Ugens Olsen: HB Køge skal vinde og også slå Næstved

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Det kan godt være, at AC Horsens slog HB Køge to gange, 2-0 på hjemmebane og 4-1 på Capelli Sport Stadion, i grundspillet i NordicBet Liga. Men det kan østjyderne ikke bruge til meget, når de kommer til Køge 2. påskedag, må man mene. Det er et hold i krise, som Nicklas Pedersens HB Køge-mandskab skal møde.

Et hold, der ikke har vundet en ligakamp siden 24. november (2-1 over bundproppen FC Helsingør) og blot har høstet ét point i de seneste fem kampe. Det var i et 1-1-møde med Næstved.

Den nye, midlertidige træner i Horsens, Claus Troelsen, der skal lede og styre for holdet frem til sommer, når Martin Retov som bekendt debuterer som AC Horsens cheftræner, har haft ansvaret for holdet i et par uger.

’Først og fremmest har vi brug for en succesoplevelse. Og den skal komme mandag mod HB Køge’, siger Troelsen til AC Horsens hjemmeside. ’Det er vigtigt, at vi tager en dag og en kamp ad gangen, så vi kun fokuserer på én opgave. Og vi leverede en fornuftig indsats mod B.93’. (Københavnerne vandt 3-2).

KØB BILLET: HB KØGE – AC HORSENS

I landskamppausen har Horsens-holdet vundet en træningskamp mod FC Fredericia. ’Så nu skal vi vinde i NordicBet Ligaen igen’, siger træneren. ’Vi kan og skal ikke opfinde den dybe tallerken, men vi skal i stedet dyrke det, vi er gode til, og vi skal turde lave fejl, og vi skal lære af dem’.

 

HB KØGE SKAL LAVE ET GODT OPLÆG TIL MØDET MED NÆSTVED

I HB Køge-lejren har man været både tilfreds og ærgerlig oven på udekampen mod FC Fredericia for et par uger siden. Det lignede jo med HB Køges 2-0-føring en udesejr indtil de sidste 20 minutter. Men 2-2 var vel et godkendt resultat i sidste runde, inden fårene blev skilt fra bukkene i den næstbedste række.

Dér, hvor HB Køge, Næstved og FC Helsingør kæmper for livet. Hillerød og B.93 er gået i udbrud blandt de seks nederste hold, og AC Horsens skal nok klare sig i længden, er mit gæt. FC Helsingør ligner på en prik en sikker nedrykker. HB Køge og Næstved skal mellem sig afgøre, hvem der må med FC Helsingør ned i 2. division.

Det vil være meget værdifuldt med en hjemmesejr over AC Horsens som oplæg til mødet med Næstved om en god uge på Næstveds hjemme/udebane i Slagelse.

 

OG SÅ TRE GANGE STORT TILLYKKE, TILLYKKE OG TILLYKKE

Det sagde vi også fra denne plads for et par uger siden til Martin Retov. Han ville selvfølgelig meget gerne kunne møde frem på Capelli Sport Stadion til HB Køge-AC Horsens-kampen.

Men han skal naturligvis passe sit Brøndby-job i Parken, hvor der jo er superliga-stormøde med FC København som vært.

Jon Dahl Tomasson ser vi aldrig i Køge. Og han puster sikkert ud efter at have stået på sidelinjen som ny landstræner i Sverige i to kampe. Måske kommer Heidi Johansen og Morten Eskesen. Det er de tre, som vi her i vores fodbold-by har god grund til at lykønske og beundre for, hvad de har præsteret, gjort og opnået som spillere og trænere.

Sveriges nye landstræner, 47-årige Jon Dahl Tomasson spillede i perioden 1992-1994 55 førsteholds-kampe for Køge Boldklub. Og statistikeksperten Per Møller gør opmærksom på, at Jon blot var godt 16 år, da han debuterede. Han nåede faktisk aldrig at spille førsteholdskampe for Køge som seniorspiller, kun som 2.års junior og yngling.

Jon spillede også på fire unge-landshold og rundede 112 kampe på A-landsholdet og scorede 52 gange. Han vandt imponerende mange titler med store klubber i Holland, Tyskland og Italien.

Da han stoppede som spiller, blev han træner i flere klubber i Holland, inden landstræner Åge Hareide hentede ham tilbage til Danmark, hvor Jon i fire sæsoner var Hareides assistent.

 

DBU GLAD FOR HEIDI JOHANSEN OG MORTEN ESKESEN

Heidi Johansen, der netop er stoppet som målmandstræner på kvindelandsholdet, starter i et fuldtidsjob som uddannelses-koordinator på DBU’s træneruddannelse. Hun var i trænerstaben, da Daniel Agger og Lars Jakobsen var i HB Køge samt da holdet var under Auri Skarbalius’ og Morten Karlsens ledelse.

Heidi spillede imponerende 80 A-landskampe for Danmark, og 190 kampe for Fortuna Hjørring efter at have været i OB. Og hun er, forståeligt, utroligt stolt over og glad for at have oplevet tre store slutrunder som spiller og tre slutrunder som keepertræner. I 2002 blev Heidi kåret som Årets Kvindelige Fodboldspiller.

Morten Eskesen og hans U19-landshold skrev historie i Portugal i tirsdags. Køgenseren, der senest som klubtræner var i FC Helsingør, har netop været med til at levere en toppræstation. Med 2-0-sejren over portugiserne kvalificerede Danmark sig for første gang nogensinde til en EM-slutrunde for U19-landshold.

Slutrunden afvikles i Nordirland. Og det er et dansk hold med stor selvtillid, der tager afsted. ’Målet er selvfølgelig at gå efter medaljer. Vi skal jo gå efter det hele nu, når vi har slået både Frankrig og Portugal på vejen’, har Morten Eskesen sagt til bold.dk

Morten Eskesen har både været spiller, leder og direktør i Køge Boldklub. Han var anfører på Køge-holdet, der i 2002 spillede sig op i den bedste række, Superligaen, for sidste gang. Eskesen spillede 280 førsteholdskampe i klubben, som han debuterede for i august 1992.

 

HB KØGE ER STADIG MED I GULDKAMPEN

Heidi Johansen er en flittig gæst på Capelli Sport Stadion. Hun var der ikke forleden, da cheftræner Kim Daugaard fyldte 50. Men hans spillere var, desværre, ikke i stand til at give ham den fødselsdagsgave, han mest af alt ønskede sig. En sejr over gæsterne fra Kolding, der overraskede stort med en virkelig god præstation mod et hjemmehold, som manglede rigtig power, ideer og kreativitet i spillet.

Kolding-spillerne forsvarede sig brillant, fightede strålende og var lige ved at kunne rejse hjem med en 1-0-sejr. Emelia Oskarsdottier kom på banen, gjorde en forskel på hjemmeholdet og lavede et flot mål til 1-1. Så hun både gjorde opmærksom på, at hun kan bruges i startformationen i næste runde og altså reddede ét point i land til HB Køge til sidst.                

Efter Brøndbys 3-2-sejr over FC Nordsjælland har HB Køge nu på tredjepladsen fire point op til førstepladsen. Det bliver svært, dog ikke umuligt at vinde DM-guld for fjerde sæson i træk. Kim Daugaards hold skal jo møde Brøndby to gange mere i slutspillet.

Capelli Sport