Ugens Olsen: HB Køge skal slå et Horsens-hold i krise

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Nogle fodboldkampe er lige til historiebøgerne. Andre kampe til glemmebogen. Det har vi oplevet på det seneste i NordicBet Ligaen med den spektakulære 3-2-sejr i gyseren mod Næstved på Capelli Sport Stadion. Og efterfølgende en ’flad’ nederlagskamp i Hobro.

Cheftræner Nicklas Pedersens måtte erkende i det jyske, at hans spillere ikke var gode nok med bolden i store perioder. Og, som han analyserede, gik i stå, når de nærmede sig de dygtigt forsvarende modstanderes felt. Vi kan så også konstatere, at HB Køge-holdet har det klart bedst på hjemmebane, hvor det er blevet til 10 point i syv kampe. På udebane blot til fire i samme antal kampe.

Cheftræneren roste berettiget unge Lukas Schmidt, der spillede sin første ligakamp fra start. Det har sandelig været et efterår, hvor de yngste i truppen har fået masser af spilletid. Det er sådan set godt nok, men sagen er jo også, at holdet nogle gange mangler rutine. Derfor ærgrede træner Pedersen sig naturligvis over, at Mike Jensen sad udenfor med en skade. Det gjorde vi andre også.

Anføreren forventes at være tilbage i startformationen fredag aften mod AC Horsens, når topscorer Jubril Adedeji, desværre, skal afsone karantænedag nummer to. Mike Jensen er altid en af de spillere, der løber mest i stort alle kampe og fighter for to. Han hader selvfølgelig at sidde udenfor. Og han har stadig masser af energi og spillelyst i sig.

Mike har kontrakt med HB Køge til og med denne sæson. Men det kan måske ikke helt udelukkes, at han vil tage en sæson mere.

 

HORSENS-TRÆNER FYRES SNART, TROR EKSPERT

Som nedrykker fra Superligaen startede AC Horsens 2023-24-sæsonen i sommer med ambitioner om hurtig oprykning til den bedste række. Det bliver næppe til noget (se tabellen). Det var pinligt – mente fansene og mange i klubben – at Horsens-holdet på hjemmebane blev slået 3-1 af Hillerød i den seneste kamp.

Tre nederlag på stribe og ingen sejre i de seneste fire runder. ’Vi er ikke tilfredse med tingenes tilstand’, erkendte Horsens-sportschefen Niels Erik Søndergaard.

AC Horsens-fans råbte om, at træneren skulle fyres. Men svenske Joakim Persson er stadig cheftræner i Horsens-klubben, som nu bliver solgt til amerikanske Carlisle Capital, der ejes af en rigmand ved navn Bill Binnie.

’Vi venter med den store evaluering til efter, at de sidste fire kampe inden julepausen er spillet’, udtalte sportschefen til Horsens Folkeblad. En Horsens-ekspert, journalist Tommy ’Kuglepen’ Poulsen, regner imidlertid med, at Perssons dage i det østjyske meget snart får en ende.

 

TIDLIGERE HB KØGE-TRÆNER IGEN I NYT JOB

Sker det, vil det være træner-farvel nummer fire i 1. division indtil videre i denne sæson. Peter Bonde blev fyret i Næstved og er nu i danmarksserie-klubben Slagelse B&I som sportschef og chef for akademiet. I FC Helsingør hedder den nye cheftræner Álvaro Santos, i øvrigt tidligere FCK-angriber. Santos har afløst Daniel K. Pedersen.

Oppe i Vendsyssel FF er Bo Zinck netop udnævnt til ny cheftræner, efter at klubben har solgt Henrik Pedersen, der er i gang med sit nye job i trænerstaben i engelske Sheffield Wednesday i den næstbedste række. Henrik Pedersen, 45, var i 2014-15 cheftræner i HB Køge.

Han er en spændende person, fyldt med energi og en god historie i den forstand, at han altid har været nysgerrig, altid klar til nye opgaver i forskellige lande. Han har prøvet og oplevet meget mere end de fleste i fodboldbranchen.

Læs med her: Han startede som U12-21 træner i Holstebro, flyttede så til Esbjerg som U/16-træner og kom derefter til AGF som U19-træner. Så blev han ansat i Red Bull-koncernen med hovedsæde i Østrig. Han var U19-træner i Red Bull Salzburg, skiftede til Red Bull Ghana, hvorefter han tog tilbage og blev ’global direktør’ og samtidig U18-træner i Red Bull Salzburg.

Næste stop var HB Køge, hvorefter Henrik Pedersen blev konsulent i Vendsyssel FF, inden en tur til Tyskland. Dér kunne 1. FC Union Berlin bruge ham som assisterende træner. Derefter gav Eintracht Braunschweig ham cheftrænerposten i 2018. Han blev efter nogen tid fyret på grund af dårlige resultater. Næste opgave fik han, da Strømsgodset Idrettsforening hentede ham til Norge.

Så kom et comeback som cheftræner i Vendsyssel FF. Og for en måneds tid siden kaldte England. Det er ikke nemt at forudse, hvor Henrik Pedersen skal være træner eller noget andet i en ny klub, når han en dag vinker farvel til Sheffield.

 

MESTERHOLDET KAN SENDE BRØNDBY LANGT BAGUD

Fyringer hører med til at være fodboldtræner, siger man. Det skræmmer ikke Mike Jensen, der er i gang med træneruddannelsen. Han har haft og oplevet et godt liv indtil nu i fodbold. Og han er selvfølgelig blevet inspireret af sin far, Henrik Jensen. Henrik var den sidste cheftræner, som førte Køge Boldklub op i landets bedste række, Superligaen, i 2002.

Henrik Jensen vandt masser af titler som spiller og senere som træner for bl.a. Brøndby IF i Superligaen og for Brøndbys kvindehold i den bedste række.

Brøndby har i de seneste mange år spillet med om guldet i kvindeligaen hver sæson. Men lige nu har klubben og holdet det nok ikke så godt med inden weekendens runde i Gjensidige Kvindeligaen at befinde sig på fjerdepladsen efter HB Køge, FC Nordsjælland og Kolding IF. Men selvfølgelig må man gå ud fra, at det bliver et tæt og spændende opgør lørdag eftermiddag på Vestegnen, når Kim Daugaards HB Køge-mesterhold er modstanderen.

 

VI VIL LÆNGE HUSKE OG SNAKKE OM 3-2-SEJREN

Hvordan det har påvirket og krævet kræfter hos alle de spillere, som klubberne netop har haft afsted på landsholds-opgaver i ind- og udland er vel svært at spå om. Brøndby-keeper Kathrine Larsen var i A-landsholdstruppen med 23 spillere som den ene af kun to fra danske klubber.

Og det er da vel også logisk, at den danske landstræner – både hos kvinderne og mændene – stort set udelukkende bruger spillere, som er ansat i udenlandske klubber. Dér spiller de på et højere niveau, og pengene er større. Udlandet ’stjæler’ de bedste spillere, vi har, kan vi godt klynke. Men sådan vil det altid være.

På vores niveau i HB Køge kan vi fortsat fryde os over kvindeholdets langvarige succes – og tro på, at Nicklas Pedersen og hans stab kan få det unge hold længere væk fra de nederste pladser i 1. division. Og der skal, forhåbentlig, nok med tiden komme flere kampe til historiebøgerne og helst færre til glemmebogen fremover.

Der vil gå meget, meget lang tid, før jeg ikke mere kan huske og frydes over højdepunkterne, spændingen og jublen i de vilde slutminutter, da 0-2 blev til 1-2, 2-2 og 3-2. Og slutfløjtet var signalet til vild fejring og glædesrus på banen og på tilskuerpladserne på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport