Ugens Olsen: Et stykke historie – fire sejre i træk?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

’Et stykke historie – tre sejre i træk’. Det var Dagbladets overskrift til reportagen fra Agger-holdets 3-1-møde med Nykøbing FC, som på Capelli Sport Stadion blev sendt ned i næste sæsons 2. division. Fire sejre på stribe vil være en bedre historie. Fem, seks eller endda syv en fantastisk afslutning på sæsonen.

Men nu skal vi måske ikke blive for kæphøje og blærede. Vi må huske, at FC Fredericia bankede HB Køge 6-1 for ikke så længe siden. Selvfølgelig vil HB Køge-spillerne meget gerne have revanche for det grimme nederlag. Fredericia er imidlertid ikke nogen nem modstander i et topopgør i nedryknings-spillet.

Og det hører også med, at både Hobro og Fremad Amager jo godt kan nå at overhale HB Køge. Med hensyn til Fremad Amager er det dog teoretisk snak. Set herfra er det da langt mere sandsynligt, at Aggers hold snupper syvendepladsen i en imponerende slutspurt. Vi har lov til at håbe og drømme.

Efter opgøret mod formstærke FC Fredericia lørdag eftermiddag kommer to udekampe mod henholdsvis Hillerød og Hobro. Og i sidste runde inden sommerpausen vinker vi farvel til Fremad Amager, når de kommer til Køge med en flok af desillusionerede spillere.

Målscoren i de tre vundne kampe på stribe er jo flot, 6-1, defensiven er blevet bedre, spillernes selvtillid og tro på egne evner er vokset. Det er måske for meget at påstå, at den (indtil videre) lille stribe af sejre, har givet spillerne vinger. Men det har naturligvis løftet humøret, sammenholdet – og stemningen i klubben og blandt fansene – at nedrykningsspøgelset, der bekymrede os alle, har fået et ordentligt los bagi.

En mulig nedrykning var ord, som blev brugt, da mange var frustrerede, og frygtede det værste. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det er gået Esbjerg, dansk mester fem gange, som nedrykker i 2. division. Denne stolte, store klub med en gylden historie, et fornemt, stort stadion og god lokal opbakning kan næppe spille sig tilbage til NordicBet Liga i de sidste kampe, som kommer nu.

 

DER ER GODE PENGE I EN 7. PLADS

Nedrykning ville være gift for HB Køge og nok skabe en del uro, splittelse og ballade. Heldigvis er krisen vel overstået, og pilen peger opad, mens vestjyderne i Esbjerg må se på, at det efter alt at dømme bliver B.93 og Aarhus Fremad, der sikrer sig de to oprykningspladser i den tredjebedste række.

Og når vi nu tager for givet, at HB Køge givetvis har sikret sig mod nedrykning, er det så betydningsfuldt, at det ender med en syvendeplads i den næstbedste række? Eller er det lige meget? Nej, det er bestemt vigtigt at slutte øverst i nedrykningsspillet. For det giver en god økonomisk gevinst/belønning fra Divisionsforeningen. ’Et ganske pænt beløb’, som direktør Rud godt tør sige.

Dog ikke så stort, at der vil blive råd til at ansætte en hel masse dygtige, erfarne spillere til forstærkning i den nye sæson. Per Rud bruger udtrykket, at der er ’risiko for stor udskiftning i truppen’ og bemærker, at klubben jo har mange spændende, unge spillere ’på vej’. Det er, kan man nok konstatere, en lidt usikker situation, HB Køge ser hen imod i sommerens transfervindue.

 

SPILLERNE HAR GIVET SIG SELV ET LOS BAGI

Hvis Daniel Agger og Lars Jacobsen afleverer en stor, lang ønskeseddel til ledelsen, må de altså være klar over, at de ikke kan få opfyldt alt, hvad de godt kunne tænke sig for at forstærke holdet.

Selvfølgelig giver det forhold anledning til noget frustration. Men lige nu overskygges det, kan man mene, af den succes med gode resultater, vi er inde i nu. Mange spillere har givet sig selv et spark bagi, Mike Jensen har fået sin rigtige plads på midtbanen tilbage, og bl.a. en spiller som tyskeren Max Sauer har leveret på et fint niveau.

Det har også været godt at se yngre folk som Casper Jørgensen, Joachim Rothmann og Jacob Trenskow arbejde energisk for holdet, spille med omtanke og stort engagement. Og Nemanja Cavnic kan ikke undværes i den bageste kæde, har vi fået demonstreret, igen. Han er en af de spillere, der har kontrakt for næste sæson.

 

DANIEL ER ISKOLD OG RYSTER IKKE PÅ HÅNDEN

Trænerne har været under et stort pres, men Daniel Agger har bare været den samme i hele forløbet med op-og nedture, konstaterer anfører Mike Jensen. ’Daniel er iskold og ryster ikke på hånden’.

’Spillerne har vist karakter, da der var allermest pres på holdet, og kredit til dem for det. Det kunne vi godt tænke os at vise også i de sidste fire runder’, sagde cheftræneren efter den seneste sejr. ’Det handler om vores selvforståelse, og den måde, vi har arbejdet på i lang tid’.

Hvis HB Køge-holdet slår FC Fredericia, hedder det tre hjemmesejre på stribe. Det er ikke hverdagskost. Vi er jo i gang med en sæson, hvor hjemmebane-tilskuerne har skullet vente længe mellem kampene, der har givet tre point på Capelli Sport Stadion.

 

PÅ VEJ MOD EN STOR FINALE 10. JUNI

Sådan er det ikke med kvinderne. Mesterholdet har som bekendt vundet stribevis af hjemmekampe og aldrig tabt på Capelli Sport Stadion i Gjensidige Kvindeligaen. Kun spillet uafgjort nogle få gange. I den kommende runde kan det godt blive lidt bøvlet at vinde i Farum. Men Søren Randa-Boldts mesterhold er selvfølgelig favorit i mødet med FC Nordsjælland, der er nede på fjerdepladsen.

Noget af forklaringen på, at Brøndby, den eneste trussel i guldstriden, har fået lov til hurtigt at hente fem point ind på de to sidste sæsoners guldvindere, er, at der er spillere, som mangler at toppe i slutspillet.

Blandt andre Maddie Pokorny. Hun har ikke kunnet udnytte sin hurtighed med samme effektivitet og fokus som tidligere og har af og til virket lidt ukoncentreret og uskarp med afslutningerne. Men lige pludselig rammer hun topformen.

Status er, at det meget ser ud til, at HB Køge og Brøndby skal spille om guldet i en gyserfinale i sidste runde 10. juni.

 

DRØMMEN OM SUPERLIGAEN HAR VI STADIG

Den store, overordnede HB Køge-drøm handler selvfølgelig om, at mændene skal spille sig op i Superligaen. Det må være ambitionen for Daniel Agger og assistenten Lars Jacobsen i deres tredje sæson som trænere. Men forudsætningerne og deres arbejdsbetingelser for at de skal lykkes med det, er altså ikke de helt samme, som da de debuterede i sommeren 2021.

HB Køge har været i landets bedste række i to sæsoner, 2009/10 og 2011/12 og endte på 12. og sidstepladsen begge gange. Siden da har HB Køges bedste sæson været en femteplads i den næstbedste række i 2017-18.

Syvendepladser er vel egentlig ikke noget særligt at samle på. Men som tingenes tilstand er, må vi glæde os og være tilfredse med det, hvis det lykkes for Agger og Co. at slutte i samme placering som i sidste sæson.

Capelli Sport