Ugens Olsen: HB Køge får for mange gule og røde kort

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Det er ikke spor sjovt at studere tabellen i NordicBet Ligaen inden årets sidste runde i den næstbedste række – hvis man holder med HB Køge. Godt nok ligger det fast, at Næstved og FC Helsingør, der mødes indbyrdes, uanset resultatet vil overvintre på de to nederste placeringer. Og B.93 og Hillerød, der ligger lige over HB Køge, får måske ikke point på udebane mod henholdsvis Kolding IF og stærke Sønderjyske.

Men det korte af det lange er, at cheftræner Nicklas Pedersens mandskab efter fire nederlag på stribe på det seneste må anses for at være i alvorlig nedrykningsfare. 11 nederlag i 17 kampe, den dårligste målscore af alle, 19-39, og blot fire sejre er en klar skuffelse for fansene.

Til sammenligning lå HB Køge placeret på syvendepladsen med målscoren 23-24, da der efter 17 runder blev fløjtet til vinterferie for et år siden, mens Daniel Agger var cheftræner med en anden eks-landsholdsspiller, Lars Jacobsen som kompagnon. Agger og Co. fik dog ikke HB Køge-holdet med i top-seks-slutspillet i de to sæsoner, som var målsætningen, da de havde ansvaret for holdet. Og de havde ellers en mere erfaren og stærkere trup.

Auri Skarbalius, der nu er teknisk direktør i HB Køge, har gjort det. Han var cheftræner, da HB Køge var i med oprykningsspillet i 2021-sæsonen. Auris historie indeholder jo også den succes, det var, at han længere tilbage i tiden som cheftræner fik HB Køge op i Superligaen et par gange. Første gang til 2009-10-turneringen og anden gang til 2011-12-turneringen.

 

DET GÆLDER ’BARE’ OM IKKE AT RYKKE NED

Vi ved, at klubbens målsætning nu er ’bare’ at undgå nedrykning, og man vil være glad og tilfreds med en slutplacering som nummer 8, 9 eller 10. Men så hjælper det ikke noget, at HB Køge-spillerne hele tiden indkasserer gule eller røde kort. Nogle gange for dumme forseelser på banen eller ’forkerte’ bemærkninger rettet mod dommeren/linjedommerne.

Det er ikke noget at prale med, at HB Køge-spillerne har indkasseret 46 advarsler indtil nu i sæsonen. Og HB Køge har – ligesom Næstved og B.93 – fået tre spillere udvist, indtil videre. Kun AaB har med fire røde kort indkasseret flere.

Mod AaB’s favoritter må HB Køge-holdet spille uden anfører Mike Jensen og den solide stopper Nemanja Cavnic samt Casper Gedsted, der blev smidt ud i nederlagskampen mod Vendsyssel i Hjørring i søndags.

Jeg er ret sikker på, at man internt må have haft det til diskussion, at det er vigtigt og nødvendigt at spille og opføre sig mere med større omtanke og mere fornuft i kampene, end det er sket nogle gange gennem efteråret. Det har nok kostet point. Og HB Køge vil/må mod AaB formentlig stille med et hold, der vil have den yngste gennemsnitsalder i en ligakamp i klubbens historie.

 

UERFARNE SPILLERE HAR NOGET AT LÆRE

Topscorer Jubril Adedeji har kontraktudløb og spiller afskedskamp søndag. Den første udenlandske spiller med 100 kampe for HB Køge vil prøve noget nyt og måske større. Det er da ærgerligt, men forståeligt nok, og Per Rud og co. arbejder nu på at skaffe gode forstærkninger ind til Nicklas Pedersens trup.

Det er muligvis lettere sagt end gjort. Det er jo nok ikke de fleste, gode spillere, der synes, det vil være sjovt at skulle spille på et hold, som er i nedrykningsfare.

Et hold med mange talentfulde, men noget uerfarne spillere, der bl.a. skal lære at gøre chancerne større i angrebsspillet. Undgå at give for mange chancer væk til modstanderne. Og tænke hurtigere så holdet ikke bliver straffet, fordi der skal sættes en nødbremse-tackling/handling ind i sidste øjeblik. Det får man gule, måske røde kort for.

 

AAB ER FAVORIT OG SKAL I SUPERLIGAEN       

Er det en fordel for HB Køge, at AaB-holdet, hvis målsætning naturligvis er lynhurtig oprykning til Superligaen, i seneste runde led sæsonens første nederlag? 1-2 hjemme mod Hobro. Jeg mener nej, tværtimod vil jeg sige. AaB’erne vil givetvis være toptændte, og de har et fint hold, der er bedre end HB Køges. Men alt kan ske i fodbold som bekendt, og heldigvis for det.

AaB er en stor klub, der skal ligge i den bedste række. En større klub end HB Køge. Derfor skal AaB vist nok snart have et stadion med plads til 30.000 tilskuere i Aalborg. Vi bliver lykkelige her hos os, når der inden alt for længe efter alt at dømme skal spilles hjemmekampe med 6.000 siddepladser på Capelli Sport Stadion.

 

EN WEEKEND TIL GLEMMEBOGEN FOR HB KØGE

Hos kvinderne har vi desværre oplevet, at mesterholdet har tabt to hjemmekampe på stribe, først til Brøndby og så til AGF. To hjemmekampe i ligaen med nul HB Køge-scoringer. Det har vi ikke oplevet før. AGF’erne var i god form og bedre, end jeg havde forestillet mig.

Så for HB Køge-fans var sidste weekend lige til glemmebogen. Men det er tæt, meget tæt og spændende i toppen af Gjensidige Kvindeligaen, hvor Kim Daugaards hold SKAL vinde de to sidste kampe i år, ude mod Fortuna Hjørring 10. december og hjemme mod AaB 16. december.

Capelli Sport