC Helsingør rykker ud – og det gør Næstved også. Det er mit bud lige nu. Holdet, der var på førstepladsen efter første runde i juli sidste år med choksejren på 4-0 over Hillerød og også efter runde to, altså HB Køge, er på vej i den rigtige retning.

Det hører med i billedet, at de to hollændere, Jafar Arias og Gabriel Culhaci synes at føle sig godt tilrette i klubben og truppen. De bidrager med erfaring og noget, holdet kan bruge. Jafar Arias tager sig godt af de yngre holdkammerater og scorer sikkert på straffespark, hvad vi har set to gange.

Kampen i Slagelse kan vi godt kalde sæsonens vigtigste. Med en sejr bringer Nicklas Pedersen og hans mænd sig syv point væk fra Næstved, der så rigtig meget vil ligne en nedrykker sammen med FC Helsingør. Uafgjort kan bruges, et HB Køge-nederlag er forbudt.

Capelli Sport