Ugens Olsen: HB Køge-holdene nummer ét og syv for altid?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

For første gang var der, for et par uger siden, fuld gevinst, da Agger-holdet i mændenes 1. division og de danske mestre i kvindeligaen spillede samme eftermiddag på hjemmebane. I tredje forsøg lykkedes det at glæde fansene med to sejre i et dobbeltarrangement på Capelli Sport Stadion. 3-0 over Fremad Amager og 4-3 over FC Thy Thisted Q.

Fine mål, spænding og god underholdning i en hektisk kamp, hvor Cecilie Fløe viste, at hendes teknik slet ikke er så ringe og brillerede med to eminente scoringer.

En lille trofast fanskare sagde tak for indbydelsen til et oktoberfest-arrangement nede bag det ene mål og var i højt humør, da slutfløjt nummer to havde lydt. Vi gik alle hjem med et smil på læben og forventninger om nye sejre i de følgende kampe.

Og hvad skete så? Tre dage senere blev HB Køge losset ud af mændenes pokalturnering efter en bleg indsats hjemme mod SønderjyskE, der allerede med 3-0-målet straks efter pausen lukkede den kamp. Og i weekenden led de dobbelte guldvindere det første nederlag i 40 kampe i den bedste kvinderække, da Brøndby hjemme vandt 1-0 og rykkede nogle point tættere på HB Køge i tabellen.

 

DET VAR IKKE GODT NOK I HJØRRING

Den værste nedtur kom oppe i Hjørring søndag eftermiddag, da Aggers mænd måtte flyve hjem fra udekampen mod Vendsyssel FF med et 1-0-nederlag i bagagen. Jeg fik ikke set kampen i tv. Men jeg hører fra HB Køge-tilhængere, der gjorde det, at de oplevede en holdpræstation, som var under middel, spillet ikke ambitiøst nok, og at der blev lavet mange fejl.

Måske var spillerne ikke helt klar fra start, som vi har hørt som forklaring på dårlige resultater tidligere? Eller ville hjemmeholdet bare mere og fightede bedre med en stærkere indstilling og attitude?

Vi kunne høre og læse, at såvel First Team Coach Lars Jacobsen som anfører Mike Jensen sådan set var enige i kritikken af præstationen i kampen, der i øvrigt var trænerduoen Jacobsen-Aggers turneringskamp nummer 50 med HB Køge-holdet, som de overtog ansvaret for i sommeren 2021.

Nu er modstanderen så igen SønderjyskE (der på hjemmebane tidligere i sæsonen slog HB Køge 3-1 i ligaen), og mesterholdet tager imod FC Nordsjælland. Sønderjyderne med oprykningsambitioner er under pres nede på femtepladsen efter at have blameret sig ved at tabe på hjemmebane til Hillerøds friske oprykkere.

Men SønderjyskE bliver nok en svær nød at knække for Aggers mandskab. Det korte af det lange er vel, at udsigten, til at hjemmeholdet løser opgaven med at komme i top-seks efter grundspillets 22 runder, bliver mere og mere grumset.

HB Køge – der blev nummer syv i sidste sæson i den næstbedste række – kan åbenbart ikke spille sig væk fra den syvendeplads, som holdet har ligget på i de seneste ni runder. I blot to runder i starten af sæsonen var HB Køge oppe som nummer seks. Vi må måske nok konstatere, som mange gør, at spillermaterialet og holdet ikke er til mere end netop syvendepladsen for nuværende. Men jeg håber da selvfølgelig, at den vurdering bliver skudt i sænk.

 

ET ENKELT NEDERLAG SKULLE VEL KOMME

At Søren Randa-Boldts tophold i Gjensidige Kvindeligaen rejser sig straks efter nederlaget i Brøndby, er der selvfølgelig og logisk nok store forventninger til. For HB Køge er det bedste hold i ligaen. Men enhver serie når til en afslutning på et tidspunkt, lyder en gammel, klog fodboldsandhed, og det var altså tid sidste weekend i Brøndby. Det er heldigvis svært at forestille sig, at HB Køge-spillerne vil være påvirket af en enkelt kikser på vej mod et nyt mesterskab, når Farum-holdet kommer på besøg.

Med anfører Kyra Carusa i spidsen har mestrene en vinderattitude, et sammenhold og en imponerende viljestyrke. Det er meget svært at forestille sig, at HB Køge skulle tabe to kampe i træk i Gjensidige Kvindeligaen. Om end FCN-holdet godt kan være en giftig modstander, som vi har set tidligere.

 

SUPERLIGA-DRØMMEN SKAL NOK TRÆKKES UD

Det er nemt at se for sig, at HB Køge vil være nummer ét i kvindeligaen flere sæsoner fremad – og forhåbentlig også spille med i Champions League næste år. Og HB Køge-drømmen om oprykning til mændenes superliga i løbet af de første tre sæsoner, hvor Daniel Agger og Lars Jacobsen har kontrakter med HB Køge, lever selvfølgelig stadig.

Forventningerne til, at der indenfor en overskuelig fremtid bliver opført en fin og flot tribune overfor den nuværende, og at Capelli Sport Stadion bliver gjort helt klar til Superligaen, har vi også lov til fortsat at have.

Men, det er svære, problematiske tider, vi oplever at leve i lige nu i Europa og her hos os i Danmark. Det får betydning for mange ting, og HB Køge-ambitionerne skal måske dæmpes lidt.

Og i den forbindelse er det værd at lægge mærke til og huske på, hvad klubejer George Altiers sagde, da den nye trænerduo, Agger og Jacobsen, var blevet præsenteret i Køge i foråret 2021.

’De skal have os op i Superligaen så hurtigt som muligt. Men det må heller ikke gå for stærkt. Vi skal være klar, og vi har en plan for de kommende tre-fem år. Vi skal helst ikke op og rykke ned igen året efter. Det skal være bæredygtigt og ud fra en langsigtet plan, så vi kommer op i Superligaen og bliver oppe’, blev HB Køge-ejeren citeret for hos bold.dk.

George Altirs ville ikke ud med hvor mange penge, han vil putte i klubben. Men han sagde, at han vil ’investere det nødvendige’.

 

TRÆNER-DEBUTANTERNE GIVER ALT, HVAD DE HAR

’Vi vil gøre alt for, at det lykkes, og vi ved, at det væsentlige bliver at kunne inspirere spillerne,’ sagde Lars Jacobsen på det første pressemøde med de prominente trænerdebutanter, midt inde på kunstgræsbanen på Capelli Sport Stadion foran et stort opbud af nysgerrige pressefolk, der var kommet stormende til bl.a. fra hovedstaden.

 ’Til gengæld forventer vi også, at de er professionelle 24/7. Ellers har vi ikke en chance for at skabe resultater,’ sagde Lars Jacobsen.

’At målet er at komme i Superligaen inden for tre år skal være ambitionen, er både Lars og jeg klar over,’ udtalte Daniel Agger. ’Vi ved, at der følger en masse forventninger med, når vi gør det her. Men det skal vi kunne håndtere.’

’Jeg håber, at alle i og omkring HB Køge bakker op sådan, at vi kan tage fodbolden i byen til næste niveau. Vi kan ikke gøre det alene, men vi kommer med alt, hvad vi har af energi og med et ønske om at begejstre alle, der er i involveret.’

Herfra et held og lykke (det bliver der brug for) med superliga-drømmen – og allerførst de to hjemmekampe i søndagens dobbeltarrangement på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport