UGENS OLSEN: HB KØGE KAN FÅ SUPERSTART PÅ DEN NYE BANE

Resultaterne er det vigtigste i fodbold. Det ved vi. Men – det gælder ikke, når det handler om træningskampe. Så kan et hold godt tabe tre gange på stribe og alligevel stille op til sæsonens første turneringskamp med masser af optimisme, spilleglæde og forventninger om en bedre slutplacering end i den netop afviklede sæson. Sådan har spillerne på HB Køges 1. divisionshold det efter nederlag til superligaholdene FC Nordsjælland og Lyngby og Næstveds oprykkere fra 2. division, kan man høre fra anfører Mike Jensen.

Og hjemmebane-statistikken i sidste sæson – otte sejre, seks gange uafgjort og kun to nederlag – giver da anledning til at tro på, at det vil lykkes at komme godt i gang i landets næstbedste fodboldrække. To hjemmekampe til at starte med i NordicBet Liga, på søndag mod Hobro og næste søndag mod Vendsyssel FF er perfekt. De skal vindes på Capelli Sport Stadion, som jo er blevet lidt af ’et uindtageligt fort’, hvor Daniel Aggers hold har ikke tabt en turneringskamp siden august 2021.

HB Køge og Hvidovre var de to 1. divisionshold, som led færrest nederlag på egen bane i sæsonen 2021-22. Men det problematiske især i efteråret var, at HB Køge-truppen blev ramt af mange spillerskader af forskellig karakter. Og at en væsentlig del af årsagen hertil var en slidt og dårlig kunstgræsbane, måtte man forstå. Nu er det grimme græstæppe losset langt væk. Og derfor lyser Mike Jensen – og holdkammeraterne og Agger og alle i trænergruppen – op i brede solskinssmil, når talen handler om det nye kunstgræs, der ser så flot og lækkert ud.

Mike Jensen kan dårligt få armene ned, når han fortæller os, at det nye kunstgræs er ’virkelig godt at træne og spille på. Jeg er meget tilfreds. Vi trængte virkelig til at få skiftet ud. Det nye kunstgræs minder mere om rigtigt græs. Og så er det også fint, at vi træner dér, hvor vi hører til og spiller kampene. På det gamle kunstgræs blev spillet med bolden ofte for hurtigt, og det var ærgerligt med de talrige skader i ryg, knæ og ankler’.

’Jeg siger en meget stor tak til alle, der har gjort det muligt at få optimeret forholdene, så vi får bedre betingelser på hjemmebane. Tak til Kommunen, tak til Capelli Sport, tak til HB Køge’, lyder det fra anføreren. En af de HB Køge-spillere, der kommer allermest rundt på hele banen, når det handler om point.

MÅSKE KOMMER FLERE NYE SPILLERE TIL HB KØGE

I testkampene har meget handlet om bl.a. at få spillerne i god fysisk form efter sommerpausen, indøve taktiske justeringer og spillemåde. De nye spillere skal finde sig til rette i miljøet på og uden for banen, og trænerne skal finde frem til den bedste startformation med en trup, hvor der er kommet unge spillere til. Og hvor der, som Mike Jensen bemærker, er mistet noget erfaring, fordi en række ’ældre’, erfarne spillere er væk.

Bl.a. Eddi Gomes, Lasse Petry, Mathias Nielsen, Jon Flanagan og Martin Koch. Og det er da også ærgerligt, at lejesvenden Marko Stamenic er taget tilbage i FC København. Han var dygtig på midtbanen på HB Køge-holdet.

Men, det kan da tænkes, at Per Rud og Co. lige pludselig henter en god spiller eller to mere. Det kunne være Simon Makienok, engang HB Køge-spiller, da der blev spillet i Herfølge. Efter en sæson i tyske St. Pauli i Hamburg er den høje angriber transferfri, men nok lidt dyr alligevel. Derfor har direktør Rud bl.a. via Ekstra Bladet appelleret til det lokale erhvervsliv og bedt om økonomisk støtte, hvis det skal lykkes at lande Makienok meget snart.

MIKE JENSEN DRØMMER OM SUPERLIGAEN

I år 1 med debutanterne Daniel Agger og Lars Jacobsen som trænerduo kiksede det altså med at leve op til målsætningen om at komme i top-6 efter grundspillets 22 runder. Mike Jensen ser optimistisk på den kommende sæson. ’Nu kender vi, spillere og trænere, hinanden endnu bedre, relationerne mellem os er styrket, og vi skal have mere ud af alle de ideer, trænerne har plantet i vores hoveder. Vi skal stille krav til os selv i spillertruppen, og der skal stilles krav til trænerne. Jeg føler bestemt, at vi kan lægge på og blive bedre’.

Mike Jensen håber selv at få mulighed for at spille i Superligaen igen, inden han lukker ned for karrieren på fodboldbanen. Men Eks-landsholdsspilleren, der startede i Brøndby IF og har spillet i Malmö FF, norske Rosenborg og cypriotiske Apoel, ved, at det kan komme til at knibe, hvis ikke oprykning til den bedste række sikres allerede i den sæson, der starter nu. Han er jo fyldt 34.

ET KRAV/ET HÅB: 2 KAMPE, 6 POINT

Når man her, inden sæsonen fløjtes i gang, spørger rundt blandt spillere og trænere, peger stort set alle på, at oprykningsfavoritterne i 1.division må være de to nedrykkere fra Superligaen Vejle og SønderjyskE. To af de kun fem jyske hold i den næstbedste række. Her hos os, er der stor tilfredshed med, at syv af de 12 hold i 1.division er øst-hold.

Der kan blive mange interessante opgør med pænt besatte tilskuerpladser, når FC Helsingør, Fremad Amager, HB Køge, debutanterne Hillerød, Hvidovre, Næstved og Nykøbing FC tørner sammen indbyrdes.

Næstveds oprykkere så godt ud i lørdags, da de tilføjede HB Køge et yderst sjældent nederlag på Capelli Sport Stadion. Betydningen af det var minimal og vil være glemt, hvis Agger-holdet slår Hobro søndag eftermiddag. Og fortsætter med at vinde i anden runde og står med seks dejlige point inden den første udekamp.

HÅBET OM ET NYT CHAMPIONS LEAGUE-EVENTYR

Går det galt – hvad jeg ikke håber og tror – må 1. divisionsspillerne finde sig i, at de i måske flere måneder i efteråret kan komme til at optræde lidt i skyggen af mesterspillerne på kvindesiden. Guldholdets popularitet vokser støt, tilskuertallene til hjemmekampene ser bedre og bedre ud.

Og meget vil komme til at dreje sig om trænerduoen Søren Randa-Boldts og Kim Daugaards ’elitetropper’, der kværner enhver modstand i kvindeligaen ned, hvis det lykkes HB Køge efter to kvalifikationskampe, ude og hjemme, igen at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League. ’Pengemaskinen’, der pumper millioner af kroner ud til deltagerklubberne.

Det vil være super med tre hjemmekampe på det nye kunstgræs mod store, stærke modstandere i efteråret og nye oplevelser for tilskuere og spillere, som det var i den europæiske debut-sæson 2021-22.

MIKE HYLDER OG BEUNDRER MESTERHOLDET

Mike Jensen har sagt det før, og gør det igen. Han erkender, at han da er lidt misundelig på spillerne i mestertruppen, og han hylder og beundrer guldvinderne. De sælger billetter og sponsorater og har skabt ekstra interesse for HB Køge og meget omtale i medierne.

’De er virkelig dygtige, trænerne og spillerne, og man må bare tage hatten af for det, der har præsteret over lang tid. De har lavet sindssygt flotte resultater. De viser høj kvalitet på banen. Man ser en stærk kultur hos kvinderne, professionalisme og entusiasme’, siger Mike Jensen.

’Det er imponerende, at HB Køge har haft lysten og modet til at satse så stort, som det er tilfældet, og have høje ambitioner på såvel mande- som kvindesiden’. Noget lignende har landstræner Lars Søndergaard sagt med fine roser til HB Køge. Og DBU-fodbolddirektør Peter Møller gjorde det for nyligt i et Politiken-interview i forbindelse med EM-slutrunden for kvinder i England.

DBU-DIREKTØR FREMHÆVER OG ROSER HB KØGE

’HB Køge og FC Nordsjælland viser vejen og investerer stort i kvindefodbold’, roser Peter Møller og langer samtidig ud efter storklubberne FC København og FC Midtjylland. ’Hvordan kan det være, at hverken ’Byens Hold’ eller ’hele regionens klub’ kun har herrehold?’, undrer Møller sig. ’Med deres dygtige ledelser, trænere og set up ville de virkelig kunne trække læsset, gøre en forskel og højne niveauet’.

HB Køges mesterhold indleder først sæsonen i kvindeligaen med hjemmekampen mod Brøndby søndag 7. august. Dagen forinden har HB Køge spillet på udebane mod SønderjyskE i tredje runde i 1. division. Og Agger-holdets pokalkamp mod Skovshoved på udebane 2. august også afviklet. Så er vi altså nået et godt stykke ind i den nye sæson, hvor det er resultaterne, der tæller og er vigtigst – som det altid har været i fodbold.

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Capelli Sport